התגלו שרידי כפר יהודי ובית כנסת ליד ציפורי

ד"ר מרדכי אביעם מהמכון לארכיאולוגיה גלילית, סטודנטים מהמחלקה ללימודי א"י
במכללה האקדמית כנרת ושותפים נוספים במשלחת,
מצאו שרידי כפר יהודי ובית כנסת בלתי מוכרים ליד ציפורי

משלחת ארכיאולוגית ישראלית - אמריקאית, בראשותם של ד"ר מרדכי אביעם מהמכון לארכיאולוגיה גלילית במכללה האקדמית כנרת, ד״ר ג׳יימס סטריינג׳ מאוניברסיטת סמפורד אלאבמה, ד״ר דייוויד פינס לי מהאוניברסיטה הנוצרית של קנטאקי, סטודנטים מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית כנרת וסטודנטים ומתנדבים מארה"ב, חשפה בחודש האחרון את שרידיו של הכפר היהודי הקדום שיחין, שנמצא בשוליים הצפוניים של הגן הלאומי ציפורי בגליל.

הכפר שיחין נזכר אצל ההיסטוריון היהודי יוסף בן מתתיהו כאחד היישובים היהודיים הראשונים בגליל בימי הבית השני ומאוחר יותר, בתלמוד, ככפר של קדרים יהודיים הסמוך לציפורי. בחפירות התגלו עדויות ראשונות לקיומו של בית כנסת מפואר באתר וכן ממצאים רבים המאשרים מסקנות של חוקרים קודמים אודות ייצור נרחב של כלי חרס מטיפוסים שונים בכפר זה.

ד"ר אביעם מהמכון לארכיאולוגיה גלילית במכללת כנרת, מספר כי: "הפתעה רבה הייתה לנו, לחופרים, עם גילוין של שבע תבניות אבן להכנת נרות שמן מעוטרים מחרס. אחד משברי הנרות שיוצרו באתר מעוטר במנורה ולולבים לצידה. על פי ממצא כלי החרס, נראה כי היישוב נעזב במאה הרביעית לספירה ככל הנראה בעקבות רעש האדמה של שנת ,363 או אולי כתוצאה ממרד גאלוס שהתרחש בשנת 351 ומרכזו היה בציפורי. החפירה תמשך בשנים הבאות ותנסה לחשוף את בית הכנסת, מתקני הייצור ובתי המגורים".

Samford Archaeological Dig in Israel Uncovers Unfamiliar Jewish Village

לפרטים נוספים: שרון סחר, דוברות ויח"צ המכללה האקדמית כנרת, 054-6769356