מדי שנה, מצוין ב 8 במרץ יום האישה הבינלאומי ואף אנו "מציינים" יום זה אך לא "חוגגים".
אכן דרך ארוכה נעשתה בנוגע זכויות ומעמדן של נשים, אך האתגרים עדיין רבים. שנת הקורונה העצימה אתגרים אלה, הנוגעים להיבטים האישיים, המשפחתיים, הכלכליים, התעסוקתיים ואף לייצוגן של הנשים ברמה הממסדית והלאומית. בפועל נדרשת עשייה יומיומית לקידום והשגת הוגנות מגדרית ממשית, ולא להסתפק באיזכור הנושא יום בשנה.
אני רואה את תפקידי כיועצת הנשיא להוגנות מגדרית במכללה כפעולה ברמה היומיומיות לקידום הנושא במכללה. שינוי מתבצע מתוך עשייה בשלושה מעגלים: המעגל החיצוני, הנוגע לסביבה, המעגל התוך-ארגוני, הנוגע לתרבות הארגונית והמעגל האישי, הנוגע לכישורי הנשים במכללה: נשות הסגל האקדמי, נשות הסגל המנהלתי והסטודנטיות הלומדות במכללה.
בהקשר הסביבתי, המל"ג הניף את דגל ההוגנות המיגדרית במוסדות האקדמאיים תוך הדגשת נושא ייצוג נשים בדרגים האקדמיים הבכירים. לאחרונה הוקם "פורום יועצות הנשיא להוגנות מיגדרית במכללות המתוקצבות", בו אני חברה. בפורום זה מועלות ונדונות סוגיות ויוזמות ייחודיות למכללות המתוקצבות. אנו פועלות להעלות בפני המל"ג את הצרכים הייחודיים של הנשים במכללות המתוקצבות ומקוות כי הפתיחות והקשב לצרכים מצד המל"ג יולידו גם שינוי מדיניות ופעילויות ממשיות.
במעגל התוך ארגוני יכולת השינוי רבה יותר, הכוונה להמשיך ולהטמיע במכללה שלנו תרבות ארגונית מקדמת הוגנות מיגדרית. אציין בגאווה כי מובילי הדעה במכללה, ובראשם הנשיא פרופ' שמעון גיפשטיין, מציגים פתיחות ומודעות גבוהה לנושא ההוגנות המיגדרית, זאת מבלי להתפשר על מקצועיות ומצויינות. הנושא מתבטא בייצוג נשים בוועדות, בתפקידי ניהול מחלקות אקדמיות ומנהלתיות, בזכויות סטודנטים הקשורים במגדר, בשאיפה לניסוח תוך שיוויון מגדרי ועוד ועוד, אך לצד ההישגים יש מקום להעלות יוזמות נוספות לקידום ההוגנות בשטחים נוספים של פעילויות המכללה. אשמח לרעיונות שיועלו ליוזמות בנושאים אלה כמו גם להשתתפות בפעילויות.
במעגל האישי, מדובר בפיתוח כישורים בקרב נשות הסגלים במכללה שיאפשרו מימוש הפוטנציאל האקדמי, המחקרי והניהולי. התקיימו מספר מפגשים למיתוג מקצועי ולפיתוח כישורי יצירת קשרים בינלאומיים, יוזמה שטרם יצאה לפועל נוגעת לצורך בפיתוח כישורים לאיזון חיים – עבודה ואשמח להעלאת יוזמות לפיתוח כישורים נוספים. חשוב שנזכור כי אנו משמשים כמודל עבור קהל הסטודנטיות והסטודנטים שלנו בנושא ההוגנות המגדרית.
אני שמחה לשתף כי ממש היום הושק האתר המחודש של "הוגנות מגדרית באקדמית כנרת". האתר בנוי מהתחומים הבאים: מחוייבות המכללה להוגנות מגדרית, תפקידי היועצת להוגנות מגדרית ופניה ליועצת, נהלים ותקנון, תמונת מצב-דוחות ונתונים, ניסוח בשפה שוויונית, מאמרים ופעילויות ותוכנית הקורס נשים מעוררות השראה.- לקריאת התכנים בכל קטגוריה יש ללחוץ על "מידע נוסף".
הנכם מוזמנים לבקר באתר בקישור הבא: אתר הוגנות מגדרית באקדמית כנרת
אשמח מאוד להתייחסות לתכנים הקיימים וכן להצעות לתכנים נוספים רלוונטיים, כמו גם לכל יוזמה הנוגעת לקידום ההוגנות המגדרית במכללה.
"רצון, מחשבה ופעולה הכרחיים כדי ליצור שינוי." ~ ליסה ניקולס
בברכת שנת הוגנות מגדרית בריאה
ד"ר יעל ליבנה – יועצת הנשיא לקידום הוגנות מיגדרית
נייד: 0526095104 פקס: 046380801
מייל y_livneh@mx.kinneret.ac.il www.kinneret.ac.il