פרופ' עמוס רולידר מצטרף לשורות סגל המכללה האקדמית כנרת

הודעה לעיתונות
18 ביוני 2013

פרופסור עמוס רולידר מצטרף לשורות סגל המכללה האקדמית כנרת

פרופסור עמוס רולידר, מומחה מוסמך בניתוח וטיפול התנהגותי התנהגות וראש המכון לחקר ולמניעה של קשיי התנהגות ילדים בסביבות חינוכיות, ישמש כראש המחלקה ללימודי מדעי ההתנהגות במכללה האקדמית כנרת בשנת הלימודים הבאה.

פרופסור עמוס רולידר רכש את השכלתו האקדמית באוניברסיטת אוהיו שבארה"ב. את לימודי הדוקטורט בניתוח התנהגות יישומי (Applied Behavior Analysis) סיים פרופסור עמוס רולידר בשנת 1980 באוניברסיטת אוהיו שבארה"ב, ואת תקופת הפוסט-דוקטורט סיים בשנת 1983 באוניברסיטת Mount Saint Vincent University שבקנדה, במחלקה לפסיכולוגיה התנהגותית. עם סיום הכשרתו כיהן עמוס רולידר כפרופסור במחלקה הפסיכיאטרית של אוניברסיטת McMaster University שבקנדה, ולאחר חזרתו ארצה בשנות התשעים כיהן עמוס רולידר כפרופסור וכראש החוג למדעי ההתנהגות במכללת עמק יזרעאל.

פרופסור עמוס רולידר נחשב לאחד המומחים המוסמכים בעלי השם בארץ ובעולם בניתוח וטיפול התנהגותי בקשיי התנהגות מורכבים של ילדים ובני נוער. פרופסור עמוס רולידר, העומד בראש המכון לחקר ולמניעת קשיי התנהגות של ילדים בסביבות חינוכיות פרסם עשרות מאמרים מקצועיים העוסקים בטיפול בילדים הסובלים מקשיי התנהגות ותפקוד מגוונים. בשנים האחרונות החזיק פרופסור עמוס רולידר במגוון תפקידים בעולם האקדמיה בארץ ובעולם.

בין תפקידיו משמש פרופסור עמוס רולידר: כחבר בעדה העליונה למינוי פרופסורים במדעי החברה של המועצה להשכלה גבוהה, ראש המכון לחקר ולהבנת קשיי התנהגות של ילדים בסביבות חינוכיות, חבר במועצה להשכלה גבוהה של המוסדות האקדמיים ביהודה ושומרון , ראש ארגון המוסמכים לניתוח התנהגות בישראל ומנהל אקדמי וקליני של התוכנית להכשרת מנתחי התנהגות מוסמכים באוניברסיטת תל אביב.

בנוסף לפעילויותיו בעולם האקדמיה, בשנים האחרונות מנחה פרופסור עמוס רולידר את תכנית הטלוויזיה "אסיפת הורים בערוץ 2, במסגרתה הוא מסייע להורים בסוגיות חינוכיות מגוונות ומטפל בנושאי חינוך רלוונטיים, כותב טור שבועי במדור ההורים של האתר YNET, ומגיש את תכנית הרדיו השבועית "רולידרFM" ברדיו בקול רגע.

ספרו "הורות ללא רגשות אשם" (הוצאת אגם ) נמצא על רשימת רבי המכר 18 שבועות רצופים