מתעניינים/ות בלימודים במכללה האקדמית כנרת?

    תוכנית הלימודים במחלקה לניהול תיירות ומלונאות

    ראש המחלקה
    ד"ר הילה צבן

    חברי סגל במחלקה
    ד"ר אורית אונגר, ד"ר אלון גלבמן, ד"ר ערן כתר, ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ד"ר הילה צבן

    חברי סגל במכללה
    מר יורם פיניאן

    מורים מן החוץ
    גב' שרון בן-דוד, ד"ר מרון דוקטורי, מר אורן דרורי, ד"ר הילה וייס, ד"ר דליה זליקוביץ', רו"ח ויליאם חלבי, פרופ' חזי ישראלי, מר דוד מינגלגרין, גב' זהר צור, עו"ד אמיר קליינמן, גב' אריאלה רוז'נסקי, מר מיקי שוורץ, מר אורי שחם, ד"ר רונן שי

    מרכזת המחלקה
    גב' ג'ני שפייר
    טל': 04-6653795
    פקס: 077-5653795
    שעות קבלה: ימים א'-ה' 09:30-12:00, 13:00-15:30
    Email: Tourism@kinneret.ac.il

    מטרת הלימודים

    B.A בניהול תיירות ומלונאות

    המחלקה לניהול תיירות ומלונאות מכשירה את דור העתיד של המנהלים, המתכננים ומקבלי החלטות בתעשיית התיירות בישראל. תוכנית הלימודים נבנתה תוך בחינה של תוכניות לימוד מקבילות מרחבי העולם, ובהתאמה לדרישות תעשיית התיירות והמלונאות הבין לאומיות. תוכנית הלימודים משלבת תכנים מתחומי תיירות, מלונאות ומנהל עסקים, וכוללת קורסים העוסקים בניהול, שיווק, תכנון ויזמות במגוון של תחומים מבוקשים ואטרקטיביים כגון מלונאות, מסעדנות, אטרקציות, אתרי תיירות, כנסים ואירועים. התוכנית משלבת לימודים תיאורטיים עם התנסות מעשית בסדנאות ובעבודה מעשית באתרי תיירות ומלונאות.

    הסטודנט יכול לבחור בין שתי התמחויות ראשיות: תיירות או מלונאות או לשלב ביניהן. קורסי הבחירה מאפשרים לשלב מגוון של התמחויות נוספות כגון תיירות מורשת, Travel Tech, קולינריה ומסעדנות, תעופה ונסיעות. במקביל ללימודים האקדמיים יוכלו הסטודנטים המעוניינים להתמחות בתחומים תיירותיים שונים לצורך קבלת תעודות הכשרה של יועץ תיירות ("סוכן נסיעות") ומפעיל תיירות נכנסת.

    התכנית פועלת בשיתוף גורמים מובילים בענף ובתעשייה ובניהם: משרד התיירות, התאחדות המלונות בישראל, איגוד מנהלי בתי מלון, לשכת מארגני תיירות נכנסת, התאחדות סוכני נסיעות ותיירות בישראל, רשות הטבע והגנים. למחלקה קשר הדוק עם גופים אלה וכן עם מגוון של מלונות, רשתות בתי מלון ואתרי תיירות באזור ובארץ.

    מבנה תכנית הלימודים

    התכנית בנויה מ-120 נ"ז המתפרשות על פני 6 סמסטרים (כ-20 נ"ז לסמסטר) ובסה"כ 3 שנים. נקודות אלו כוללות גם התמחות בעבודה מעשית באתרי תיירות ומלונאות בהיקף של כ-400 שעות המעניקות לסטודנט 4 נ"ז.

    תכנית הלימודים כוללת:

    • ליבה מרכזית של קורסי חובה.
    • קורסי בחירה המתמקדים בניהול תיירות ובניהול מלונאות.
    • התמחות מעשית מודרכת בתיירות או במלונאות.
    • קורסי מתודולוגיה ומחקר.
    • סיורים, ימי עיון וכנסים – במהלך הלימודים מתקיימים סיורים במגוון אתרי תיירות ומלונות באזורים שונים – בהתאם לקורסים הנלמדים. כמו כן, מתקיימים ימי עיון וכנסים בהשתתפות אנשי מפתח מתעשיית התיירות והמלונאות בארץ ובעולם.

    דגשים חשובים

    • הסטודנטיות והסטודנטים חייבים לקבל "פטור" מלימודי אנגלית עד סוף שנה ב'. במידה שלא יקבלו פטור יוכלו ללמוד בשנה ג' קורסי אנגלית בלבד.
    • בנוסף, תנאי מעבר משנה לשנה הם עמידה בציון ממוצע של מינימום 65.

    קורסי הכשרה וקורסי תוכן בשפה האנגלית

    על כל הסטודנטיות והסטודנטים ללמוד במהלך לימודיהם לתואר הראשון לפחות שני קורסים בשפה האנגלית.

    בדרישה זו יכולים להיכלל: קורסי הכשרה ללמידת השפה במסגרת היחידה לאנגלית

    (בהתאם לרמת הסיווג באנגלית של הסטודנט בתחילת לימודיו) ו/או קורסי תוכן אקדמיים הנלמדים באנגלית והנכללים בתכנית הלימודים הרגילה של הסטודנט.

    קורסי תוכן אשר יינתנו בשפה האנגלית יזכו בנ"ז לתואר.

    דירוג רמות האנגלית ההתחלתיות והיקף קורסי התוכן הנדרשים בשפה האנגלית לפי רמת האנגלית ההתחלתית:

    אנגלית טרום בסיסי א'

    אנגלית טרום בסיסי ב'

    אנגלית בסיסי

    אנגלית מתקדמים א'

    כל הנ"ל פוטרים מלימוד קורסי תוכן בשפה האנגלית.

    אנגלית מתקדמים ב' – יש ללמוד קורס תוכן אחד בהיקף של 2 נ"ז בשפה האנגלית

    פטור באנגלית – יש ללמוד שני קורסי תוכן בהיקף של 4 נ"ז בשפה האנגלית

    ** במהלך הלימודים ובכפוף לשיקול דעת המחלקה אחד מקורסי הליבה יילמד בשפה האנגלית.

    פירוט תוכנית הלימודים

    שנה א'

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    0271031 מבוא לסטטיסטיקה א' שיעור ותרגיל 3 3
    0271041 מבוא לסטטיסטיקה ב' שיעור ותרגיל 3 3
    223171 יסודות הניהול בתיירות שיעור 2 2
    221071 מתמטיקה לתיירות שיעור 2 2
    221081 מבוא לתעשיית התיירות שיעור 2 2
    221091 גיאוגרפיה של תיירות שיעור 2 2
    221101 מבוא לתחבורה ותיירות שיעור 2 2
    221111 תיירות, חברה וסביבה שיעור 2 2
    221121 המוצר התיירותי של ישראל: היצע, ביקוש ותפעול שיעור 2 2
    221131 מבוא למלונאות א' שיעור 2 2
    221141 מבוא לכלכלה מיקרו שיעור 2 2
    221152 מבוא לכלכלה מיקרו תרגיל תרגיל 0 1
    221161 מבוא לכלכלה מאקרו שיעור 2 2
    221172 מבוא לכלכלה מאקרו תרגיל תרגיל 0 1
    221181 שימושי מחשב בניהול תיירות שיעור 2 2
    222021 ניהול איכות השירות שיעור 2 2
    221216 מפגשים עם תעשיית התיירות שיעור 2 2
    221205 סדנת הכנה להתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות שיעור 2 2
    קורסי בחירה שיעור 2 2
    מתודולוגי- רוחבי יישומי מחשב שיעור 2 2
    מתודולוגי- רוחבי כתיבה אקדמית שיעור 2 2
      סה"כ שנה א'   40 42

    שנה ב'

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    222018 תקשורת בין אישית סדנה 1 1
    222021 ניהול איכות השירות שיעור 2 2
    222031 מבוא לניהול השיווק שיעור 2 2
    222041 ניהול השיווק שיעור 2 2
    222051 מבוא לחשבונאות א' שיעור 2 2
    222061 מבוא לחשבונאות ב' שיעור 2 2
    222071 תכנון ופיתוח תיירות א' שיעור 2 2
    222081 תכנון ופיתוח תיירות ב' שיעור 2 2
    222091 היבטים כלכליים בתיירות שיעור 2 2
    221216 מפגשים עם תעשיית התיירות שיעור 2 2
    222101 שיטות מחקר כמותיות א' + ב' (שיעור ותרגיל) שיעור ותרגיל 6 6
    222111 תורת הפנאי והנופש שיעור 2 2
    222121/

    222141

    שיטות מחקר איכותניות (שיעור ותרגיל) שיעור ותרגיל 3 3
    222166 קמפוס מחקר אזורי בתיירות (בדגש עירוני) קמפוס 4 4
    226025/

    227025

    התמחות מעשית בתיירות: ניהול ותפעול תיירות /התמחות מעשית במלונאות: מזון ומשקאות התמחות מעשית 2 2
    קורסי בחירה שיעור 4 4
    קורסי בחירה כלליים שיעור 2 2
      סה"כ שנה ב'   42 42

    שנה ג'

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    223011 אתיקה והיבטים משפטיים בתיירות שיעור 2 2
    223021 יסודות המימון שיעור 2 2
    223181 ניהול תיירות עסקית שיעור 2 2
    223161 ניהול צוותים ואנשים שיעור 2 2
    223051 ניהול מערכות נופש ופנאי א' שיעור 2 2
    223061 ניהול מערכות נופש ופנאי ב' שיעור 2 2
    223071 ייזום ופיתוח פרויקטים בתיירות שיעור 2 2
    223101 אנגלית מקצועית שיעור 2 2
    223191 סוגיות מתקדמות בשיווק תיירות שיעור 2 2
    2252134 דת, היסטוריה וארכיאולוגיה של ארץ ישראל שיעור 2 2
    223136/

    223146

    סמינריון תכנון ופיתוח בתיירות: בדגש מערכות אירוח/ בדגש תיירות סמינריון 6 4
    226035/

    227035

    התמחות מעשית בתיירות: שיווק תיירות/ התמחות מעשית במלונאות: קבלה וחדרים וניהול מלונאי התמחות מעשית 2 2
    קורסי בחירה שיעור 4 4
    קורסי בחירה כלליים שיעור 6 6
      סה"כ שנה ג'   38 36

    קורסי בחירה בתיירות בתוכנית

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    225101 תרבות יין ואלכוהול שיעור 2 2
    224161 Travel Tech שיעור 2 2
    טרם נקבע שיעור 2 2

     

    קורסי בחירה במלונאות בתוכנית

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    225011 מבוא למלונאות ב' שיעור 2 2
    225021 ניהול מזון ומשקאות שיעור 2 2
    225061 סוגיות נבחרות בניהול מלונאי שיעור 2 2
    225051 ניהול אירועים וכנסים שיעור 2 2

    שנה א'

    מבוא לסטטיסטיקה א'

    בקורס יושם דגש על שיטות שונות לאיסוף נתונים, ארגון הנתונים ע"י טבלאות שכיחות, ניתוח הנתונים וסיכומם. ייעודו העיקרי של הקורס הינו הקניית ידע בפרוצדורות הסטטיסטיות המקובלות במדעי החברה. במסגרת הקורס נניח את אבני היסוד למחקר האמפירי, במטרה לאפשר קריאה והבנה של נתונים סטטיסטיים המופיעים במאמרים מדעיים. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מושגי יסוד בסטטיסטיקה, סולמות מדידה, טבלאות שכיחות, הצגה גרפית, מדדי מרכז, מדדי פיזור, ציוני תקן, ההתפלגות הנורמאלית, מדגם ואוכלוסייה, בדיקת השערות, קשרים בין משתנים, מדדי קשר, רגרסיה, ניתוח שונות

    2 ש"ס / 2.5 נ"ז / ש' / 60
    א' 0271031 ד"ר מורן שנפר כהן/ ד"ר טל סלע/ ד"ר אוקסנה ניר ד' 16:00-17:30

    מבוא לסטטיסטיקה א' – תרגיל

    1 ש"ס / 0 נ"ז / ת' / 60
    צ: 0271031
    א' 0271032 גב' שרון בן דוד/ גב' אביטל ליאת ד' 08:00-08:45, 09:00-09:45, 18:00-18:45, 19:00-19:45

    מבוא לסטטיסטיקה ב'

    הקורס נועד להקנות לסטודנטים כלי יסוד בהבנת טכניקות סטטיסטיות וביישום מחקר. בקורס יושם דגש על שיטות שונות לאיסוף נתונים, ארגון הנתונים ע"י טבלאות שכיחות, ניתוח הנתונים וסיכומם. ייעודו העיקרי של הקורס הינו הקניית ידע בפרוצדורות הסטטיסטיות המקובלות במדעי החברה. במסגרת הקורס נניח את אבני היסוד למחקר האמפירי, במטרה לאפשר קריאה והבנה של נתונים סטטיסטיים המופיעים במאמרים מדעיים. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מושגי יסוד בסטטיסטיקה, סולמות מדידה, טבלאות שכיחות, הצגה גרפית, מדדי מרכז, מדדי פיזור, ציוני תקן, ההתפלגות הנורמלית, מדגם ואוכלוסייה, בדיקת השערות, קשרים בין משתנים, מדדי קשר, רגרסיה, ניתוח שונות.

    2 ש"ס / 2.5 נ"ז / ש' / 60
    ב' 0271041 ד"ר ד"ר מורן שנפר כהן/ ד"ר טל סלע/ ד"ר אוקסנה ניר ד' 16:00-11:30

    מבוא לסטטיסטיקה ב' –תרגיל

    1 ש"ס / 0 נ"ז / ת' / 60
    צ: 0271041
    ב' 0271042 גב' שרון בן דוד/ גב' אביטל ליאת ד' 08:00-08:45, 09:00-09:45, 18:00-18:45, 19:00-19:45

    יסודות הניהול בתיירות

    קורס יסודות הניהול נועד להקנות לסטודנטים כלים תיאורטיים ומעשיים להבנת תהליכי ניהול בארגונים וחברות. הקורס יתחקה אחר מרכיבים שהופכים תהליכים ניהוליים למוצלחים, תוך הבנת האופי הדינמי של עולמנו וכיצד אופי זה משפיע על תהליכים אלו. בקורס נבין מהם כלים חיוניים עבור מנהל וכיצד ניתן להתאים כלים אלו למצב השוק הנוכחי כיום. במקביל נבחן השתנות של כלים אלו בהתאם למצבים ניהוליים שונים תוך שמירה על עקרונות ניהול בסיסיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 223171 ד"ר אורית אונגר, ב' 16:00-17:30

    כתיבה אקדמית

    קורס תשתית להכרת אופן החשיבה וכללי השיח הנהוגים בעולם האקדמי, תוך פיתוח חשיבה ביקורתית. הקורס יעסוק בהיכרות עם סוגים שונים של טקסטים אקדמיים וההבדל ביניהם לבין טקסטים אחרים, לימוד דרכים לקריאה יעילה של חיבורים אקדמיים, ביצוע נכון של אזכורים והפניות ביבליוגרפיות, רכישת מיומנויות יסוד בכתיבה של טקסטים אקדמיים והתמודדות עם כתיבת תשובות במבחנים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 0271021 ד"ר חיים חגי/ ד"ר ניסים כץ/ ד"ר רנא עבאס, ג' 10:00-11:30

    יישומי מחשב

    במסגרת הקורס יוקנו עקרונות השימוש של היישומים השונים ותבנה תשתית שתשמש לצורך המשך לימוד עצמי הן של היישומים הנלמדים והן של יישומים נוספים. הלמידה תלווה בהתנסות מעשית.
    כגון: הכרת סביבת חלונות, מעבד תמלילים Word , גיליון אלקטרוני  Excel,  מחולל מצגות Power Point   ומיומנויות חיפוש מידע באופן יעיל ברשת האינטרנט. כל זאת, תוך דגש על פיתוח יכולות בעריכת עבודה אקדמית ושלוב בין היישומים לפי הצורך.

    2 ש"ס / 1 נ"ז / סד' / 60
    א' 0271011 גב' כנרת ענתר/ אילון סלוס/ עוזי פרוינד-פיינשטיין ג' 10:00-11:30

    מתמטיקה לתיירות

    יכולת פתרון תרגילים ברמת קושי קלה ובינונית. ידע של מושגי היסוד של החשבון הדיפרנציאלי. בין הנושאים הנלמדים בקורס: פתרון משוואות, פתרון בעיות מילוליות, חזקות, שורשים, פתרון בעיות מעריכיות, גיאומטריה אנליטית, פתרון בעיות גיאומטריות, תכנון לינארי, הסתברות, אנליזה.

    2 ש"ס / 0 נ"ז / ש' / 60
    א' 221071 מר יורם פיניאן, ב' 12:00-13:30

    מבוא לתעשיית התיירות

    הכרה והבנה של התיירות כתחום יצרני ומוסדי בעל השלכות כלכליות, חברתיות ותרבותיות. ענף התיירות ידון מנקודות המבט של הצרכן והתעשייה תוך התייחסות למישור הגלובלי, האזורי והמקומי. החומר הנלמד משלב ידע מתחומים מדעיים שונים ונושאים מגוונים הקשורים אליו. הבנה והעמקת ההיכרות עם תעשיית התיירות בעולם ובארץ על מאפיינה השונים והתחומים המגוונים הקשורים לה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: הגדרות בתחום התיירות – הצגת ענף התיירות, התפתחות היסטורית ועכשווית של תופעת התיירות בעולם, התפתחות התיירות בישראל לאורך השנים, ארגונים בינלאומיים ומקומיים הפועלים בתעשיית התיירות, מרכיבים של תעשיית התיירות, מקומה של התיירות בכלכלה, כנסים, תערוכות וירידי תיירות, מגמות ותמורות עתידיות בתעשיית התיירות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 221081 ד"ר אלון גלבמן, ד' 10:00-11:30

    גיאוגרפיה של תיירות

    תיירות היא תופעה המבוססת על תנועה בין מרחבים של גיאוגרפיה פיזית ואנושית. הקורס ידגיש את ההיבטים המרחביים של תופעת התיירות וידון בנושאים כגון: המרחב התיירותי והגדרותיו השונות, מרחבי המוצא והיעד, התפתחות המרחב התיירותי, גיאוגרפיה של יעדי תיירות בעולם, משאבי תיירות וישראל כמרחב תיירותי. הקורס ישלב הבנה תיאורטית של תופעות תיירותיות-מרחביות עם דוגמאות מתעשיית התיירות בישראל ובעולם.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 221091 ד"ר הילה צבן, ג' 16:00-17:30

    מבוא לתחבורה ותיירות

    הקורס עוסק בהבנת תפקידיה של המערכת התחבורתית במרחב הגיאוגרפי והשפעותיה כמערכת תומכת בתחום הכלכלי, החברתי, הפוליטי והסביבתי. הקורס מקנה כלים ראשוניים באמידת נחיצותן של מערכות תחבורה בהתאם לפיזור גיאוגרפי של הביקוש ובבחינת יעילותן של צורת תכנון שונות של מערכות אלו. הניתוחים מתייחסים לכל תצורות התחבורה: יבשה, אויר וים ולכל צורות השימוש: מטענים, נוסעים (פרטי מול תחבורה ציבורית, יוממות מול נופש ותיירות). בקורס: תפקידיה של המערכת התחבורתית במרחב הגיאוגרפי, תפקוד התחבורה כמערכת תומכת, גורמי המערכת התחבורתית ויחסי הגומלין ביניהם, מבנה רשתות תחבורה ומאפייניהן, עונתיות בתחבורה, מאפיינים עולמיים בהתפתחות מערכות התחבורה, דרכי מימון מערכות תחבורה, תהליך תכנון תחבורה בעולם ובארץ.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 221101 ד"ר עוזי פרוינד פיינשטיין, ג' 12:00-13:30

    תיירות, חברה וסביבה

    בקורס זה נעמוד על ההשלכות החברתיות והסביבתיות שיש לתיירות, במבט גלובלי. הקורס יתחלק לארבעה חלקים: ראשית, נכיר את מאפייני היעד התיירותי ונתייחס למודלים מרכזיים בתיירות. שנית, נתייחס להשלכות חברתיות של תיירות על אוכלוסייה מקומית. שלישית, נתייחס להשלכות הסביבתיות של התיירות ולהיבטים של אקולוגיה. רביעית, נתייחס לאלטרנטיבות שהתפתחו בעקבות הניסיון לצמצם את נזקי התיירות – תיירות בת קיימא ותיירות אלטרנטיבית. הקורס מקנה כלים להכרה, בחינה וניתוח של מגמות וכיוונים בהתפתחות התיירות בעולם ובישראל, תוך שימוש במודלים ותאוריות המהווים כלים שימושיים ויישומיים לניתוח ביקורתי והשוואתי בין חקרי מקרה מגוונים בניהול של יעדים תיירותיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 221111 ד"ר הילה צבן, ג' 16:00-17:30

    המוצר התיירותי של ישראל: היצע, ביקוש ותפעול

    הקניית ידע, הבנה וכלים מעשיים בתחומים העיקריים של תפעול תיירות בישראל: תיירות נכנסת, תיירות פנים ותיירות יוצאת. הקניית כלים תיאורטיים ומעשיים לתכנון וארגון טיולים בארץ ובחו"ל. התייחסות למטייל כלקוח ובחינת כלל ההיבטים הכרוכים בטיול ובארגונו. מפגש עם אנשי שטח: מנהלים ואנשי ביצוע. בין הנושאים הנלמדים בקורס: הטיול מאורגן לחו"ל, פסטיבלים תיירותיים, אירוח כפרי בארץ, תעופה פנים ארצית, עמותות תיירות, הטיול המאורגן בארץ, צליינות, טיולי תמריץ, אטרקציות תיירותיות ייחודיות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / סד' / 60
    א' 221121 ד"ר ערן כתר, ב' 10:00-11:30

    מבוא למלונאות א'

    קורס מבוא למלונאות א' נועד לחשוף את הסטודנטים לתעשיית המלונאות והאירוח בישראל ובעולם תוך תשומת לב למאפייניה הייחודיים, מגמות עכשוויות ואתגרים עתידיים. באופן ספציפי, הקורס יעסוק בהתפתחות תעשיית המלונאות לאורך השנים, בסוגים השונים של ניהול ואירוח בתעשייה, במחלקות המלון השונות ובמשאב האנושי. כמו כן, במסגרת הקורס יחשפו הסטודנטים לסוגיות, אתגרים ומגמות בתעשייה כגון הכלכלה השיתופית, אירוח בעולם טכנולוגי, רשתות חברתיות וסוגיות אתיות וסביבתיות בענף המלונאות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 221131 ד"ר אורית אונגר, ג' 14:00-15:30

    מבוא לכלכלה מיקרו

    בקורס זה נכיר את המושגים וכלי הניתוח בכלכלה שיאפשרו לנו להבין ולתכנן מדיניות כלכלית, ברמת המיקרו. הקורס עוסק בתחום "המיקרו כלכלה" כלומר נדון בהתנהגות ובשיקולים כלכליים הנוגעים ליחידות הבודדות ולסקטורים השונים. נתייחס לגורמים המשפיעים על רמת הביקוש וההיצע והתנהלות של שוק חופשי.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 221141 ד"ר עוזי פרויינד-פיינשטיין, ג' 12:00-13:30

    מבוא לכלכלה מאקרו

    הקורס עוסק בתחום "המאקרו כלכלה" בו נדון בפעילות ברמת המשק הלאומי ותהליכים כמו אינפלציה, אבטלה, מאזן תשלומים. במהלך השנה נשלב גם דוגמאות ויישומים של המודלים בהקשר של תיירות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: עקומות ביקוש והיצע, שיווי משקל בשוק תחרותי, התערבות ממשלתית, הביקוש המצרפי, מודל קיינס, מאזן התשלומים, מדיניות פיסקלית ומוניטרית.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ק: מבוא לכלכלה מיקרו 221141
    ב' 221141 ד"ר עוזי פרויינד-פיינשטיין, ג' 14:00-15:30

    מבוא לכלכלה מיקרו + מאקרו תרגיל

    2 ש"ס / 0 נ"ז / ת' / 60
    א' 221152 מר אורי שחם, ב' 14:00-14:45
    ב' 221172 מר אורי שחם, ב' 10:00-10:45

    שימושי מחשב בניהול תיירות

    הקורס מציג את תעשיית התיירות והתעופה בישראל והכרת המבנה הארגוני של ארגוני תיירות והקשרים ביניהם (חברות סיטונאיות, משרדי נסיעות, חברות תעופה, חברות שכר ועוד), תוך שימת דגש על שימוש בטכנולוגיות מידע ומערכות מידע ותרומתם הכלכלית.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 221181-01 גב' אריאלה רוז'נסקי, ב' 08:00-09:30

    סדנת הכנה להתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות

    הכנת הסטודנטים לקראת השתלבות בהתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות לשלביה השונים לאורך שנות לימודיהם לתואר. במהלך הסדנה הסטודנטים ייחשפו לאפשרויות התעסוקה והתפקידים האפשריים בהם יוכלו להתמחות בענף המלונאות והתיירות, יפגשו בעלי תפקידים ממגוון ענפי תעשיית התיירות והמלונאות, וישוחחו עימם על נושאי ההתמחות בענף. בכך תעמוד לרשותם ההזדמנות ללמוד ולהכיר מקומות התמחות פוטנציאליים.

    2 ש"ס/ 2 נ"ז /  ה' / 60
    ב' 221205 ד"ר אלון גלבמן, ד' 16:00-17:30

    מפגשים עם תעשיית התיירות

    הכנת הסטודנטים לקראת השתלבות בהתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות לשלביה השונים לאורך שנות לימודיהם לתואר. במהלך הסדנה הסטודנטים ייחשפו לאפשרויות התעסוקה והתפקידים האפשריים בהם יוכלו להתמחות בענף המלונאות והתיירות, יפגשו בעלי תפקידים ממגוון ענפי תעשיית התיירות והמלונאות, וישוחחו עימם על נושאי ההתמחות בענף. בכך תעמוד לרשותם ההזדמנות ללמוד ולהכיר מקומות התמחות פוטנציאליים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז /  ה' / 60
    א' 221216 ד"ר עוזי פרוינד- פיינשטיין, ד' 14:00-15:30

    ניהול איכות השירות

    לימוד מושגי יסוד באיכות השירות, הקניית כלים לבחינה ולבקרת איכות השירות בארגונים בכלל ובעסקים תיירותיים בפרט.
    בין הנושאים הנלמדים בקורס: איכות נתפסת כוללת, הפער בין איכות צפויה ונצפית, מדדי איכות, שיטות לאומדן רמת השירות, מערכת הדיווח והבקרה, איכות שירות ושביעות רצון, גישות להכשרת כ"א והטמעת איכות השירות, שיתוף עובדים בתהליכי קבלת החלטות, שיטות וסטנדרטים בין לאומיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 222021 ד"ר דליה זליקוביץ', ב' 12:00-13:30

    שנה ב'                                                                                                           

    תקשורת בין אישית

    לימוד עקרונות התקשורת הבין-אישית, הקניית כלים לשיפור התקשורת האישית ותרגול השימוש בכלים אלה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: תקשורת חד-סטרית ודו-סטרית, מחסומי תקשורת, תקשורת מילולית ובלתי-מילולית, מצבי קונפליקט, השפעת האישיות, שפת הגוף, תדמית ודימוי עצמי, יוזמה וויתור, התנסות במשחקי סימולציה.

    1 ש"ס / 1 נ"ז / סד' / 60
    ב' 222018 טרם נקבע, ד' 18:00-19:30

    ניהול איכות השירות

    לימוד מושגי יסוד באיכות השירות, הקניית כלים לבחינה ולבקרת איכות השירות בארגונים בכלל ובעסקים תיירותיים בפרט.
    בין הנושאים הנלמדים בקורס: איכות נתפסת כוללת, הפער בין איכות צפויה ונצפית, מדדי איכות, שיטות לאומדן רמת השירות, מערכת הדיווח והבקרה, איכות שירות ושביעות רצון, גישות להכשרת כ"א והטמעת איכות השירות, שיתוף עובדים בתהליכי קבלת החלטות, שיטות וסטנדרטים בין לאומיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 222021 ד"ר דליה זליקוביץ', ב' 12:00-13:30

    מבוא לניהול השיווק + ניהול השיווק

    הקניית ידע תיאורטי בסיסי וכלים יישומיים ראשוניים בתחום השיווק בכלל ובשיווק תיירות בפרט. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מושגים ותיאוריות בשיווק, הסביבה השיווקית, התנהגות הצרכן, עקומת חיי המוצר, תמהיל השיווק, פילוח שוק ומיצוב, יסודות האסטרטגיה השיווקית, קידום מכירות ופרסום.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60
    א' 222031  מר אורן דרורי, ג' 14:00-15:30 (אחת לשבועיים בזום)
    ב'  222041 מר אורן דרורי, ג' 12:00-13:30 (אחת לשבועיים בזום)

    מבוא לחשבונאות א' + ב'

    הקניית ידע ראשוני ומתקדם בחשבונאות, רכישת כלים תיאורטיים ומעשיים החיוניים לעבודת המנהל בתעשיית התיירות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: יסודות החשבונאות, עקרונות והנחות, מבנה דוחות כספיים, טכניקות רישום חשבונאי, עריכת רישומי התאמה והכנת דו"חות כספיים, רכוש ומלאי, הון, עודפים והתחייבויות, תזרים מזומנים, ניהול עסקים בינלאומיים.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60
    א' 222051 מר ויליאם חלבי, ב' 16:00-17:30
    ב' 222061 מר ויליאם חלבי, ב' 10:00-11:30

    תכנון ופיתוח תיירות א' + ב'

    פיתוח תיירות ברמות שונות (מדינה, אזור, עיר, כפר וכדומה) מצריך תשתית מתאימה. תשתית זו כוללת התאמה סטטוטורית של שימושי קרקע ונוף, ופיתוח עוקב של עסקים מסוגים רבים. כל זאת מצריך תכנון מורכב של תכניות מתאר ויישום נכון שלהם. בקורס נלמד את החשיבות של תכנון תיירות אשר משלב גורמים שונים ולוקח בחשבון צרכים מגוונים, הן ברמה הסביבתית והן ברמה העסקית. נשים דגש על מקרי בוחן מרחבי העולם ונלמד כיצד תכנון מתבצע בתנאים כלכליים וסביבתיים מסוגים שונים

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60
    א' 222071  מר דוד מינגלגרין, ב' 12:00-13:30
    ב' 222081  מר דוד מינגלגרין, ג' 16:00-17:30 (אחת לשבועיים בזום)

    היבטים כלכליים בתיירות

    הבנה והיכרות עם סוגיות הקשורות בהיבטים כלכליים של תעשיית התיירות בארץ ובעולם. הקניית כלים תיאורטיים לניתוח סוגיות אלה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: היבטים כלכליים בתיירות העולמית, אפיונים כלכליים של התיירות בישראל, מאפייני ההיצע והביקוש בתיירות, שיווי משקל בשוק התיירות, סקטורים כלכליים בתעשיית התיירות, מעורבות ממשלתית, תיירות וצמיחה כלכלית.

    ק: מבוא לכלכלה מיקרו 221141, מבוא לכלכלה מאקרו 221161
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 222091 ד"ר עוזי פרוינד פיינשטיין, ג' 16:00-17:30 (אחת לשבועיים בזום)

    שיטות מחקר כמותיות א' + ב'

    הקורס יעסוק בהקניית מושגי יסוד בשיטות מחקר במדעי ההתנהגות: מערכי מחקר, שיטות דגימה, תקיפות ומהימנות, פיתוח
    חשיבה מחקרית ביקורתית, הכרת מבנה העבודה המחקרית והדו"ח המחקרי ואתיקה במחקר.                                                                                                                  
    4 ש"ס / 4 נ"ז / ה' / 60

    א' 0272111 ד"ר טל סלע/ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין/ד"ר אפרת קנטור ד' 08:00-09:30
    ב' 0262381  ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין ד' 08:00-09:30

    ק: מבוא לסטטיסטיקה תרגיל ב' 221042

    צ: שיטות מחקר תרגיל 22003

    2 ש"ס / 6 נ"ז / ש'+ת' / 60
    א' 0272112 גב' שרון בן-דוד/ ליאת אביטל ב' 11:00-11:45 או 10:00-10:45
    ב' 0262392 גב' שרון בן-דוד, ד' 14:00-14:45

    שיטות מחקר איכותניות בתיירות

    גישת המחקר האיכותני (בניגוד לשיטות מחקר כמותניות) מבקשת ללמוד את האופן שבו בני אדם מבינים את חייהם ומפרשים את עולמם. הקורס יעניק לסטודנטיות והסטודנטים מיומנויות יסוד לקראת חקר התנהגויות אנושיות בגישה איכותנית. נלמד את עקרונות הגישה האיכותנית, יתרונותיה ומגבלותיה. כמו כן, נלמד כלים מרכזיים במחקר האיכותני הרלוונטיים ללימודי תיירות – ריאיון, תצפית משתתפת ומחקר דיגיטלי. כלים אלה יילמדו גם תוך קריאת מאמרים רלוונטיים בתחום המבוססים על מחקר איכותני. הקורס כולל עבודה מעשית של הסטודנטיות והסטודנטים, שיתנסו בכלי המחקר האיכותני, בניתוח ובפרשנות של הנתונים שיאספו בעצמם.ן.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש'+ת' / 60
    א' 222221 ד"ר הילה צבן, ג' 12:00-13:30 (אחת לשבועיים בזום)
    תרגיל  222232 גב' זהר צור, ב' 10:00-10:45

    תורת הפנאי והנופש

    מטרת הקורס היא להתוודע למרכזיותה של תרבות הפנאי בעידן הנוכחי, המכונה לעתים "עידן הפנאי". במסגרת הקורס נכיר לעומק את המושגים "פנאי" ו"נופש" בעבר ובהווה, בהקשרים רב-תחומיים ולפיכך נתייחס להקשר התרבותי, החברתי, הכלכלי, ההתנהגותי, הפוליטי, ההיסטורי והדתי שבתוכו צומחת תרבות הפנאי, ובשינויים של תרבות הפנאי לאורך מחזור החיים של האדם. הקורס יקנה לסטודנטיות והסטודנטים כלים לניתוח אינטר-דיסציפלינרי וביקורתי של תופעה חברתית זו, בין היתר בעזרת התבוננות רפלקטיבית על עצמם/ן.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 222111 ד"ר הילה צבן, ג' 14:00-15:30 (אחת לשבועיים בזום)

    קמפוס מחקר אזורי בתיירות בדגש עירוני

    העיר והמטרופולין, המאופיינים בקצב חיים שוקק, מציעים בסיס למגוון רחב של מיזמים תיירותיים ומשיכת קהל תיירים מגוון ורב. בקמפוס מחקר זה יתאפשר לסטודנטים לבצע היכרות מעמיקה עם מערכת התיירות העירונית והמטרופולינית, תוך מפגש בלתי אמצעי עם מנהלים בכירים וגורמי מפתח. במסגרת הקמפוס יידרש כל סטודנט ליישם יידע תיאורטי וכלים מחקריים מגוונים במהלך הלימוד העיוני והמעשי המעמיק של אזור תיירותי נבחר תוך ניתוח האתר הנבחר בהיבטים מקצועיים, ניהוליים, כלכליים, עסקיים ותיירותיים.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ק' / 60
    ש' 222166-01 ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ד' 16:00-17:30

    מפגשים עם תעשיית התיירות

    הכנת הסטודנטים לקראת השתלבות בהתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות לשלביה השונים לאורך שנות לימודיהם לתואר. במהלך הסדנה הסטודנטים ייחשפו לאפשרויות התעסוקה והתפקידים האפשריים בהם יוכלו להתמחות בענף המלונאות והתיירות, יפגשו בעלי תפקידים ממגוון ענפי תעשיית התיירות והמלונאות, וישוחחו עימם על נושאי ההתמחות בענף. בכך תעמוד לרשותם ההזדמנות ללמוד ולהכיר מקומות התמחות פוטנציאליים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז /  ה' / 60
    א' 221216 ד"ר עוזי פרוינד- פיינשטיין, ד' 14:00-15:30

    התמחות מעשית לבחירה

    התמחות מעשית בתיירות: ניהול ותפעול תיירות

    ניהול אתרי תיירות: הבנת מערך השיווק והמכירות של אתר תיירות, הבנת אופן הניהול של אתרי תיירות, הבנת המערך הארגוני מרחבי, בחינת פוטנציאל. הסטודנט ירכוש כלים ומיומנויות נוספים אשר יסייעו להשתלב בעתיד במערכות ניהוליות ושיווקיות הפועלות בתעשיית התיירות תוך צבירת ניסיון ראשוני בתחומים אלה.

    מקביל: התמחות מעשית מודרכת ב' בתיירות 26002
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60
    א' 226125 ד"ר אלון גלבמן, ב' 08:00-09:30 (אחת לשבועיים)
    ב'  226125 ד"ר אלון גלבמן, ד' 18:00-19:30 (אחת לשבועיים)

    התמחות מעשית במלונאות: מזון ומשקאות

    תחום המזון והמשקאות הינו חלק מרכזי וחשוב בתפעול והניהול המלונאי. לפיכך, ישנה חשיבות גדולה להיכרות עם ההיבטים השונים הקשורים למחלקות המזון והמשקאות השונות במלון. הקורס הנוכחי הינו קורס מלווה להתמחות המעשית במחלקות מזון ומשקאות במלון, אליה נדרשים הסטודנטים. במסגרת זו, הקורס יקנה לסטודנטים ידע בניהול ותפעול מרכיב המזון והמשקאות במלונות ויהווה מסגרת מלווה פרטנית לכל סטודנט/ית במהלך עבודתו/ה המעשית במלון.

    ק: מבוא למלונאות ב' 225011
    מקביל: התמחות מעשית מודרכת ב' במלונאות 27002
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60
    א' 226125 ד"ר אורית אונגר, ב' 08:00-09:30 (אחת לשבועיים בזום)
    ב'  226125 ד"ר אורית אונגר, ד' 10:00-11:30 (אחת לשבועיים בזום)

    שנה ג'

    אתיקה והיבטים משפטיים בתיירות

    הקניית ידע בתחומים המשפטיים והאתיים המשיקים לתעשיית התיירות המקומית והעולמית. הידע הבסיס ילווה בדוגמאות של פסקי דין בסוגיות תיירותיות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: השיטה המשפטית חוקתית בישראל, היבטים משפטיים עסקיים, היבטים משפטיים בתיירות, דינים בתיירות בישראל ובעולם, אמנות ויחסים בין לאומיים, מחויבות משפטית של גורמי תיירות, חוקי דת ותיירות, פסקי דין בסוגיות תיירותיות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 223011 עו"ד אמיר קלניימן, ג' 08:00-09:30 (אחת לשבועיים בזום)

    יסודות המימון

    הקניית ידע תיאורטי ומעשי בניהול פיננסי של ארגונים בכלל ועסקים תיירותיים בפרט. לימוד כלים יישומיים להבנת סוגיות פיננסיות שונות ותרגולם בהתאמה לסביבה העסקית בישראל. בין הנושאים הנלמדים בקורס: יסודות הניהול הפיננסי, מודל הערכה של פירמה, תקצוב הון והערכת כדאיות השקעות, הערכה כלכלית של מכשירים פיננסיים, ניהול ומימון, הערכת נכסים פיננסיים, ניהול מזומנים, סיכוני הון, מחיר ההון והמיסים, החלטות פיננסיות, מבנה ופעילות שוק ההון.

    ק: מבוא לכלכלה מאקרו 221161, מבוא לחשבונאות ב' 222061
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 223021 מר ויליאם חלבי, ב' 10:00-11:30

    ניהול תיירות עסקית

    קורס ניהול תיירות עסקית נועד לחשוף את הסטודנטים לתיירות העסקית, המהווה חלק נכבד מתעשיית התיירות ובעלת חשיבות כלכלית רבה. הקורס יתמקד בהכרות עם התיירות העסקית על פלחיה השונים ויעסוק בשילוב בין תיירות, פנאי ועבודה בעולם גלובלי תוך תשומת לב למפגש הרב תרבותי וחוויתם התיירותית של תיירי העסקים. במהלך הקורס נבחן את התיירות העסקית בעזרת תיאוריות מתחום חקר התיירות והניהול ונחשף לאופן ניהול השירותים הייחודיים שתעשיית התיירות מציעה לתיירים העסקיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 224161 ד"ר אורית אונגר, ג' 14:00-15:30

    ניהול צוותים ואנשים

    הכרות עם תהליכים של ניהול המשאב האנושי בכלל, ובתעשיית התיירות והמלונאות בפרט. הבנת הדרישות והציפיות של קהל הלקוחות והנגזרת כלפי העובדים וההתארגנות בענף. הבנת מערכת יחסי עבודה בהיבט הפסיכולוגי-הנעתי, המשפטי והארגוני. קונפליקטים ופתרונם. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מקומו של הפרט בארגון, מערך משאבי אנוש בתעשיית התיירות והמלונאות, גיוס ומיון עובדים, הדרכה ופיתוח עובדים, הנעה ותגמול עובדים, תכנון קריירה לעובדים בתעשיית התיירות, התאגדויות מקצועיות בתעשיית התיירות והמלונאות בישראל, מערכת יחסי עבודה ודיני עבודה בסיסיים בתעשיית התיירות והמלונאות בישראל.

    ק: יסודות הניהול 221051
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 223161 ד"ר ערן כתר, ב' 12:00-13:30

    ניהול מערכות נופש ופנאי א' + ב'

    הבנת התהליכים הניהוליים המשפיעים על תפקודן של מערכות תיירותיות וקשרי הגומלין שבין האילוצים השונים. הקניית כלים יסודיים לניתוח הצלחות וכשלים של פרויקטים תיירותיים שונים. הקניית כלים לתכנון אופטימלי של מוצרים נבחרים בתרבות הפנאי והנופש. בין הנושאים הנלמדים בקורס: סביבת הפרוייקט התיירותי, גורמי השפעה על הצלחת פרוייקט תיירותי, מתאם בין פרוייקט תיירותי לאוכלוסיית היעד, אילוצים בתכנון תיירות, בחינות התכנות לפרוייקטים תיירותיים, מאפייני המוצר התיירותי, הגדרות המוצר התיירותי על פי רמת שירות, השלכות מאפייני המוצר התיירותי על תהליכי תכנון וניהול, תהליך הקמת ותפעול פרוייקט תיירותי, ניתוח מקרי חקר מישראל ומהעולם.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60
    א' 223051  פרופ' חזי ישראלי, ד' 16:00-17:30
    ב' 223061  פרופ' חזי ישראלי, ג' 12:00-13:30 אחת לשבועיים בזום)

    ייזום ופיתוח פרויקטים בתיירות

    הקניית ידע תיאורטי ומעשי וכלים יישומיים לתכנון, יזום והקמת עסקים תיירותיים. תרגול הכלים והידע להקניית מיומנויות הדרושות למנהלים וליזמים בתחום התיירות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: עקרונות הפיתוח העסקי, מדיניות עסקית ברמת המיקרו והמקרו, היבטים ביזום ופיתוח תיירות, תכנון אסטרטגי לעסק התיירותי, שלבים בתהליך היזום העסקי, ניתוח סביבה תחרותית, הערכות ביקוש תיירותי, הכנת תוכנית עסקית, בדיקת כדאיות כלכלית, תמיכה ביזמות תיירותית בישראל, גיוס הון ומימון, תוכנית שיווק ותפעול המוצר.

    ק: מבוא לכלכלה מאקרו 221161, מבוא לחשבונאות ב' 222061
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 223071 ד"ר ערן כתר, ב' 12:00-13:30 (אחת לשבועיים בזום)

    אנגלית מקצועית

    הקניית ידע מתקדם של מונחים מקצועיים בתיירות וטרמינולוגיה דרושה לתקשורת עם סוכנים, ספקים, קולגות ולקוחות דוברי אנגלית. בין הנושאים הנלמדים בקורס: דקדוק אנגלי, אוצר מילים מקצועי, קריאה והבנה של חומר מקצועי, התכתבות מקצועית, עקרונות הדיבור, ניבים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 223101 ד"ר הילה וייס, ב' 16:00-17:30

    דת, היסטוריה וארכיאולוגיה של ארץ ישראל

    הסטודנט יכיר את רצף האירועים ההיסטוריים ואת מאפייני התקופות ההיסטוריות ארכיאולוגיות של ארץ ישראל. באמצעות תהליך של הכרות ושליטה בסיסית עם ההיסטוריה והארכיאולוגיה של ארץ ישראל, תיוצר הכרות בסיסית עם אוצרות התיירות והמורשת של מדינת ישראל. הסטודנט ילמד ויכיר את מערכת הקשרים בין דת לתיירות, נעסוק במופעים שונים של תופעת העלייה לרגל או הצליינות והיבטיה התיירותיים הן בעבר ועד ימינו. זאת, תוך הדגמה משלוש הדתות המרכזיות- יהדות, נצרות ואסלאם. בנוסף, הסטודנט ילמד ויכיר דוגמאות לאתרי תיירות מרכזיים בישראל עבור עולי הרגל בני הדתות השונות, יבין את חשיבותם וילמד אודות משמעותם עבור עולי הרגל.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 223141 מר מרון דוקטורי, ד' 10:00-11:30

    סוגיות מתקדמות בשיווק תיירות

    יעודכן בהמשך

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 223141 ד"ר ערן כתר, ג' 14:00-15:30

    סמינריון לבחירה

    סמינריון תכנון ופיתוח תיירות בדגש מערכות אירוח

    הבנת מורכבות תהליך פיתוח וניהול מערכות אירוח ובחינת השלכותיו הכלכליות, החברתיות והסביבתיות. הצגת שיטות לתכנון תיירותי מבוקר ויצירת תיירות בת קיימא. הערכת כושר נשיאה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: בחינה של התכנות פיתוח מערכות אירוח בתיירות, מערכות אילוצים, התאמה בין אופי מערכות האירוח לאזור ולאוכלוסיית היעד, התאמת תשתיות ובחינת כושר נשיאה, בדיקת התכנות לאור עקרונות תיירות בת קיימא, הערכת השפעות אזוריות – כלכליות, הכנה בחינה וניתוח של תוכניות אב, טכניקות לכתיבת עבודה סמינריונית במבנה מדעי.
    ק: השלמת דרישות החובה לשנים א' ו- ב', קמפוס מחקר אזורי בתיירות (בדגש עירוני) 222166

    4 ש"ס / 4 נ"ז / סמ' / 60
    א' 223136 ד"ר אלון גלבמן, ד' 08:00-09:30
    ב' 223136 ד"ר אלון גלבמן, ב' 14:00-15:30

    סמינריון תכנון ופיתוח תיירות בדגש תיירות

    הבנת מורכבות תהליך פיתוח תיירות אזורי ובחינת השלכותיו הכלכליות, החברתיות והסביבתיות. הצגת שיטות לתכנון תיירותי מבוקר ויצירת תיירות בת קיימא. הערכת כושר נשיאה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: בחינה של התכנות פיתוח אזורי בתיירות, מערכות אילוצים, התאמה בין אופי הפיתוח התיירותי לאזור ולאוכלוסיית היעד, התאמת תשתיות ובחינת כושר נשיאה, בדיקת התכנות לאור עקרונות תיירות בת קיימא, הערכת השפעות אזוריות – כלכליות, הכנה בחינה וניתוח של תוכניות אב, טכניקות לכתיבת עבודה סמינריונית במבנה מדעי.
    ק: השלמת דרישות החובה לשנים א' ו- ב', קמפוס מחקר אזורי בתיירות (בדגש עירוני) 222166
    4 ש"ס / 4 נ"ז / סמ' / 60
    א' 223146 ד"ר אורית אונגר, ב' 14:00-15:30
    ב' 223146 ד"ר אורית אונגר, ג' 12:00-13:30 (אחת לשבועיים בזום)

    התמחות מעשית לבחירה

    התמחות מעשית בתיירות: שיווק תיירות

    תכנון וייזום תיירות: תכנון אתרי תיירות, הכנת תכנית שיווקית, הכנת תכנית עסקית, יזמות ופעילות מט"י, מעקב, זיהוי כשלים, בעיות ופתרונם. הסטודנט יתבקש לגבש פרוגרמה למיזם תיירות, בשיתוף ובתיאום עם היזם, לבחון ההתכנות הכלכלית של המיזם, להכין תכנית עסקית מלאה ולהציגה ליזם ולמדריך ההתמחות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60
    א' 226135 ד"ר ערן כתר, ג', 12:00-13:30 (אחת לשבועיים בזום)
    ב' 226135 ד"ר ערן כתר, ג', 10:00-11:30 (אחת לשבועיים בזום)

    התמחות מעשית במלונאות: ניהול מלונאי

    לימוד תוך התנסות של עבודת הניהול ברמת המחלקה, האגף והמלון. הלימוד המעשי מתבצע בליווי צמוד של מנהלים ברמות השונות. הליווי המקצועי כולל שיתוף בנושאים שונים בהם מטפל המנהל, תהליך קבלת החלטות והאצלת סמכויות מבוקרת. בין הנושאים הנלמדים בקורס: ליווי תהליכי קבלת החלטות ברמות הניהוליות השונות, הבנת אופן ניהול ושיווק המלון, הקשר עם גורמי חוץ ביצוע מטלות מונחות ותכנון על פי יעדים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60
    א' 227035 מר רונן שי, ב' 18:00-18:45
    ב' 227035 מר רונן שי, ג' 10:00-11:30 (אחת לשבועיים בזום)

    קורסי בחירה

    מבוא למלונאות ב'

    קורס זה הינו קורס מבוא לסטודנטים לניהול מלונאות ותיירות הנועד לחשוף בפני הסטודנטים כיצד עובדת תעשיית המלונאות והתיירות בישראל ובעולם כולו.,בנוסף יקבלו הסטודנטים כלים להכרת המלון על כל המחלקות השונות, נכיר את המבנה הארגוני של המלון על אגפיו השונים וכיצד הם מתחברים ליחידה מנצחת. נעסוק בהיבטים השיווקיים של תעשיית המלונות ונחשף לדרכיי המכירה הפופולריים של בתי המלון.

    פתוח לשנים א', ב'
    ק: מבוא למלונאות א' 221131
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 225011 ד"ר רונן שי, ג' 14:00-15:30

    ניהול מזון ומשקאות

    הקניית ידע תיאורטי ומעשי בתחום שרותי המזון והמשקאות במלונאות. הקניית כלים לניהול, בקרה ושירות ללקוחות בתחום המזון והמשקאות בסביבה המלונאית. בין הנושאים הנלמדים בקורס: שירותי מזון ומשקאות בתיירות: השירות ללקוח כמוצר נלווה, לוגיסטיקה במזון ומשקאות, בטיחות והגיינה, תכנון תפריט, ניתוח עלויות ותמחור תפריט, ניהול תזמון אופטימלי, ניהול משאבי אנוש בשרותי מזמ"ש, יחסי הלקוח ושירותי ההסעדה.

    פתוח לשנה ב' בלבד
    ק: מבוא למלונאות א' 221131
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 225021  ד"ר רונן שי, ב' 16:00-17:30

    סוגיות נבחרות בניהול מלונאי

    לימוד עקרונות ניהול ואסטרטגיות עסקיות הנהוגות בענף המלונאות. הקניית כלים לבנייה, עיצוב ובחינה של סביבה עסקית במלונות ברמת המלון הבודד וברמת רשת ארצית ובין לאומית. בין הנושאים הנלמדים בקורס: עקרונות המדיניות העסקית, ניתוח סביבה תחרותית, כלים אסטרטגיים, רשתות ניהול, מיזוגים, עסקות חבילה, השקעות בתיירות, חברות-בת, ניתוחי אירועים מהארץ ומהעולם.

    פתוח לשנה ג' בלבד
    ק: מבוא למלונאות ב' 225011
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 225061  מר מיקי שוורץ, ב' 10:00-11:30

    ניהול כנסים ואירועים

    תכנון מערך התפעול בהתאם למיצוב הפרויקט בשוק, גודלו, הסביבה העסקית בה הוא פועל, אופק ציפיות הלקוחות והפניה להרכבי הארנק השונים. התכנון יכלול את סוגי ומגוון שרותי היצעי המזון ומשקאות השונים הקיימים במתחמי אירוח מסוג זה. בהתייחס לסוג האירועים, הפקת האירוע כמכלול מרגע המכירה ועד ההקמה, הביצוע וסיום האירוע תוך התייחסות למערך שימור הלקוחות בעתיד, כל זאת תוך התייחסות לסגנונות שירות והגשה מותאמים. טכניקות עדכניות לתכנון ובניה של אולמי אירועים וכנסים, לרבות תכנון המודל, בניית מטבח ושירותי מטבח ועד לתכנון שטח ההסעדה מבחינת גודל, מס' מקומות, סוג הישיבה, סגנון ההגשה וסוגי תפריטים. תכנון כ"א עפ"י סוג המתחם- בניית מתכונת- קליטה ואיוש תקנים-
    סוגי ההדרכות הנדרשים להכשרת כ"א ע"פ סטנדרט השירות שנקבע מטבח, שירות ברים, מכירות ותפעול.

    פתוח לשנים ב', ג'
    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 225081 מר מיקי שוורץ, ב' 08:00-09:30

    Travel Tech

    ענף ה-Travel Tech מהווה את המפגש בין עולמות הסטארט-אפ, טכנולוגיה וחדשנות לבין עולמות התיירות והמלונאות. הצמיחה של ענף זה הולכת ומואצת בשנים האחרונות, ובישראל פועלות כיום מאות חברות הזנק בתחום, אשר מגייסות מיליוני דולרים רבים ומייצרות מאות משרות בתחום מלהיב וצומח זה. הקורס יקנה למשתתפים הכרות עם טכנולוגיות מפתח בתחום (בינה מלאכותית, למידת מכונה, מציאות רבודה, מחשוב ענן, אוטומציה), ידע על תהליכי צמיחה והתפתחות של חברות הזנק, הכרות עם יזמים וחממות טרוול-טק הפועלות בישראל, וארגז כלים לפיתוח קריירה בתחום. הקורס ילמד בשפה האנגלית.
    The travel tech industry is the meeting point between startups, technology, innovation and the fields of travel, tourism and hospitality. In recent years the travel tech industry has gained momentum, and there are hundreds of startups in Israel, raising millions of Dollars in investment and generating hundreds of jobs in this emerging and exciting field. The course will provide an overview of key technologies in the field (AI, machine learning, augmented reality, cloud computing, automation), introduction to the growth process of startup companies, acquaintance with entrepreneurs and travel-tech hubs in Israel, and a toolbox for career development in the field. The course will be taught in English.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    ב' 224161 ד"ר ערן כתר, ג' 10:00-11:30 (אחת לשבועיים בזום)

    תרבות יין ואלכוהול

    הקורס ייקח אותנו למסע מרתק שבו נחווה בצורה תאורטית ומעשית את ההשפעה הייחודית שיש לעולם היין על תעשיית האירוח בארץ ובעולם. נסקור את ההיסטוריה ארוכת השנים של ייצור היין והשפעתו הגלובלית על תרבויות, מדינות ודתות. נכיר את סוגי היין השונים, תהליכי הייצור בעבר ובהווה, צורות אחסון היין, ונכיר את הסגנונות העיקריים של יין. נבין את התרומה של היין בתעשיית האירוח ובתעשיית התיירות, נבקר ביקבים שונים בהם נחשף  לתהליכי ייצור היין, אחסונו ושיווקו. במקביל נלמד להתאים את היין לאוכל ונלמד על תפקידו של מלצר היין (סומלייה) בתעשיית האירוח. הקורס יכלול גם סקירה של תיירות היין העולמית והמאפיינים הייחודיים בתיירות היין. סדנא מיוחדת תיוחד להכנת תפריט יינות של כל סטודנט למסעדה או בית קפה.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60
    א' 224171 ד"ר רונן שי, ב' 16:00-17:30

    קורס בחירה נוסף- טרם נקבע

    מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

    מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!

      תמונה - איתי שוורצטוך

      איתי שוורצטוך

      "במהלך לימודי לתואר ראשון במחלקה לניהול תיירות ומלונאות התקבלתי לתכנית ההתמחות בחברת אמסלם טורס, מה שהוביל אותי מיד עם סיום לימודי להשתלב בחברה. אני מועסק באמסלם טורס, עדיין,…
      תומר תירם

      תומר תירם

      "אחרי 10 שנים בתחום המלונאות כיום אני עובד בחברת Oracle העולמית כבר 5 שנים בתוך יחידה שנקראת Oracle Hospitality שמספקת פתרונות תכנה וחומרה ניהול ותפעול מלונות, מסעדות, קרוזים,…
      תמונה - ליאור חיון

      ליאור חיון

      "במלונאות התאהבתי כשעבדתי בצוות בידור בקלאב מד באילת, עוד לפני הצבא, בהיותי בת 17. אחרי הצבא חזרתי בדיוק לאותה עבודה, והיה לי ברור שאני רוצה להתפתח בתחום. אוהבת…
      תמונה - נדב ברכה

      נדב ברכה

      "נדב ברכה נשוי +3 גר בקיבוץ שדה נחמיה גליל עליון בעל תואר ראשון בגיאוגרפיה תיירות במכללת כנרת. בעת לימודי התואר שילבתי עבודה במלונאות באזור (רות רימונים צפת, מפרץ…
      תמונת בוגר - יקיר כנפו

      יקיר כנפו

      כל חיי סבבו סביב עולם האירוח, הבנתי שיש לי צורך בלימודים אקדמאים כדי לחבר את כל עיסוקיי לשפה עסקית משותפת, לאחר מכינה קדם אקדמאית המשכתי ישר לתואר, במהלך…
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        ד"ר אונגר אורית

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • גלבמן אלון

        ד"ר גלבמן אלון

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • ד"ר דוקטורי מרון

        הוראה אקדמית, מנהל המכינות

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח, מכינות קדם אקדמיות
      • מר דרורי אורן

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר הלוי אמיר

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר הרשלר גילעד

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        ד"ר וייס הילה

        הוראה אקדמית

        היחידה ללימודי אנגלית, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, מכינות קדם אקדמיות
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        ד"ר זליקוביץ' דליה

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר חלבי וויליאם

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח, משאבי אנוש
      • ישראלי יחזקאל

        פרופ' ישראלי יחזקאל

        ראש התוכנית לתואר שני בניהול תיירות ומלונאות

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • כתר ערן

        ד"ר כתר ערן

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • מר מינגלגרין דוד

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר פיניאן יורם

        הוראה אקדמית

        היחידה הרוחבית למתמטיקה, המחלקה להנדסת אנרגיה גז ונפט, המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, המחלקה להנדסת תוכנה, המחלקה להנדסת תעשיות מים, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה להנדסה, הפקולטה למדעי החברה והרוח, מכינות קדם אקדמיות
      • פרוינד פיינשטיין עוזי_4091

        ד"ר פרוינד-פיינשטיין עוזי

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • ד"ר צבן הילה

        ד"ר צבן הילה

        ראש המחלקה לניהול תיירות ומלונאות

        המחלקה למדעי ההתנהגות, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר קליינמן אמיר

        הוראה אקדמית, מייסד וראש משרד עורכי דין אמיר קליינמן המעניק שירותים משפטיים לעוסקים (לא לצרכנים) בענף התיירות.

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • גב' רוז'נסקי אריאלה

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר שורץ מיכאל

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר שחם אורי

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה להנדסה, הפקולטה למדעי החברה והרוח, משאבי אנוש
      • ד"ר שי רונן

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • ד"ר שפירא נועה

        הוראה אקדמית, מרצה בחוג לחינוך וקהילה

        המחלקה לחינוך וקהילה, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח, מחקר
      שינוי גודל גופנים
      ניגודיות