מתעניינים/ות בלימודים במכללה האקדמית כנרת?

    תוכנית הלימודים במחלקה לניהול תיירות ומלונאות

    ראש המחלקה
     ד"ר הילה צבן

    חברי סגל במחלקה
    ד"ר אורית אונגר, ד"ר אלון גלבמן, פרופ' חזי ישראלי, ד"ר ערן כתר, ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ד"ר הילה צבן

    חברי סגל במכללה
    מר יורם פיניאן

    מורים מן החוץ
    גב' שרון בן-דוד, מר מרון דוקטורי, מר אורן דרורי, מר אמיר הלוי, מר גלעד הרשלר, ד"ר הילה וייס, ד"ר דליה זליקוביץ', ד"ר ויליאם חלבי, מר דוד מינגלגרין, ד"ר יוסף עואודה, גב' זהר צור, עו"ד אמיר קליינמן, גב' אריאלה רוז'נסקי, מיקי שוורץ, מר אורי שחם, ד"ר רונן שי, ד"ר נועה שפירא

    רכזת המחלקה
    גב' ג'ני תורן
    טל': 04-6653795
    פקס: 077-5653795
    שעות קבלה: ימים א'-ה' 09:30-12:00, 13:00-15:30
    Email: Tourism@kinneret.ac.il

    B.A בניהול תיירות ומלונאות – מטרת הלימודים

    המחלקה לניהול תיירות ומלונאות מכשירה את דור העתיד של המנהלים, המתכננים ומקבלי החלטות בתעשיית התיירות בישראל. תוכנית הלימודים נבנתה תוך בחינה של תוכניות לימוד מקבילות מרחבי העולם, ובהתאמה לדרישות תעשיית התיירות והמלונאות הבין לאומיות. תוכנית הלימודים משלבת תכנים מתחומי תיירות, מלונאות ומנהל עסקים, וכוללת קורסים העוסקים בניהול, שיווק, תכנון ויזמות במגוון של תחומים מבוקשים ואטרקטיביים כגון מלונאות, מסעדנות, אטרקציות, אתרי תיירות, כנסים ואירועים. התוכנית משלבת לימודים תיאורטיים עם התנסות מעשית בסדנאות ובעבודה מעשית באתרי תיירות ומלונאות.

    הסטודנטים יכולים לבחור בין שתי התמחויות ראשיות: תיירות או מלונאות או לשלב ביניהן. בנוסף, באמצעות קורסי הבחירה, הם יכולים להתמחות במגוון התמחויות נוספות כגון תיירות מורשת, קולינריה ומסעדנות, אירועים, טכנולוגיית תיירות, תעופה ונסיעות. במקביל ללימודים האקדמיים ובמאמץ קטן נוסף, יוכלו הסטודנטים המעוניינים בכך להוציא שתי תעודות הכשרה משמעותיות: יועץ תיירות ("סוכן נסיעות") ומפעיל תיירות נכנסת.

    התכנית פועלת בשיתוף גורמים מובילים בענף ובתעשייה ובניהם: משרד התיירות, התאחדות המלונות בישראל, איגוד מנהלי בתי מלון, לשכת מארגני תיירות נכנסת, התאחדות סוכני הנסיעות, רשות הטבע והגנים. למחלקה קשר הדוק עם גופים אלה וכן עם מגוון של מלונות, רשתות בתי מלון, עמותות תיירות ואתרי תיירות באזור ובארץ.

    מבנה תכנית הלימודים

    התכנית בנויה מ-120 נ"ז המתפרשות על פני 6 סמסטרים (כ-20 נ"ז לסמסטר) ובסה"כ 3 שנים. נקודות אלו כוללות גם התמחות בעבודה מעשית באתרי תיירות ומלונאות בהיקף של 400 שעות המעניקות 4 נ"ז.

    תכנית הלימודים כוללת:

    • ליבה מרכזית של קורסי חובה.
    • קורסי בחירה המתמקדים בתכנון וניהול תיירות ובניהול מלונאות.
    • התמחות מעשית מודרכת בתיירות או במלונאות.
    • סיורים, ימי עיון וכנסים – במהלך הלימודים מתקיימים סיורים במגוון אתרי תיירות ומלונות באזורים שונים – בהתאם לקורסים הנלמדים. כמו כן, מתקיימים ימי עיון וכנסים בהשתתפות אנשי מפתח מתעשיית התיירות והמלונאות בארץ ובעולם.

    דגשים חשובים

    • סטודנטים חייבים לקבל "פטור" מלימודי אנגלית עד סוף שנה ב'. במידה ולא יקבלו פטור יוכלו ללמוד בשנה ג' אנגלית בלבד.
    • בנוסף, תנאי מעבר משנה לשנה הם עמידה בציון ממוצע של מינימום 65.

    פירוט תוכנית הלימודים

    שנה א'

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    271031 מבוא לסטטיסטיקה א' שיעור 2 2
    271032 מבוא לסטטיסטיקה א' תרגיל תרגיל 1 1
    271041 מבוא לסטטיסטיקה ב' שיעור 2 2
    271042 מבוא לסטטיסטיקה ב' תרגיל תרגיל 1 1
    223171 יסודות הניהול בתיירות שיעור 2 2
    221061 הדרכה ביבליוגרפית וכתיבה מדעית שיעור 2 2
    221071 מתמטיקה לתיירות שיעור 2 2
    221081 מבוא לתעשיית התיירות שיעור 2 2
    221091 גיאוגרפיה של תיירות שיעור 2 2
    221101 מבוא לתחבורה ותיירות שיעור 2 2
    221111 תיירות, חברה וסביבה שיעור 2 2
    221121 המוצר התיירותי של ישראל: היצע, ביקוש ותפעול שיעור 2 2
    221131 מבוא למלונאות א' שיעור 2 2
    221141 מבוא לכלכלה מיקרו שיעור 2 2
    221152 מבוא לכלכלה מיקרו תרגיל תרגיל 0 1
    221161 מבוא לכלכלה מאקרו שיעור 2 2
    221172 מבוא לכלכלה מאקרו תרגיל תרגיל 0 1
    221181 שימושי מחשב בניהול תיירות שיעור 2 2
    221191 שימושי מחשב בניהול בתי מלון שיעור 2 2
    221205 סדנת הכנה להתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות שיעור 2 2
      קורס בחירה שיעור 4 4
    221201 יישומי מחשב שיעור 2 2
      סה"כ שנה א'   40 42

     

    שנה ב'

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    222018 תקשורת בין אישית סדנא 1 1
    222021 ניהול איכות השירות שיעור 2 2
    222031 מבוא לניהול השיווק שיעור 2 2
    222041 ניהול השיווק שיעור 2 2
    222051 מבוא לחשבונאות א' שיעור 2 2
    222061 מבוא לחשבונאות ב' שיעור 2 2
    222071 תכנון ופיתוח תיירות א' שיעור 2 2
    222081 תכנון ופיתוח תיירות ב' שיעור 2 2
    222091 היבטים כלכליים בתיירות שיעור 2 2
    222101 שיטות מחקר כמותיות א'+ב' (שיעור ותרגיל) שיעור ותרגיל 6 6
    222111 תורת הפנאי והנופש שיעור 2 2
    222121/

    222141

    שיטות מחקר איכותניות (שיעור ותרגיל) שיעור ותרגיל 3 3
    222166 קמפוס מחקר אזורי בתיירות (בדגש עירוני) קמפוס 4 4
    226025/

    227025

    התמחות מעשית בתיירות: תפעולי תיירות, ניהול ושיווק תיירות /התמחות מעשית במלונאות: ניהול מזון ומשקאות, קבלה וחדרים התמחות מעשית 2 2
      קורסי בחירה שיעור 6 6
      קורסי בחירה כלליים שיעור 4 4
      סה"כ שנה ב'   44 44

     

     

     

     

     

     

    שנה ג'

     

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    223011 אתיקה והיבטים משפטיים בתיירות שיעור 2 2
    223021 יסודות המימון שיעור 2 2
    223031 אופטימיזציה ותהליכי קבלת החלטות בתיירות שיעור 2 2
    223161 ניהול צוותים ואנשים שיעור 2 2
    223051 ניהול מערכות נופש ופנאי א' שיעור 2 2
    223061 ניהול מערכות נופש ופנאי ב' שיעור 2 2
    223071 ייזום ופיתוח פרויקטים בתיירות שיעור 2 2
    223101 אנגלית מקצועית שיעור 2 2
    2252134 דת, היסטוריה וארכיאולוגיה של ארץ ישראל שיעור 2 2
    223136/

    223146

    סמינריון תכנון ופיתוח בתיירות: בדגש מערכות אירוח/ בדגש תיירות סמינריון 6 4
    226035/

    227035

    התמחות מעשית בתיירות: ניהול תיירות אזורית/ התמחות מעשית במלונאות: ניהול מלונאי התמחות מעשית 2 2
      קורסי בחירה שיעור 6 6
      קורסי בחירה כלליים שיעור 4 4
      סה"כ שנה ג'   36 34

    קורסי בחירה בתיירות בתוכנית

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    224011 תעופה שיעור 2 2
    224021 תיירות כפרית שיעור 2 2
    224161 Traver Tech שיעור 2 2
    224061 מיידענות מקוונת וייעוץ מסלולים בתיירות שיעור 2 2
    224171 Current trends in tourists, hosts and community relations שיעור 2 2

     

    קורסי בחירה במלונאות בתוכנית

    קוד הקורס שם הקורס סוג הקורס נ"ז ש"ס
    225011 מבוא למלונאות ב' שיעור 2 2
    225021 ניהול מזון ומשקאות שיעור 2 2
    225061 סוגיות נבחרות בניהול מלונאי שיעור 2 2
    225031 מרכיבי ההצלחה האישית והמקצועית בתעשיית המלונאות שיעור 2 2
    225081 ניהול ותכנון מסעדות שיעור 2 2

     

     

    שנה א'

    מבוא לסטטיסטיקה א

    בקורס יושם דגש על שיטות שונות לאיסוף נתונים, ארגון הנתונים ע"י טבלאות שכיחות, ניתוח הנתונים וסיכומם. ייעודו העיקרי של הקורס הינו הקניית ידע בפרוצדורות הסטטיסטיות המקובלות במדעי החברה. במסגרת הקורס נניח את אבני היסוד למחקר האמפירי, במטרה לאפשר קריאה והבנה של נתונים סטטיסטיים המופיעים במאמרים מדעיים. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מושגי יסוד בסטטיסטיקה, סולמות מדידה, טבלאות שכיחות, הצגה גרפית, מדדי מרכז, מדדי פיזור, ציוני תקן, ההתפלגות הנורמאלית, מדגם ואוכלוסייה, בדיקת השערות, קשרים בין משתנים, מדדי קשר, רגרסיה, ניתוח שונות

    2 ש"ס / 2.5 נ"ז / ש' / 60

    א' 0271031 ד"ר מורן שנפר כהן/ ד"ר טל סלע/ ד"ר אוקסנה ניר ד' 16:00-17:30

    מבוא לסטטיסטיקה א – תרגיל

    1 ש"ס / 0 נ"ז / ת' / 60

    צ: 0271031

    א' 0271032 גב' שרון בן דוד/ גב' אביטל ליאת ד' 08:00-08:45, 09:00-09:45, 18:00-18:45, 19:00-19:45

    מבוא לסטטיסטיקה ב

    הקורס נועד להקנות לסטודנטים כלי יסוד בהבנת טכניקות סטטיסטיות וביישום מחקר. בקורס יושם דגש על שיטות שונות לאיסוף נתונים, ארגון הנתונים ע"י טבלאות שכיחות, ניתוח הנתונים וסיכומם. ייעודו העיקרי של הקורס הינו הקניית ידע בפרוצדורות הסטטיסטיות המקובלות במדעי החברה. במסגרת הקורס נניח את אבני היסוד למחקר האמפירי, במטרה לאפשר קריאה והבנה של נתונים סטטיסטיים המופיעים במאמרים מדעיים. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מושגי יסוד בסטטיסטיקה, סולמות מדידה, טבלאות שכיחות, הצגה גרפית, מדדי מרכז, מדדי פיזור, ציוני תקן, ההתפלגות הנורמלית, מדגם ואוכלוסייה, בדיקת השערות, קשרים בין משתנים, מדדי קשר, רגרסיה, ניתוח שונות.

    2 ש"ס / 2.5 נ"ז / ש' / 60

    ב' 0271041 ד"ר ד"ר מורן שנפר כהן/ ד"ר טל סלע/ ד"ר אוקסנה ניר ד' 16:00-11:30

    מבוא לסטטיסטיקה ב –תרגיל

    1 ש"ס / 0 נ"ז / ת' / 60

    צ: 0271041

    ב' 0271042 גב' שרון בן דוד/ גב' אביטל ליאת ד' 08:00-08:45, 09:00-09:45, 18:00-18:45, 19:00-19:45

    יסודות הניהול בתיירות

    קורס יסודות הניהול נועד להקנות לסטודנטים כלים תיאורטיים ומעשיים להבנת תהליכי ניהול בארגונים וחברות. הקורס יתחקה אחר מרכיבים שהופכים תהליכים ניהוליים למוצלחים, תוך הבנת האופי הדינמי של עולמנו וכיצד אופי זה משפיע על תהליכים אלו. בקורס נבין מהם כלים חיוניים עבור מנהל וכיצד ניתן להתאים כלים אלו למצב השוק הנוכחי כיום. במקביל נבחן השתנות של כלים אלו בהתאם למצבים ניהוליים שונים תוך שמירה על עקרונות ניהול בסיסיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 223171 ד"ר אורית אונגר, ג' 14:00-15:30

    כתיבה אקדמית

    קורס תשתית להכרת אופן החשיבה וכללי השיח הנהוגים בעולם האקדמי, תוך פיתוח חשיבה ביקורתית. הקורס יעסוק בהיכרות עם סוגים שונים של טקסטים אקדמיים וההבדל ביניהם לבין טקסטים אחרים, לימוד דרכים לקריאה יעילה של חיבורים אקדמיים, ביצוע נכון של אזכורים והפניות ביבליוגרפיות, רכישת מיומנויות יסוד בכתיבה של טקסטים אקדמיים והתמודדות עם כתיבת תשובות במבחנים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 0271021 ד"ר חיים חגי/ ד"ר ניסים כץ/ ד"ר רנא עבאס ד' 08:00-09:30

    ישומי מחשב

    במסגרת הקורס יוקנו עקרונות השימוש של היישומים השונים ותבנה תשתית שתשמש לצורך המשך לימוד עצמי הן של היישומים הנלמדים והן של יישומים נוספים. הלמידה תלווה בהתנסות מעשית.

    כגון: הכרת סביבת חלונות, מעבד תמלילים Word , גיליון אלקטרוני Excel,  מחולל מצגות Power Point   ומיומנויות חיפוש מידע באופן יעיל ברשת האינטרנט. כל זאת, תוך דגש על פיתוח יכולות בעריכת עבודה אקדמית ושלוב בין היישומים לפי הצורך.

    2 ש"ס / 1 נ"ז / סד' / 60

    א' 0271011 גב' כנרת ענתר/ אילון סלוס/ עוזי פרוינד-פיינשטיין ג' 08:00-09:30

    מתמטיקה לתיירות

    יכולת פתרון תרגילים ברמת קושי קלה ובינונית. ידע של מושגי היסוד של החשבון הדיפרנציאלי. בין הנושאים הנלמדים בקורס: פתרון משוואות, פתרון בעיות מילוליות, חזקות, שורשים, פתרון בעיות מעריכיות, גיאומטריה אנליטית, פתרון בעיות גיאומטריות, תכנון לינארי, הסתברות, אנליזה.

    2 ש"ס / 0 נ"ז / ש' / 60

    א' 221071 מר יורם פיניאן, ד' 08:00-09:30 או ב' 221071 מר יורם פיניאן, ד' 10:00-11:30

    מבוא לתעשיית התיירות

    הכרה והבנה של התיירות כתחום יצרני ומוסדי בעל השלכות כלכליות, חברתיות ותרבותיות. ענף התיירות ידון מנקודות המבט של הצרכן והתעשייה תוך התייחסות למישור הגלובלי, האזורי והמקומי. החומר הנלמד משלב ידע מתחומים מדעיים שונים ונושאים מגוונים הקשורים אליו. הבנה והעמקת ההיכרות עם תעשיית התיירות בעולם ובארץ על מאפיינה השונים והתחומים המגוונים הקשורים לה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: הגדרות בתחום התיירות – הצגת ענף התיירות, התפתחות היסטורית ועכשווית של תופעת התיירות בעולם, התפתחות התיירות בישראל לאורך השנים, ארגונים בינלאומיים ומקומיים הפועלים בתעשיית התיירות, מרכיבים של תעשיית התיירות, מקומה של התיירות בכלכלה, כנסים, תערוכות וירידי תיירות, מגמות ותמורות עתידיות בתעשיית התיירות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 221081 ד"ר אלון גלבמן, ד' 10:00-11:30

    גיאוגרפיה של תיירות

    תיירות היא תופעה המבוססת על תנועה בין מרחבים של גיאוגרפיה פיזית ואנושית. הקורס ידגיש את ההיבטים המרחביים של תופעת התיירות וידון בנושאים כגון: המרחב התיירותי והגדרותיו השונות, מרחבי המוצא והיעד, התפתחות המרחב התיירותי, גיאוגרפיה של יעדי תיירות בעולם, משאבי תיירות וישראל כמרחב תיירותי. הקורס ישלב הבנה תיאורטית של תופעות תיירותיות-מרחביות עם דוגמאות מתעשיית התיירות בישראל ובעולם.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 221091 ד"ר הילה צבן, ג' 12:00-13:30

    מבוא לתחבורה ותיירות

    הקורס עוסק בהבנת תפקידיה של המערכת התחבורתית במרחב הגיאוגרפי והשפעותיה כמערכת תומכת בתחום הכלכלי, החברתי, הפוליטי והסביבתי. הקורס מקנה כלים ראשוניים באמידת נחיצותן של מערכות תחבורה בהתאם לפיזור גיאוגרפי של הביקוש ובבחינת יעילותן של צורת תכנון שונות של מערכות אלו. הניתוחים מתייחסים לכל תצורות התחבורה: יבשה, אויר וים ולכל צורות השימוש: מטענים, נוסעים (פרטי מול תחבורה ציבורית, יוממות מול נופש ותיירות). בקורס: תפקידיה של המערכת התחבורתית במרחב הגיאוגרפי, תפקוד התחבורה כמערכת תומכת, גורמי המערכת התחבורתית ויחסי הגומלין ביניהם, מבנה רשתות תחבורה ומאפייניהן, עונתיות בתחבורה, מאפיינים עולמיים בהתפתחות מערכות התחבורה, דרכי מימון מערכות תחבורה, תהליך תכנון תחבורה בעולם ובארץ.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 221101 ד"ר עוזי פרוינד פיינשטיין, ד' 14:00-15:30

    תיירות, חברה וסביבה

    בקורס זה נעמוד על ההשלכות החברתיות והסביבתיות שיש לתיירות, במבט גלובלי. הקורס יתחלק לארבעה חלקים: ראשית, נכיר את מאפייני היעד התיירותי ונתייחס למודלים מרכזיים בתיירות. שנית, נתייחס להשלכות חברתיות של תיירות על אוכלוסייה מקומית. שלישית, נתייחס להשלכות הסביבתיות של התיירות ולהיבטים של אקולוגיה. רביעית, נתייחס לאלטרנטיבות שהתפתחו בעקבות הניסיון לצמצם את נזקי התיירות – תיירות בת קיימא ותיירות אלטרנטיבית. הקורס מקנה כלים להכרה, בחינה וניתוח של מגמות וכיוונים בהתפתחות התיירות בעולם ובישראל, תוך שימוש במודלים ותאוריות המהווים כלים שימושיים ויישומיים לניתוח ביקורתי והשוואתי בין חקרי מקרה מגוונים בניהול של יעדים תיירותיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 221111 ד"ר הילה צבן, ג' 12:00-13:30

    המוצר התיירותי של ישראל: היצע, ביקוש ותפעול

    הקניית ידע, הבנה וכלים מעשיים בתחומים העיקריים של תפעול תיירות בישראל: תיירות נכנסת, תיירות פנים ותיירות יוצאת. הקניית כלים תיאורטיים ומעשיים לתכנון וארגון טיולים בארץ ובחו"ל. התייחסות למטייל כלקוח ובחינת כלל ההיבטים הכרוכים בטיול ובארגונו. מפגש עם אנשי שטח: מנהלים ואנשי ביצוע. בין הנושאים הנלמדים בקורס: הטיול מאורגן לחו"ל, פסטיבלים תיירותיים, אירוח כפרי בארץ, תעופה פנים ארצית, עמותות תיירות, הטיול המאורגן בארץ, צליינות, טיולי תמריץ, אטרקציות תיירותיות ייחודיות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / סד' / 60

    א' 221121 פרופ' חזי ישראלי, ג' 10:00-11:30

    מבוא למלונאות א'

    קורס מבוא למלונאות א' נועד לחשוף את הסטודנטים לתעשיית המלונאות והאירוח בישראל ובעולם תוך תשומת לב למאפייניה הייחודיים, מגמות עכשוויות ואתגרים עתידיים. באופן ספציפי, הקורס יעסוק בהתפתחות תעשיית המלונאות לאורך השנים, בסוגים השונים של ניהול ואירוח בתעשייה, במחלקות המלון השונות ובמשאב האנושי. כמו כן, במסגרת הקורס יחשפו הסטודנטים לסוגיות, אתגרים ומגמות בתעשייה כגון הכלכלה השיתופית, אירוח בעולם טכנולוגי, רשתות חברתיות וסוגיות אתיות וסביבתיות בענף המלונאות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 221131 ד"ר אורית אונגר, ב' 10:00-11:30

    מבוא לכלכלה מיקרו

    בקורס זה נכיר את המושגים וכלי הניתוח בכלכלה שיאפשרו לנו להבין ולתכנן מדיניות כלכלית, ברמת המיקרו. הקורס עוסק בתחום "המיקרו כלכלה" כלומר נדון בהתנהגות ובשיקולים כלכליים הנוגעים ליחידות הבודדות ולסקטורים השונים. נתייחס לגורמים המשפיעים על רמת הביקוש וההיצע והתנהלות של שוק חופשי.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 221141 ד"ר עוזי פרויינד-פיינשטיין, ג' 14:00-15:30

    מבוא לכלכלה מאקרו

    הקורס עוסק בתחום "המאקרו כלכלה" בו נדון בפעילות ברמת המשק הלאומי ותהליכים כמו אינפלציה, אבטלה, מאזן תשלומים. במהלך השנה נשלב גם דוגמאות ויישומים של המודלים בהקשר של תיירות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: עקומות ביקוש והיצע, שיווי משקל בשוק תחרותי, התערבות ממשלתית, הביקוש המצרפי, מודל קיינס, מאזן התשלומים, מדיניות פיסקלית ומוניטרית.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ק: מבוא לכלכלה מיקרו 221141

    ב' 221161 ד"ר ראמי סעד, ב' 12:00-13:30

    מבוא לכלכלה מיקרו + מאקרו תרגיל

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ת' / 60

    א' 221152 מר אורי שחם, ב' 12:00-12:45 או 12:45-13:30

    ב' 221172 מר אורי שחם, ב' 14:00-14:45 או 14:45-15:30

    שימושי מחשב בניהול תיירות

    הקורס מציג את תעשיית התיירות והתעופה בישראל והכרת המבנה הארגוני של ארגוני תיירות והקשרים ביניהם (חברות סיטונאיות, משרדי נסיעות, חברות תעופה, חברות שכר ועוד), תוך שימת דגש על שימוש בטכנולוגיות מידע ומערכות מידע ותרומתם הכלכלית.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 221181-00 גב' אריאלה רוז'נסקי, ב' 10:00-11:30 או

    ב' 221181-01 גב' אריאלה רוז'נסקי, ב' 08:00-09:30

    שימושי מחשב בניהול בתי מלון

    מטרת הקורס להכיר לסטודנט תוכנות מחשב שונות אשר בעזרתם מנהלים את בתי המלון על מחלקותיו השונות. הסטודנט ילמד לתפעל ברמה בסיסית תוכנות מלונאיות לניהול הזמנות וקבלה, נקודות מכירה, שרות אורח ועוד. הסטודנט ילמד כיצד ניתן בעזרת תוכנות מחשב מלונאיות ייעודיות ניתן לייעל העבודה, לחסוך בעליות ולקרוא דוחות לתכנון, בקרה והתייעלות.

    הקורס הינו מעשי בחלקו עם חומר לימודים תאורטי להשלמת הבנת מושגים מלונאיים ושיטות עבודה.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 221191-00 מר גלעד הרשלר, ב' 10:00-11:30 או

    ב' 221191-01 מר גלעד הרשלר, ב' 08:00-09:30

    סדנת הכנה להתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות

    הכנת הסטודנטים לקראת השתלבות בהתמחות מעשית בתיירות ובמלונאות לשלביה השונים לאורך שנות לימודיהם לתואר. במהלך הסדנה הסטודנטים ייחשפו לאפשרויות התעסוקה והתפקידים האפשריים בהם יוכלו להתמחות בענף המלונאות והתיירות, יפגשו בעלי תפקידים ממגוון ענפי תעשיית התיירות והמלונאות, וישוחחו עימם על נושאי ההתמחות בענף. בכך תעמוד לרשותם ההזדמנות ללמוד ולהכיר מקומות התמחות פוטנציאליים.

    2 ש"ס / 1 נ"ז /  ה' / 60

    ב' 221205 ד"ר אלון גלבמן, ד' 14:00-15:30

    שנה ב'תקשורת בין אישית

    לימוד עקרונות התקשורת הבין-אישית, הקניית כלים לשיפור התקשורת האישית ותרגול השימוש בכלים אלה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: תקשורת חד-סטרית ודו-סטרית, מחסומי תקשורת, תקשורת מילולית ובלתי-מילולית, מצבי קונפליקט, השפעת האישיות, שפת הגוף, תדמית ודימוי עצמי, יוזמה וויתור, התנסות במשחקי סימולציה.

    1 ש"ס / 1 נ"ז / סד' / 60

    ב' 222018 טרם נקבע, ד' 16:00-16:45  או ד' 16:45-17:30

    ניהול איכות השירות

    לימוד מושגי יסוד באיכות השירות, הקניית כלים לבחינה ולבקרת איכות השירות בארגונים בכלל ובעסקים תיירותיים בפרט.
    בין הנושאים הנלמדים בקורס: איכות נתפסת כוללת, הפער בין איכות צפויה ונצפית, מדדי איכות, שיטות לאומדן רמת השירות, מערכת הדיווח והבקרה, איכות שירות ושביעות רצון, גישות להכשרת כ"א והטמעת איכות השירות, שיתוף עובדים בתהליכי קבלת החלטות, שיטות וסטנדרטים בין לאומיים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 222021 ד"ר דליה זליקוביץ', ב' 16:00-17:30

    מבוא לניהול השיווק + ניהול השיווק

    הקניית ידע תיאורטי בסיסי וכלים יישומיים ראשוניים בתחום השיווק בכלל ובשיווק תיירות בפרט. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מושגים ותיאוריות בשיווק, הסביבה השיווקית, התנהגות הצרכן, עקומת חיי המוצר, תמהיל השיווק, פילוח שוק ומיצוב, יסודות האסטרטגיה השיווקית, קידום מכירות ופרסום.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60

    א' 222031  מר אורן דרורי, ג' 14:00-15:30

    ב'  222041 מר אורן דרורי, ג' 12:00-13:30

    מבוא לחשבונאות א+ב

    הקניית ידע ראשוני ומתקדם בחשבונאות, רכישת כלים תיאורטיים ומעשיים החיוניים לעבודת המנהל בתעשיית התיירות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: יסודות החשבונאות, עקרונות והנחות, מבנה דוחות כספיים, טכניקות רישום חשבונאי, עריכת רישומי התאמה והכנת דו"חות כספיים, רכוש ומלאי, הון, עודפים והתחייבויות, תזרים מזומנים, ניהול עסקים בינלאומיים.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60

    א' 222051 ד"ר ראמי סעד, ב' 12:00-13:30

    ב' 222061 ד"ר ראמי סעד, ב' 10:00-11:30

    תכנון ופיתוח תיירות א'+ב'

    פיתוח תיירות ברמות שונות (מדינה, אזור, עיר, כפר וכדומה) מצריך תשתית מתאימה. תשתית זו כוללת התאמה סטטוטורית של שימושי קרקע ונוף, ופיתוח עוקב של עסקים מסוגים רבים. כל זאת מצריך תכנון מורכב של תכניות מתאר ויישום נכון שלהם. בקורס נלמד את החשיבות של תכנון תיירות אשר משלב גורמים שונים ולוקח בחשבון צרכים מגוונים, הן ברמה הסביבתית והן ברמה העסקית. נשים דגש על מקרי בוחן מרחבי העולם ונלמד כיצד תכנון מתבצע בתנאים כלכליים וסביבתיים מסוגים שונים

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60

    א' 222071  מר דוד מינגלגרין, ב' 10:00-11:30

    ב' 222081  מר דוד מינגלגרין, ד' 14:00-15:30

    היבטים כלכליים בתיירות

    הבנה והיכרות עם סוגיות הקשורות בהיבטים כלכליים של תעשיית התיירות בארץ ובעולם. הקניית כלים תיאורטיים לניתוח סוגיות אלה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: היבטים כלכליים בתיירות העולמית, אפיונים כלכליים של התיירות בישראל, מאפייני ההיצע והביקוש בתיירות, שיווי משקל בשוק התיירות, סקטורים כלכליים בתעשיית התיירות, מעורבות ממשלתית, תיירות וצמיחה כלכלית.

    ק: מבוא לכלכלה מיקרו 221141, מבוא לכלכלה מאקרו 221161

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 222091 ד"ר עוזי פרוינד פיינשטיין, ד' 10:00-11:30

    שיטות מחקר כמותיות א'+ב'

    שיטות מחקר כמותיות עושות שימוש בנתונים מספריים ובכלים ושיטות לנתח נתונים אלו מבחינה סטטיסטית ומתמטית על מנת לקבל תובנות מחקריות. בחלק א' של קורס זה נתמקד במהות המדעית של מחקרים במדעי החברה, ובהקניית ידע בסיסי הנחוץ להבנת ויישום נכון של שיטות וכלים אלו. בהתאם לכך, יילמדו תכנים כגון קריאה ביקורתית של תוצרים אקדמיים (מחקרים ופירסומים מדעיים), גישות שונות לביצוע מחקרים כמותיים, וכלי מחקר נפוצים ובכלל זה הכנת שאלונים מסוגים שונים. הסטודנטים יתנסו בהגדרת שאלות מחקר, בניסוח השערות, בהגדרת משתנים, ביצירת מערכי מחקר, ובשימוש בתוכנות סטטיסטיות ובתוכנות סקרים מסוגים שונים.

    שיטות מחקר כמותיות עושות שימוש בנתונים מספריים ובכלים ושיטות לנתח נתונים אלו מבחינה סטטיסטית ומתמטית על מנת לקבל תובנות מחקריות. בחלק ב' של קורס זה נתמקד ביישום התיאוריה של שיטות המחקר בכלל ובהכנת סקרי שדה בתיירות בפרט. בהתאם לכך, הסטודנטים ייחשפו למקורות מידע סטטיסטי מסוגים שונים, ילמדו ויישמו כיצד לבצע מחקר אמפירי כמותני תוך שילוב ראיונות, תצפיות וסקרים, יבצעו ניתוחי נתונים בתוכנות סטטיסטיות (אקסל ו-SPSS) וביצוע חיתוכים והצלבות. במהלך ובסוף הקורס ידרשו הסטודנטים להגיש תוצרי עבודה שונים ובכלל זה דו"ח מחקר קצר אשר יבצעו בשטח.

    ק: מבוא לסטטיסטיקה תרגיל ב' 221042

    צ: שיטות מחקר תרגיל 22003

    2 ש"ס / 6 נ"ז / ש'+ת' / 60

    א' 222181 ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ג' 12:00-13:30

    תרגיל א' 222192 גב' שרון בן- דוד 10:00-10:45 או 10:45-11:30

    ב' 222201 ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ג' 14:00-15:30

    תרגיל ב' גב' שרון בן-דוד, ד' 16:00-16:45 או 16:45-17:30

    שיטות מחקר איכותניות בתיירות

    גישת המחקר האיכותני (בניגוד לשיטות מחקר כמותניות) מבקשת ללמוד את האופן שבו בני אדם מבינים את חייהם ומפרשים את עולמם. הקורס יעניק לסטודנטיות והסטודנטים מיומנויות יסוד לקראת חקר התנהגויות אנושיות בגישה איכותנית. נלמד את עקרונות הגישה האיכותנית, יתרונותיה ומגבלותיה. כמו כן, נלמד כלים מרכזיים במחקר האיכותני הרלוונטיים ללימודי תיירות – ריאיון, תצפית משתתפת ומחקר דיגיטלי. כלים אלה יילמדו גם תוך קריאת מאמרים רלוונטיים בתחום המבוססים על מחקר איכותני. הקורס כולל עבודה מעשית של הסטודנטיות והסטודנטים, שיתנסו בכלי המחקר האיכותני, בניתוח ובפרשנות של הנתונים שיאספו בעצמםן.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש'+ת' / 60

    א' 222221 ד"ר הילה צבן, ד' 14:00-15:30

    תרגיל ב' 222232 גב' זהר צור, ד' 16:00-16:45 או 16:45-17:30

    תורת הפנאי והנופש

    מטרת הקורס היא להתוודע למרכזיותה של תרבות הפנאי בעידן הנוכחי, המכונה לעתים "עידן הפנאי". במסגרת הקורס נכיר לעומק את המושגים "פנאי" ו"נופש" בעבר ובהווה, בהקשרים רב-תחומיים ולפיכך נתייחס להקשר התרבותי, החברתי, הכלכלי, ההתנהגותי, הפוליטי, ההיסטורי והדתי שבתוכו צומחת תרבות הפנאי, ובשינויים של תרבות הפנאי לאורך מחזור החיים של האדם. הקורס יקנה לסטודנטיות והסטודנטים כלים לניתוח אינטר-דיסציפלינרי וביקורתי של תופעה חברתית זו, בין היתר בעזרת התבוננות רפלקטיבית על עצמם/ן.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 222111 ד"ר הילה צבן, ד' 10:00-11:30

    קמפוס מחקר לבחירה

    קמפוס מחקר אזורי בתיירות בדגש עירוני

    היכרות מעמיקה עם מערכת תיירותית עירונית על משאביה הבנויים, מגוון אתריה וארגונה התיירותיים ומפגש בלתי אמצעי עם מנהלים בכירים. יישום ידע תיאורטי וכלים מחקריים. בין הנושאים הנלמדים בקורס: לימוד עיוני ומעשי של אזור תיירותי עירוני נבחר, לימוד לעומק של אתר נבחר על ידי כל סטודנט, ניתוח האתר הנבחר בהיבטים מקצועיים, ניהוליים, כלכליים, עיסקיים ותיירותיים.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ק' / 60

    א' 222166-00 ד"ר ערן כתר, ד' 08:00-09:30

    ב' 222166-00 ד"ר ערן כתר, ד' 08:00-09:30

    קמפוס מחקר אזורי בתיירות בדגש עירוני

    העיר והמטרופולין, המאופיינים בקצב חיים שוקק, מציעים בסיס למגוון רחב של מיזמים תיירותיים ומשיכת קהל תיירים מגוון ורב. בקמפוס מחקר זה יתאפשר לסטודנטים לבצע היכרות מעמיקה עם מערכת התיירות העירונית והמטרופולינית, תוך מפגש בלתי אמצעי עם מנהלים בכירים וגורמי מפתח. במסגרת הקמפוס יידרש כל סטודנט ליישם יידע תיאורטי וכלים מחקריים מגוונים במהלך הלימוד העיוני והמעשי המעמיק של אזור תיירותי נבחר תוך ניתוח האתר הנבחר בהיבטים מקצועיים, ניהוליים, כלכליים, עיסקיים ותיירותיים.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ק' / 60

    א' 222166-01 ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ד' 08:00-09:30

    ב' 222166-01 ד"ר עוזי פרוינד-פיינשטיין, ד' 08:00-09:30

    התמחות מעשית לבחירה

    התמחות מעשית בתיירות: ניהול ושיווק תיירות

    ניהול אתרי תיירות: הבנת מערך השיווק והמכירות של אתר תיירות, הבנת אופן הניהול של אתרי תיירות, הבנת המערך הארגוני מרחבי, בחינת פוטנציאל. הסטודנט ירכוש כלים ומיומנויות נוספים אשר יסייעו להשתלב בעתיד במערכות ניהוליות ושיווקיות הפועלות בתעשיית התיירות תוך צבירת ניסיון ראשוני בתחומים אלה.

    מקביל: התמחות מעשית מודרכת ב' בתיירות 26002

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60

    ש' 226025 ד"ר אלון גלבמן, מועדי מפגשים ייקבעו בהמשך

    התמחות מעשית במלונאות: מזון ומשקאות

    תחום המזון והמשקאות הינו חלק מרכזי וחשוב בתפעול והניהול המלונאי. לפיכך, ישנה חשיבות גדולה להיכרות עם ההיבטים השונים הקשורים למחלקות המזון והמשקאות השונות במלון. הקורס הנוכחי הינו קורס מלווה להתמחות המעשית במחלקות מזון ומשקאות במלון, אליה נדרשים הסטודנטים. במסגרת זו, הקורס יקנה לסטודנטים ידע בניהול ותפעול מרכיב המזון והמשקאות במלונות ויהווה מסגרת מלווה פרטנית לכל סטודנט/ית במהלך עבודתו/ה המעשית במלון.

    ק: מבוא למלונאות ב' 225011

    מקביל: התמחות מעשית מודרכת ב' במלונאות 27002

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60

    ש' 227025 ד"ר אורית אונגר, מועדי מפגשים ייקבעו בהמשך

    שנה ג'

    אתיקה והיבטים משפטיים בתיירות

    הקניית ידע בתחומים המשפטיים והאתיים המשיקים לתעשיית התיירות המקומית והעולמית. הידע הבסיס ילווה בדוגמאות של פסקי דין בסוגיות תיירותיות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: השיטה המשפטית חוקתית בישראל, היבטים משפטיים עסקיים, היבטים משפטיים בתיירות, דינים בתיירות בישראל ובעולם, אמנות ויחסים בין לאומיים, מחויבות משפטית של גורמי תיירות, חוקי דת ותיירות, פסקי דין בסוגיות תיירותיות.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 223011 עו"ד אמיר קלניימן, ג' 12:00-15:30 (אחת לשבועיים)

    יסודות המימון

    הקניית ידע תיאורטי ומעשי בניהול פיננסי של ארגונים בכלל ועסקים תיירותיים בפרט. לימוד כלים יישומיים להבנת סוגיות פיננסיות שונות ותרגולם בהתאמה לסביבה העסקית בישראל. בין הנושאים הנלמדים בקורס: יסודות הניהול הפיננסי, מודל הערכה של פירמה, תקצוב הון והערכת כדאיות השקעות, הערכה כלכלית של מכשירים פיננסיים, ניהול ומימון, הערכת נכסים פיננסיים, ניהול מזומנים, סיכוני הון, מחיר ההון והמיסים, החלטות פיננסיות, מבנה ופעילות שוק ההון.

    ק: מבוא לכלכלה מאקרו 221161, מבוא לחשבונאות ב' 222061

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 223021 ד"ר ראמי סעד, ב' 10:00-11:30

    אופטימיזציה ותהליכי קבלת החלטות בתיירות

    היכרות עם שיטות מתמטיות ותוכנות המסייעות לניהול תיירותי עסקי. הקניית כלים ישומיים לתכנון, ניהול וקבלת החלטות בניהול תיירותי. בין הנושאים הנלמדים בקורס: סדרי עדיפויות של פרויקטים בהתאם למגבלת תקציב, פתרון מיטבי ופתרון פשרה, בעיות שיבוץ, יסודות תורת המשחקים, שיטת הנתיב הקריטי, תרשימי גנט, תוכנות מחשב עדכניות.

    ק: מתמטיקה לתיירות 221071, מבוא לסטטיסטיקה ב' 231211

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 223031 פרופ' חזי ישראלי, ג' 14:00-15:30

    ניהול צוותים ואנשים

    הכרות עם תהליכים של ניהול המשאב האנושי בכלל, ובתעשיית התיירות והמלונאות בפרט. הבנת הדרישות והציפיות של קהל הלקוחות והנגזרת כלפי העובדים וההתארגנות בענף. הבנת מערכת יחסי עבודה בהיבט הפסיכולוגי-הנעתי, המשפטי והארגוני. קונפליקטים ופתרונם. בין הנושאים הנלמדים בקורס: מקומו של הפרט בארגון, מערך משאבי אנוש בתעשיית התיירות והמלונאות, גיוס ומיון עובדים, הדרכה ופיתוח עובדים, הנעה ותגמול עובדים, תכנון קריירה לעובדים בתעשיית התיירות, התאגדויות מקצועיות בתעשיית התיירות והמלונאות בישראל, מערכת יחסי עבודה ודיני עבודה בסיסיים בתעשיית התיירות והמלונאות בישראל.

    ק: יסודות הניהול 221051

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 223161 ד"ר ערן כתר, ב' 08:00-09:30

    ניהול מערכות נופש ופנאי א+ב

    הבנת התהליכים הניהוליים המשפיעים על תפקודן של מערכות תיירותיות וקשרי הגומלין שבין האילוצים השונים. הקניית כלים יסודיים לניתוח הצלחות וכשלים של פרויקטים תיירותיים שונים. הקניית כלים לתכנון אופטימלי של מוצרים נבחרים בתרבות הפנאי והנופש. בין הנושאים הנלמדים בקורס: סביבת הפרוייקט התיירותי, גורמי השפעה על הצלחת פרוייקט תיירותי, מתאם בין פרוייקט תיירותי לאוכלוסיית היעד, אילוצים בתכנון תיירות, בחינות התכנות לפרוייקטים תיירותיים, מאפייני המוצר התיירותי, הגדרות המוצר התיירותי על פי רמת שירות, השלכות מאפייני המוצר התיירותי על תהליכי תכנון וניהול, תהליך הקמת ותפעול פרוייקט תיירותי, ניתוח מקרי חקר מישראל ומהעולם.

    4 ש"ס / 4 נ"ז / ש' / 60

    א' 223051  פרופ' חזי ישראלי, ג' 12:00-13:30

    ב' 223061  פרופ' חזי ישראלי, ב' 14:00-15:30

    ייזום ופיתוח פרוייקטים בתיירות

    הקניית ידע תיאורטי ומעשי וכלים יישומיים לתכנון, יזום והקמת עסקים תיירותיים. תרגול הכלים והידע להקניית מיומנויות הדרושות למנהלים וליזמים בתחום התיירות. בין הנושאים הנלמדים בקורס: עקרונות הפיתוח העסקי, מדיניות עסקית ברמת המיקרו והמקרו, היבטים ביזום ופיתוח תיירות, תכנון אסטרטגי לעסק התיירותי, שלבים בתהליך היזום העסקי, ניתוח סביבה תחרותית, הערכות ביקוש תיירותי, הכנת תוכנית עסקית, בדיקת כדאיות כלכלית, תמיכה ביזמות תיירותית בישראל, גיוס הון ומימון, תוכנית שיווק ותפעול המוצר.

    ק: מבוא לכלכלה מאקרו 221161, מבוא לחשבונאות ב' 222061

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 223071 ד"ר ערן כתר, ב' 12:00-13:30

    אנגלית מקצועית

    הקניית ידע מתקדם של מונחים מקצועיים בתיירות וטרמינולוגיה דרושה לתקשורת עם סוכנים, ספקים, קולגות ולקוחות דוברי אנגלית. בין הנושאים הנלמדים בקורס: דקדוק אנגלי, אוצר מילים מקצועי, קריאה והבנה של חומר מקצועי, התכתבות מקצועית, עקרונות הדיבור, ניבים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 223101 ד"ר הילה וייס, ג' 12:00-15:30 (אחת לשבועיים)

    דת, היסטוריה וארכיאולוגיה של ארץ ישראל

    הסטודנט יכיר את רצף האירועים ההיסטוריים ואת מאפייני התקופות ההיסטוריות ארכיאולוגיות של ארץ ישראל. באמצעות תהליך של הכרות ושליטה בסיסית עם ההיסטוריה והארכיאולוגיה של ארץ ישראל, תיוצר הכרות בסיסית עם אוצרות התיירות והמורשת של מדינת ישראל. הסטודנט ילמד ויכיר את מערכת הקשרים בין דת לתיירות, נעסוק במופעים שונים של תופעת העלייה לרגל או הצליינות והיבטיה התיירותיים הן בעבר ועד ימינו. זאת, תוך הדגמה משלוש הדתות המרכזיות- יהדות, נצרות ואסלאם. בנוסף, הסטודנט ילמד ויכיר דוגמאות לאתרי תיירות מרכזיים בישראל עבור עולי הרגל בני הדתות השונות, יבין את חשיבותם וילמד אודות משמעותם עבור עולי הרגל.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 223141 מר מרון דוקטורי, ד' 16:00-17:30

    סמינריון לבחירה

    סמינריון תכנון ופיתוח תיירות בדגש מערכות אירוח

    הבנת מורכבות תהליך פיתוח וניהול מערכות אירוח ובחינת השלכותיו הכלכליות, החברתיות והסביבתיות. הצגת שיטות לתכנון תיירותי מבוקר ויצירת תיירות בת קיימא. הערכת כושר נשיאה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: בחינה של התכנות פיתוח מערכות אירוח בתיירות, מערכות אילוצים, התאמה בין אופי מערכות האירוח לאזור ולאוכלוסיית היעד, התאמת תשתיות ובחינת כושר נשיאה, בדיקת התכנות לאור עקרונות תיירות בת קיימא, הערכת השפעות אזוריות – כלכליות, הכנה בחינה וניתוח של תוכניות אב, טכניקות לכתיבת עבודה סמינריונית במבנה מדעי.

    ק: השלמת דרישות החובה לשנים א' וב', קמפוס מחקר אזורי בתיירות (בדגש עירוני) 222166

    4 ש"ס / 4 נ"ז / סמ' / 60

    א' 223136 ד"ר אלון גלבמן, ד' 08:00-09:30

    ב' 223136 ד"ר אלון גלבמן, ד' 14:00-15:30

    סמינריון תכנון ופיתוח תיירות בדגש תיירות

    הבנת מורכבות תהליך פיתוח תיירות אזורי ובחינת השלכותיו הכלכליות, החברתיות והסביבתיות. הצגת שיטות לתכנון תיירותי מבוקר ויצירת תיירות בת קיימא. הערכת כושר נשיאה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: בחינה של התכנות פיתוח אזורי בתיירות, מערכות אילוצים, התאמה בין אופי הפיתוח התיירותי לאזור ולאוכלוסיית היעד, התאמת תשתיות ובחינת כושר נשיאה, בדיקת התכנות לאור עקרונות תיירות בת קיימא, הערכת השפעות אזוריות – כלכליות, הכנה בחינה וניתוח של תוכניות אב, טכניקות לכתיבת עבודה סמינריונית במבנה מדעי.

    ק: השלמת דרישות החובה לשנים א' וב'

    4 ש"ס / 4 נ"ז / סמ' / 60

    א' 223146 פרופ' חזי ישראלי, ג' 10:00-11:30

    ב' 223146 פרופ' חזי ישראלי, ד' 14:00-15:30

    התמחות מעשית לבחירה

    התמחות מעשית בתיירות: ניהול תיירות אזורית

    תכנון וייזום תיירות: תכנון אתרי תיירות, הכנת תכנית שיווקית, הכנת תכנית עסקית, יזמות ופעילות מט"י, מעקב, זיהוי כשלים, בעיות ופתרונם. הסטודנט יתבקש לגבש פרוגרמה למיזם תיירות, בשיתוף ובתיאום עם היזם, לבחון ההתכנות הכלכלית של המיזם, להכין תכנית עסקית מלאה ולהציגה ליזם ולמדריך ההתמחות.

    מקביל: התמחות מעשית מודרכת ב' בתיירות 26003

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60

    ש' 226035 ד"ר ערן כתר, מועדי מפגשים ייקבעו בהמשך

    התמחות מעשית במלונאות: ניהול מלונאי

    לימוד תוך התנסות של עבודת הניהול ברמת המחלקה, האגף והמלון. הלימוד המעשי מתבצע בליווי צמוד של מנהלים ברמות השונות. הליווי המקצועי כולל שיתוף בנושאים שונים בהם מטפל המנהל, תהליך קבלת החלטות והאצלת סמכויות מבוקרת. בין הנושאים הנלמדים בקורס: ליווי תהליכי קבלת החלטות ברמות הניהוליות השונות, הבנת אופן ניהול ושיווק המלון, הקשר עם גורמי חוץ ביצוע מטלות מונחות ותכנון על פי יעדים.

    מקביל: התמחות מעשית מודרכת ג' במלונאות 27003

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ה' / 60

    ש' 227035 מר רונן שי, מועדי מפגשים ייקבעו בהמשך

    קורסי בחירה

    תעופה

    לימוד תחום התעופה כענף מוביל בתעשיית התיירות. הקניית כלים גיאוגרפיים, כלכליים, אסטרטגיים ועיסקיים להבנה וניתוח של הענף, חברות תעופה, תחנות וקווי תעופה. בין הנושאים הנלמדים בקורס: תעופה בין לאומית ומקומה במערכת התחבורתית, היבטים היסטוריים של התפתחות התעופה. ארגוני פיקוח ובקרה בתעופה אזרחית, הסכמים בינ"ל בתעופה, מדיניות ויסות והשפעתה, הביקוש לתעופה ותיירות, גורמי פיתוח של היצע תעופתי, מדיניות מחירים ומבנה תעריפים, מבנה ארגוני של חברות תעופה ושדות תעופה, אסטרטגיות בניהול ושיווק חברות תעופה. קורס זה יכלול מטלות יישומיות וסימולציות, וכן השתתפות בסיורים.

    פתוח לשנים ב', ג'

    ק: מבוא לתחבורה ותיירות 221101

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 224011 ד"ר עוזי פרויינד פיינשטיין, ג' 18:00-19:30

    מבוא למלונאות ב'

    קורס זה הינו קורס מבוא לסטודנטים לניהול מלונאות ותיירות הנועד לחשוף בפני הסטודנטים כיצד עובדת תעשיית המלונאות והתיירות בישראל ובעולם כולו.,בנוסף יקבלו הסטודנטים כלים להכרת המלון על כל המחלקות השונות, נכיר את המבנה הארגוני של המלון על אגפיו השונים וכיצד הם מתחברים ליחידה מנצחת. נעסוק בהיבטים השיווקיים של תעשיית המלונות ונחשף לדרכיי המכירה הפופולריים של בתי המלון.

    פתוח לשנים א', ב'

    ק: מבוא למלונאות א' 221131

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 225011 ד"ר רונן שי, ג' 16:00-17:30

    ניהול מזון ומשקאות

    הקניית ידע תיאורטי ומעשי בתחום שרותי המזון והמשקאות במלונאות. הקניית כלים לניהול, בקרה ושירות ללקוחות בתחום המזון והמשקאות בסביבה המלונאית. בין הנושאים הנלמדים בקורס: שירותי מזון ומשקאות בתיירות: השירות ללקוח כמוצר נלווה, לוגיסטיקה במזון ומשקאות, בטיחות והגיינה, תכנון תפריט, ניתוח עלויות ותמחור תפריט, ניהול תזמון אופטימלי, ניהול משאבי אנוש בשרותי מזמ"ש, יחסי הלקוח ושירותי ההסעדה.

    פתוח לשנה ב' בלבד

    ק: מבוא למלונאות א' 221131

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 225021  ד"ר רונן שי, ב' 14:00-15:30

    סוגיות נבחרות בניהול מלונאי

    לימוד עקרונות ניהול ואסטרטגיות עסקיות הנהוגות בענף המלונאות. הקניית כלים לבנייה, עיצוב ובחינה של סביבה עסקית במלונות ברמת המלון הבודד וברמת רשת ארצית ובין לאומית. בין הנושאים הנלמדים בקורס: עקרונות המדיניות העסקית, ניתוח סביבה תחרותית, כלים אסטרטגיים, רשתות ניהול, מיזוגים, עסקות חבילה, השקעות בתיירות, חברות-בת, ניתוחי אירועים מהארץ ומהעולם.

    פתוח לשנה ג' בלבד

    ק: מבוא למלונאות ב' 225011

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 225061  מר מיקי שוורץ, ב' 10:00-11:30

    ניהול ותכנון מסעדות

    הצגת ענף המסעדנות באופן כללי עם הדגש על הלקוחות, ניהול שוטף של המסעדה ויחסי אנוש. הקורס יספק למהלים העתידיים בענף, כלים שיעזרו להם לתכנן ולנהל מסעדה בצורה הרווחית ביותר הן בבתי מלון והן בשוק ההסעדה. הגדרת הרעיון והשוק, עקרונות המיקום והתיכנון, סוגי התפריט, ניתוח התפריט, זיהוי גורמים המשפיעים על גידול ענף המסעדנות, הבנת המרכיבים הכספיים בענף המסעדנות, תוכנית השווק, הלקוח: יחסי המסעדה והלקוחות וניתוח דוחות כספיים. בין הנושאים הנלמדים בקורס: יזמות עסקית במסעדנות, תמחור עסקי, תקציב המסעדה, שווק ומכירות.

    פתוח לשנים ב', ג'

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 225081 מר מיקי שוורץ, ב' 08:00-09:30

    מיידענות מקוונת וייעוץ מסלולים בתיירות

    תעשיית התיירות עוברת תהליך ארוך טווח של שינויים מרחיקי לכת של הנגשת המידע התיירותי ללקוח ואפשרויות התכנון וההזמנה של מוצרים תיירותיים שונים. קורס זה מיועד ללמד ולתרגל את הסטודנט בחיפוש, מציאה והזמנת טיסות באתרים פתוחים באינטרנט, הזמנת לינות באתרי אינטרנט כמו bookings.com, תכנון מסלולים ומידע על אטרקציות ויעדים, השכרת רכב ושירותי קרקע באינטרנט.
    קורס זה מיועד ללמד ולתרגל את הסטודנט בחיפוש, מציאה והזמנת טיסות באתרים פתוחים באינטרנט, הזמנת לינות באתרי אינטרנט כמו booking.com, תכנון מסלולים ומידע על אטרקציות ויעדים, השכרת רכב ושירותי קרקע באינטרנט.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 224061 ד"ר עוזי פרוינד- פיינשטיין, ג' 10:00-11:30

    תיירות כפרית

    המרחב הכפרי בעולם ובישראל עובר שינוים מרחיקי לכת המאופיינים במעבר מחקלאות ליזמות כלכלית חדשה כאשר התיירות לוקחת חלק מרכזי בתהליך זה. הקורס יעסוק בהכרות הבנה וניתוח היבטים כלכליים חברתיים וסביבתיים של המוצר התיירותי הכפרי בעולם ובישראל, הכרת מאפייני המרחב הכפרי, תהליך התפתחותה של התיירות הכפרית לאורך השנים, השפעות ומגמות בפיתוח אטרקציות, אכסון ותשתיות של תיירות בכפר וכן תכנון ופיתוח תיירות כפרית בת קיימא ומבוססת קהילה.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 224061 ד"ר אלון גלבמן, ב' 16:00-17:30

    Travel Tech

    ענף ה-Travel tech מהווה את המפגש בין עולמות הסטארט-אפ, טכנולוגיה וחדשנות לבין עולמות התיירות והמלונאות. הצמיחה של ענף זה הולכת ומואצת בשנים האחרונות, ובישראל פועלות כיום מאות חברות הזנק בתחום, אשר מגייסות מיליוני דולרים רבים ומייצרות מאות משרות בתחום מלהיב וצומח זה. הקורס יקנה למשתתפים הכרות עם טכנולוגיות מפתח בתחום (בינה מלאכותית, למידת מכונה, מציאות רבודה, מחשוב ענן, אוטומציה), ידע על תהליכי צמיחה והתפתחות של חברות הזנק, הכרות עם יזמים וחממות טרוול-טק הפועלות בישראל, וארגז כלים לפיתוח קריירה בתחום. הקורס ילמד בשפה האנגלית.

    The travel tech industry is the meeting point between startups, technology, innovation and the fields of travel, tourism and hospitality. In recent years the travel tech industry has gained momentum, and there are hundreds of startups in Israel, raising millions of Dollars in investment and generating hundreds of jobs in this emerging and exciting field. The course will provide an overview of key technologies in the field (AI, machine learning, augmented reality, cloud computing, automation), introduction to the growth process of startup companies, acquaintance with entrepreneurs and travel-tech hubs in Israel, and a toolbox for career development in the field. The course will be taught in English.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 224161 ד"ר ערן כתר, ב' 12:00-13:30

    Current Trends in Tourists, Hosts and Community Relations

    תיירות המאה ה-21 ובעיקר ההתפתחות של סוגים שונים של תיירות אלטרנטיבית מתאפיינת בעיצוב מחדש של יחסי תייר, מארח וקהילה. במסגרת הקורס נעסוק בתהליכים השונים שהביאו להתפתחות ולשינוי זה ובהשפעות הדבר על הקהילה המארחת. נעסוק בסוגים חדשים של תיירות ובחוויית התיירות השונה שהם מבקשים לייצר עבור התיירים והמארחים. נתייחס גם להשפעות החיוביות והשליליות של סוגי תיירות אלה על קהילות מקומיות וכל זאת דרך הצגת דוגמאות מהעולם ומהארץ.

    21st century tourism and especially the development of different types of alternative tourism is characterized by a reshaping of tourist, host and community relations. In this course, we will discuss the various processes that led to this development and the effects it has on the host community. We will deal with new types of tourism and the different tourism experience they seek to produce for the tourists and hosts. We will also address the positive and negative effects of these types of tourism on local communities by presenting examples from Israel and from around the world.

    סטודנט שלמד את הקורס בתש"פ בעברית לא ירשם לקורס כעת

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    ב' 224171 ד"ר הילה צבן, ג' 16:00-17:30

    מרכיבי ההצלחה האישית והמקצועית בתעשיית המלונאות

    מה הם הכלים והטכניקות להם זקוק  המנהל הצעיר על מנת להשיג הצלחה אישית ומקצועית בתעשיית האירוח. מנהיגות יעילה הינה ניהול יעיל של מערכות יחסים, קורס זה עוצב לסייע למנהלים לחשוב ולפעול ביעילות לבניית מערכות יחסים איכותיות עם אחרים. בקורס נלמד  כיצד לפתח  את התשוקה למקצוע  ואת ערכי הליבה שלה, כיצד ליישם ערכים אלה בסביבת העבודה שלכם. שגשוג העסק תלוי בנוסף לידע ולכישורים הטכנולוגיים גם  בניהול מערכות יחסים בין מנהלים באופן יעיל, ופורה. כדי להצליח עליכם לפתח ולנהל רשת איכותית ומתפתחת של מערכות יחסים מקצועיות עם מנהליך הרבים, עם עמיתיך לעבודה, עם אנשים שונים ברחבי הארגון, עם לקוחות, אורחים ואחרים. הגדרות מטרות קצרות וארוכות טווח , והחלק שלכם  בהשגת מטרות אלה.  כיצד לחשב מסלול מחדש במקרה שטעיתם. הסטודנטים יהפכו למנהיגי אירוח יעילים ע"י

    א)      לימוד כיצד לבנות ולשמר מערכת יחסים איכותית ויעילה

    ב)      פיתוח מודעות ואסטרטגיות לניהול אתגרים במערכת יחסים

    ג)       ליצר מסגרת לבניית היכולת לייצר מערכות יחסים איכותיות בתוך ארגון

    כל  הנושאים הללו ילוו באמצעות תרגילים, סקרים לאבחון האני העצמי, חקר מקרים ודוגמאות אמתיות מהשטח. קורס זה מספק תובנות מפתח לגבי פרקטיות אישיות מוצלחות, בין אם אתם בתפקיד ניהולי זוטר  או בכיר ,במשרד או  בשטח.

    מנהלים במאה ה21 צריכים להיות יעילים בבניית מערכות יחסים איכותיות לעצמם ולאפשר יצירת מערכות יחסים איכותיות עבור אחרים.

    2 ש"ס / 2 נ"ז / ש' / 60

    א' 224171 ד"ר רונן שי, ב' 14:00-15:30

    מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

    מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!

      תמונה - איתי שוורצטוך

      איתי שוורצטוך

      "במהלך לימודי לתואר ראשון במחלקה לניהול תיירות ומלונאות התקבלתי לתכנית ההתמחות בחברת אמסלם טורס, מה שהוביל אותי מיד עם סיום לימודי להשתלב בחברה. אני מועסק באמסלם טורס, עדיין,…
      תומר תירם

      תומר תירם

      "אחרי 10 שנים בתחום המלונאות כיום אני עובד בחברת Oracle העולמית כבר 5 שנים בתוך יחידה שנקראת Oracle Hospitality שמספקת פתרונות תכנה וחומרה ניהול ותפעול מלונות, מסעדות, קרוזים,…
      תמונה - ליאור חיון

      ליאור חיון

      "במלונאות התאהבתי כשעבדתי בצוות בידור בקלאב מד באילת, עוד לפני הצבא, בהיותי בת 17. אחרי הצבא חזרתי בדיוק לאותה עבודה, והיה לי ברור שאני רוצה להתפתח בתחום. אוהבת…
      תמונה - נדב ברכה

      נדב ברכה

      "נדב ברכה נשוי +3 גר בקיבוץ שדה נחמיה גליל עליון בעל תואר ראשון בגיאוגרפיה תיירות במכללת כנרת. בעת לימודי התואר שילבתי עבודה במלונאות באזור (רות רימונים צפת, מפרץ…
      תמונת בוגר - יקיר כנפו

      יקיר כנפו

      כל חיי סבבו סביב עולם האירוח, הבנתי שיש לי צורך בלימודים אקדמאים כדי לחבר את כל עיסוקיי לשפה עסקית משותפת, לאחר מכינה קדם אקדמאית המשכתי ישר לתואר, במהלך…

      סגל אקדמי – ניהול משאבי אנוש

      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        ד"ר אונגר אורית

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • גלבמן אלון

        ד"ר גלבמן אלון

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • ד"ר דוקטורי מרון

        הוראה אקדמית, מנהל המכינות

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח, מכינות קדם אקדמיות
      • מר דרורי אורן

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר הלוי אמיר

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר הרשלר גילעד

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        ד"ר וייס הילה

        הוראה אקדמית

        היחידה ללימודי אנגלית, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, מכינות קדם אקדמיות
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        ד"ר זליקוביץ' דליה

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר חלבי וויליאם

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח, משאבי אנוש
      • ישראלי יחזקאל

        פרופ' ישראלי יחזקאל

        ראש התוכנית לתואר שני בניהול תיירות ומלונאות

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • כתר ערן

        ד"ר כתר ערן

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • מר מינגלגרין דוד

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר פיניאן יורם

        הוראה אקדמית

        היחידה הרוחבית למתמטיקה, המחלקה להנדסת אנרגיה גז ונפט, המחלקה להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, המחלקה להנדסת תוכנה, המחלקה להנדסת תעשיות מים, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה להנדסה, הפקולטה למדעי החברה והרוח, מכינות קדם אקדמיות
      • פרוינד פיינשטיין עוזי_4091

        ד"ר פרוינד-פיינשטיין עוזי

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • ד"ר צבן הילה

        ד"ר צבן הילה

        ראש המחלקה לניהול תיירות ומלונאות

        המחלקה למדעי ההתנהגות, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר קליינמן אמיר

        הוראה אקדמית, מייסד וראש משרד עורכי דין אמיר קליינמן המעניק שירותים משפטיים לעוסקים (לא לצרכנים) בענף התיירות.

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • גב' רוז'נסקי אריאלה

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר שורץ מיכאל

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • לימודי תואר ראשון ותואר שני במכללה האקדמית כנרת

        מר שחם אורי

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה להנדסה, הפקולטה למדעי החברה והרוח, משאבי אנוש
      • ד"ר שי רונן

        הוראה אקדמית

        המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח
      • ד"ר שפירא נועה

        הוראה אקדמית, מרצה בחוג לחינוך וקהילה

        המחלקה לחינוך וקהילה, המחלקה לניהול תיירות ומלונאות, הפקולטה למדעי החברה והרוח, מחקר
      שינוי גודל גופנים
      ניגודיות