לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

המחלקה ללימודים רב-תחומיים, הפקולטה למדעי החברה והרוח
B.A בלימודים רב תחומיים

תחומי התמחות

לוחמה תת קונבנציונלית – טרור וגרילה, אסטרטגיה וביטחון לאומי, סגנון ניהול משא ומתן מגדרי וסגנונות לניהול משא ומתן פוליטי-מדיני, יחסי גומלין דרג מדיני דרג צבאי.
יחסי גומלין צבא -חברה בישראל.
תרבות אסטרטגית.

קורסים נבחרים

יחסי צבא חברה בישראל.
מדיניות החוץ והביטחון של ישראל.

תפקידים נוספים

מנכ"ל אגודת חוקרי-צבא חברה בישראל (בהתנדבות).
בתקופת בחירות: מדריך בוועדת הבחירות המרכזית לכנסת, מדריך ומסמיך את בעלי התפקידים בוועדת הבחירות.
מרצה באוניברסיטת בר אילן בתחום לימודי ביטחון.
בהנאה רבה וללא תמורה, עוזר למספר תלמידים בהכנה לבגרות במקצוע האזרחות.

קצת על עצמי:
נשוי לד"ר עפרה ריקובר, מנהלת מחלקת פטנטים בבית החולים הדסה, אב לשלוש בנות.

פרסומים נבחרים

• "השפעת הדינמיקה הביורוקרטית-ארגונית על התכנון המדיני-אסטרטגי והערכת המודיעין הלאומית", שאול שי ורון כתרי (עורכים) בהוצאת המרכז למורשת המודיעין, המכון לחקר מודיעין ומדיניות.(התקבל לפרסום 2018).

• "מגדר וסגנון ניהול משא ומתן פוליטי-מדיני בישראל", בתוך כתב העת פוליטיקה –גיליון מיוחד – מגדר ויישוב סכסוכים, מכון דיוויס: ירושלים (2019).

• Rickover, Itamar (2019 in press) “The Roots of Israeli Strategic Culture” In Vladimir Sazonov and Holger Mölder (ed.) Cultural Crossroads in the East Middle – Historical, Cultural and Political Legacy of Intercultural Dialogue and Conflict from Ancient Near East to Present Days. Studia Orientalia Tartuensia: Series Nova.

• "בין זיעת הפועל לדם הלוחם – שורשי התרבות האסטרטגית הישראלית" בתוך מערכות 648, נובמבר 2016, הוצאת משרד הביטחון, עמודים 82-89.
• תקציר עבודת הדוקטורט בכתב עת ישראלים – כתב עת רב תחומי לחקר ישראל והציונות", (2013)

• "שורשי התרבות האסטרטגית הישראלית" בתוך קובץ מאמרים בנושא יחסי דרג צבאי דרג מדיני, בעריכת גבי שפר ומאיר אלרן, בהוצאת INSS 2013.

• "מרכזיות הדרג הצבאי בתכנון מדיני-אסטרטגי ובהערכת מודיעין לאומית: הסברים מטריאליסטיים ותרבותיים" בתוך יחסי מגזרים בחברה עם מערכת הביטחון בישראל, בעריכת גבי שפר ומאיר אלרן, הוצאת INSS. (יוני 2013).