אתגר השילוב של חיילים חילוניים ודתיים בצה"ל יעמוד במרכז יום עיון שיתקיים בחסות מרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים והמכללה האקדמית כנרת.

סגן הרמטכ"ל בני גנץ
 יגיש הרצאת סיכום בכנס על דתיים וחילוניים בצה"ל אשר יתקיים ביום רביעי 15 בספטמבר 2010 במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים באוניברסיטת בר-אילן, בשיתוף פרויקט המחקר לחקר קשרי חברה, ביטחון ושלום ע"ש רא"ל דן שומרון של המכללה האקדמית כנרת.

במסגרת הכנס יופיעו חוקרים בכירים, מרצים משני מוסדות הלימוד, אנשי תקשורת ואנשי צבא. בין המשתתפים בכנס: פרופ זאב דרורי, מנכ"ל המכללה האקדמית כנרת ובעצמו חוקר תהליכים היסטוריים וחברתיים  בצה"ל; אל"מ (מיל') ד"ר ראובן גל, מנהל פרויקט המחקר במכון כנרת לחקר קשרי חברה, ביטחון ושלום ע"ש רא"ל דן שומרון;  פרופ' אסא כשר, זוכה פרס ישראל, פרופסור לפילוסופיה באוניברסיטת תל אביב וממחברי "רוח צה"ל"; פרופ' אפרים ענבר, מנהל מרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים; פרופ' אשר כהן, מאוניברסיטת בר-אילן; פרופ' סטיוארט כהן, עמית מחקר במרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים,פרופ' איתן גלבוע, מרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים, אל"מ (מיל') הרב משה הגר-לאו, ראש המכינה הקדם צבאית ביתיר, תא"ל (מיל') הרב אבי רונצקי, לשעבר הרב הראשי לצה"ל, תא"ל אלי שרמייסטר, קצין חינוך ונוער ראשי, ורבים נוספים.

הכנס יכלול ארבעה מושבים, בנושאים מגוונים. במושב הסיכום (בשעה 19:00) ינאם סגן הרמטכ"ל אלוף בני גנץ.

לקראת הכנס יפרסמו שני מכוני המחקר סקר דעת קהל חדש. בין השאלות שייחקרו: הנוכחות ההולכת וגדלה של קצינים ומפקדים דתיים בצה"ל, עתידם של ישיבות ההסדר, שלוב בנות חיילות, שילובם של החרדים בצה"ל, התחשבות בצרכי חיילים דתיים, ועוד.

לפרטים נוספים:

דוד וינברג, "ביד הלשון תקשורת" בשם מרכז בגין-סאדאת למחקרים אסטרטגיים,
בטל' 054-776-7273 או 03-531-8959
סיגל ירון-פסט או תמרה זויגין, "סיגל ירון תקשורת" בשם המכללה האקדמית כנרת,
בטל' 052-505-1000 או 08-927-8533

כתבות שפורסמו בנושא הכנס: