השבוע נערך סיור מרתק של סטודנטים מהמחלקה להנדסת איכות ואמינות בחברת סטארטאפ בתחום המזון -סיקורה. חברה זו פיתחה תהליכים לגידול אצות למאכל באמצעות שימוש במי ים. החברה שמושבה סמוך לנחל אלכסנדר באזור התעשיה של קיסריה, שואבת מי ים למיכלים ומגדלת בתוכם אצות משני סוגים עיקריים למאכל ולתוספי מזון. בסוף התהליך מושבים מי הים חזרה לים התיכון. כל התהליך מערב שמירה על איכות הסביבה ללא פגיעה סביבתית. אצות נחשבות כסופר פוד ולפי תחזיות החברה, עתיד המזון יהיה בים. סיקורה היא החברה היחידה בעולם המגדלת אצות אלה באופן זה מהשלב הראשוני עד להקפאת האצות ואריזתן ועיקר מוצריהם נמכרים לחו"ל. הסטודנטים מהמחלקה להנדסת איכות בליוויה של ראש המחלקה, ד"ר שלהבת צור, ערכו סיור בחברה וראו את תהליכי הגידול בשלבים השונים ושמעו הסברים מקצועיים בעלי הקשר לתכני הלימוד הנלמדים בהנדסת איכות מפיו של דר' יוסי טל, סמנכ"ל פיתוח וביוטכנולוג בחברה. בתום הסיור זכו הסטודנטים אף לטעום ממגוון מוצרי החברה

מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!

דילוג לתוכן