היחידה ללימודי חוץ

היחידה ללימודי חוץ הינה יחידה דינאמית ומתפתחת, אשר קשובה למגמות השינוי בשוק התעסוקה ובאזור. היצע הקורסים ותכניות הלימוד, משתנים השכם וערב ומותאמים הן לדרישות הגופים המסמיכים והן למציאות, לידע ולניסיון שאנו צוברים.

בשנתיים האחרונות, על אף הקורונה, המשיכה היחידה לגדול ולהתפתח. קורסים חדשים ניבנו ושווקו (תו תקן, חשמלאי מוסמך, שיווק דיגיטלי, מנהל תיירות ומלונאות, Full Stack ועוד) שיתופי פעולה חדשים נרקמו (אולגובס, חבר ועוד ) שיתופי פעולה קיימים התרחבו וגדלו (לשכות תעסוקה, מפעלים, מועצות מקומיות) וחוד החנית: נפתח בית הספר להייטק כאחת המחלקות המובילות ביחידה ללימודי חוץ. בית הספר להייטק גדל ומתפתח וזה המחזור השלישי שאנו פותחים עם מגוון קורסים בתחום זה.

גם בתכניות בין-לאומיות אנחנו גדלים ומתפתחים. לפני כשנה זכינו במכרז שהוציא משרד החוץ, להפעיל את אחד מחמשת מרכזי ההכשרה, למתמחים בחקלאות. במסגרת זו לומדים השנה 350 מתמחים ממאלווי, רואנדה ובותסואנה. בתשפ"ג אנו צפויים לקלוט 400 מתמחים מאותן המדינות. המתמחים, הינם סטודנטים לחקלאות המגיעים לארץ לתקופה של 11 חודשים. לומדים יום בשבוע במכללה ובחוות הניסיונות בצמח, וחמישה ימים עוברים הכשרה מעשית במשקים חקלאיים מובילים.

תכניות הכשרה בינ"ל נוספות, בשלבי פיתוח.

הגידול והשינויים בפעילות היחידה, הובילו אותנו גם לשינויים צוותיים. הצוות התחלף וגדל, הגדרות התפקידים עברו שינויים וחלוקת האחריות הותאמה אף היא.

היחידה ממשיכה לפעול בכל המרץ, ובכל הערוצים, בתקווה להמשיך ולנסוק מעלה