• מתי

18/12/2021

האגודה הישראלית לצוותי שיפור ושש סיגמא בשיתוף המחלקה שלנו להנדסת איכות ואמינות בתעשייה ארגנה יחד עם אוניברסיטת חיפה החוג לסטטיסטיקה קיימו בשבוע שעבר תחרות ארצית לצוותי שיפור.

את התחרות אירחה אוניברסיטת חיפה.

פעילות ענפה של צוותי שיפור קיימת במאות מפעלים וארגונים במשק

בתחרות שימשה דר' שלהבת צור, ראשת המחלקה להנדסת איכות ואמינות בתעשייה שבמכללה שלנו, יו"ר  מושב בתחרות. שלהבת שותפה מעל לעשרים שנה כחברה באגודה ושופטת  ואף הנחתה בעבר מספר צוותים שזכו במקומות הראשונים.

השתתפו עשרות צוותי שיפור מארגונים רבים, ביניהם, צה"ל (חיל הים, חיל האויר, אט"ל), יש שרה, רשות המיסים, רפא"ל, מפעלי ים המלח, רותם אמפרט ועוד.

במקום ראשון זכה צוות של צה"ל שעסק בניצול מנות חיסון קורונה (במקום להשמיד את יתרת בקבוקי החיסון הנותרים). הצוות הצליח לחסוך עשרות אלפי מנות חיסון בצבא והעביר את המלצותיו למשרד הבריאות שגם ישם שיטה זו בכל הארץ וחסך עשרות אלפי שקלים ומנות חיסון מיותרות לכלל האוכלוסייה האזרחית.

התחרות מתקיימת מידי שנה ומידי שנה אנו כמחלקה לוקחים חלק בפעילותה.  בנוסף, חמישה סטודנטים מהמחלקה סיימו לפני כשנה  את פרויקט הסיום שלהם בנושא עבודת צוותי שיפור בשיתוף האגודה.

בתמונה 1- הנהלת האגודה לצוותי שיפור, דר' שלהבת צור, שופטי תחרות צוותי שיפור ארצית , דר' מיכל דלויה ודר' דפנה בארי חברות סגל עמית במחלקה שלנו וזוכי התחרות.

בתמונה 2- מושב בניהולה של דר' שלהבת צור יחד עם חברי אחד הצוותים המציגים.