קורסי יסוד – מקנים מבוא ותשתית רחבה בצורה מעמיקה בתחומי המבוא המדעיים. עיקר הדגש בקורסים אלו הוא על מקצועות המתמטיקה והפיזיקה.
קורסי הנדסה בסיסיים – מקנים את הידע הראשוני הבסיסי באופן מורחב בתחומים רבים תחת הכותרת הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. הקורסים מהווים היכרות ראשונית לכל פעילויות בענף המקצועי. לצד לימודים עיוניים בתחום תתקיימנה גם מעבדות בהן ניתן יהיה להתנסות בחומר הנלמד.
בתום השנה השלישית יש התמקדות בקורסי התמחויות ומעבדות המעניקות ידע מעמיק יותר בתחום וכלים מעשיים פרקטיים בנושאי התקנים, מחשוב ומערכות הספק:
מסלול התמחות מיקרואלקטרוניקה (התקנים ומחשוב)
מסלול המקנה ידע הנדסי רחב וכלים מעשיים לעבודה בתעשייה. הסטודנטים מועסקים בתחום בסיום הלימודים ורבים עוד במהלך הלימודים. במסלול זה מתמקדים בקורסים הבאים: מעגלים אלקטרוניים לינאריים, מעגלי מיתוג אלקטרוניים, מבנה המחשב, אותות אקראיים ורעש, מבני נתונים ואלגוריתמים, VLSI ועוד.
מסלול התמחות מערכות חכמות משובצות מחשב
במסלול משולבים קורסים מתחום הנדסת תוכנה, עם דגש על מערכות חכמות. המסלול מקנה ידע רב-תחומי המשלב חומרה ותוכנה. המסלול משתלב היטב במגמה העולמית של פיתוח ושימוש במערכות חכמות, חדשנות המוצרים החכמים, עלייה ביישומי IoT, עלייה בשימוש במידע והצורך בתעשייה ביכולות מולטי-דיסציפלינריות. ההתמחות המחברת חשמל ואלקטרוניקה עם תוכנה, מאפשרת פיתוח קצה לקצה של מערכות חכמות ומקנה כלים המאפשרים השתלבות טובה בצוותי פיתוח המשלבים מומחים בתחומי החומרה והקוד.
מסלול התמחות מערכות הספק (זרם חזק)
יינתן גם כהשלמה לבעלי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה על מנת שיוכלו להירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים במדור חשמל – מערכות הספק.
הכשרה זו מתמקדת בקורסים העוסקים במערכות הספק, כגון: אלקטרוניקת הספק וטכנולוגיה מתח גבוה. ניתן ללמוד במסלול זה כהשלמה לתואר ראשון בתחום שנלמד במכללת כנרת בעבר או במוסדות אחרים.
בסוף כל מסלול מתקיים פרויקט מסכם ייחודי המאפשר לסטודנט ליישם ולשכלל את הידע שרכש ואת הכישורים שפיתח לפתרון בעיה הנדסית בצורה מודרכת ומונחית.