• מתי

מגזר, מגדר, קריירה ועבודה מפגשים ושיח עם מגוון נשים מעוררות השראה

הקורס יתקיים בסמסטר ב' בימי שני בין השעות 16:00-17:30
מהווה קורס בחירה וכרוך בעמידה בחובות אקדמיות
סגל מנהלי ואקדמי מוזמן להשתתף ללא עלות בתיאום מראש בדוא"ל y_livneh@netvision.net.il

הובלה אקדמית: ד"ר יעל ליבנה יועצת הנשיא להוגנות מגדרית האקדמית כנרת

פתיחה
תיאום ציפיות, סילבוס, מהלך הקורס

עו"ד מרים כבהא נציבה ארצית בנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה
השוויון המגדרי בחברה הישראלית- הלכה למעשה 16.3.20

נציבות שוויון ההזדמנויות בעבודה היא גוף מעוגן בחוק אשר הוקם בשנת 2008. הנציבות פועלת למיגור האפליה ולהטמעת ערכי השוויון והגיוון בשוק העבודה, ומבקשת להתמודד עם קשיי האכיפה במישור האזרחי. הנציבות פועלת בשלושה אפיקים עיקריים: אכיפה אזרחית (האפיק המשפטי), הסברה והעלאת מודעות, ומחקר ופיתוח ידע. בהרצאתה תפרט הנציבה הארצית אודות פעילות נציבות שוויון הזדמנויות תוך הצגת נתונים על מצב האפליה, תופעת פערי השכר בין המינים וסקירת המצב המשפטי וההתפתחויות בפסיקה ובחקיקה בכל הנוגע לשוויון תעסוקתי ומניעת אפליה בעבודה.

גב' ירדנה אמסלם מנכ"לית עמותת נותנים
באהבה, המכללה לכישורים חיים לבוגרי החינוך המיוחד בגלל הרוח
23.3.20

מציאות משנה חיים, לידה מחדש משנת 1984, האמונה בצורך מתוך מצוקה אישית וכנגד כל הסיכויים והכול באמונה התמדה ואהבה.

גב' חנה רדו יזמית חברתית עסקית
יצירת יש מאין
30.3.20

הסיפור של חנה רדו כהשראה ליזמות. הסיפור מוצג דרך עשרה מיזמים עסקיים חברתיים שחנה רדו הקימה ומנהלת בעשור האחרון. כל אחד מהם סיפור השראה בפני עצמו.

גב' אספהאן בהלול מרצה לתקשורת דוקטורנטית לחקר זיכרון השואה בעיתונות הערבית
אתגרים ודילמות בעולמה של אישה ערבייה: בין האישי, המקצועי והאקדמי
20.4.20

נשים בכלל ונשים מהחברה הערבית עומדות בפני אתגרים רבים במהלך דרכן המקצועית. האתגר של בחירת קריירה, ניהול קריירה, קידום לתפקידים ניהוליים בסביבת תעסוקה שאינה "מסורתית",  קונפליקט ואיזון חיים- עבודה בהיבט אישי וארגוני נשים יזמיות ועוד. בהרצאתי אנסה לשטוח את התהליכים, שבחלקן, אינם קלים בדרך להצלחה.

גב' וופא עבד אלחזיז ממונה "תקווה ישראלית באקדמיה"
באורט בראודה ויועצת קריירה נשים ערביות פורצות דרך באמצעות פיתוח כישורי קריירה
27.4.20

הסיפור שלי – כיום ממונה תקווה ישראלית באקדמיה ויועצת קריירה המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, השכלה אקדמית: בוגרת שני תארים שנים, הראשון בלימודי עבודה והשני ביישוב סכסוכים ופתרון קונפלקטים מאוניברסיטת תל אביב. בעלת, בעלת ניסיון מעל 10 שנים בניהול ופיתוח הדרכה, ייעוץ ופיתוח קריירה ותכנים לחיים משותפים.
אחראית על הקמה, פיתוח וניהול מרכז כוונים – اتجاهات לייעוץ קריירה. מומחית לפיתוח מערכי הדרכה בתחומי ניהול קריירה של עולם העבודה החדש, שיפור מיומנויות רכות והעצמת מסוגלות תעסוקתית בקרב האקדימאים הערבים. מרצה ויועצת לשיפור מיומנויות בתהליכי חיפוש עבודה וניהול קריירה לקבוצות סטודנטים ובוגרים מהחברה הערבית ומרצה בקורסיי קריירה באוניברסיטאות ומכללות.

גב' ניצן ארזי
בעלים ומנהלת את "מעשה בראשית," בית לפונדקאות ופוריות פונדקאות כהזדמנות לצמיחה אישית
11.5.20

גילי, הבת הצעירה שלנו, נולדה בתהליך פונדקאות, לאחר טיפולי פוריות ממושכים ושני תהליכי פונדקאות בארץ. לאורך כל המסע הזה, הכמיהה לילד היתה חלק ממני והניעה אותי מבפנים, היא היתה ללא פשרות ובלתי מנוצחת עבורי. בכדי להשביע אותה, הייתי מוכנה לעשות כל שיידרש! עברתי דרך… היא היתה קשה, מייסרת וכואבת, ודרשה ממני להשלים ולוותר על הדבר הכי טבעי שיש – יצירת חיים חדשים בגוף שלי. הבחירה בפונדקאות לא היתה טבעית עבורי, משהו שהנפש שלי לא היתה בוחרת בו באופן מכוון. בהרצאה אספר קצת מהסיפור האישי שלי ואדבר על ההזדמנות הגדולה שהיתה שם (מעבר לפינה) ואיך ברגע אחד של החלטה הפכתי את המשבר להזדמנות ויצרתי חיים חדשים (תרתי משמע).

אינג' מארי ליבס
מנכ"לית "חשמל נצרת הנדסה" – מהנדסת חשמל
להאיר את החיים שלנו
18.5.20

היכולת להתמודד עם הרצון שלכן בחיים ובקריירה  מול החברה וכללי החברה שמלווים אותנו מאז שבאנו לעולם , כל כך הרבה נושאים בחיים היום יום שמושכים אותנו ללכת לאו דווקא על מה שאנו אוהבים ונוכל להצליח בו . סיפור אמיתי מהחיים יכול להראות לכם שעם כל הקושי אפשר להצליח ולהגיע לאן שאנו חולמים ושמחת החיים שלנו.

ד"ר שירין רוחאנא
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה ביה"ח מזור עכו
לעולם לא מאוחר להיות מה שהיית רוצה להיות
25.5.20

על ההחלטה לעזוב קריירה מוצלחת שהוכתבה ע״י אחרים כדי להגשים את חלום הילדות מול ההתנגדויות של המשפחה והחברה

ד"ר אימאן טרבייה
מרצה וחוקרת אספקטים רגשים וחברתיים בקרב מתבגרים
מחושך לאושר… נשים ערביות עושות שינוי
1.6.20

הצגת סיפור הצלחה של ד"ר אימאן טרביה שבחרה לשנות את חייה , לממש את הפוטנציאל הטמון בה ולהגשים את חלומותיה יחד עם הצגת אתגרים וקשיים שפגשה בדרכה עד שהפכה להיות דמות מעוררת השראה בקרב הרבה נשים שבחרו ללכת בעקבותיה אישה גרושה בחברה הערבית מצליחה לפרוץ קדימה האמנם ?!!

ד"ר תמי לוטן
יזמית בתחומי הביוטכנולוגיה, מייסדת וראש החוג לביולוגיה ימית באוניברסיטת חיפה ללכת על המים
8.6.20

שילובים בין מחקר לתעשייה יחד עם תרומה לקהילה ומשפחה. ההאתגרים בהקמה וניהול חברת ביוטק ממבט אישי כמו גם על אופן קבלת ההחלטות. נדבר על עניין, סקרנות ויושרה מקצועית ככוח המניע להשגת יעדים.

מפגש בוגרות מעוררות השראה של המכללה האקדמית כנרת ב15.6.20

ד"ר מורן שנפר-כהן – מדעי החברה

מרצה וחוקרת במכללה האקדמית כנרת
תחומי מחקר התנהגות ארגונית, רגשות ושירות בארגונים

גב' כנרת ענתר – מדעי החברה

פסיכולוגית, חוקרת ומרצה במכללה האקדמית כנרת

אינג' מייס מוראד – הנדסת תעשיות מים
בוגרת הנדסת תעשיות מים – המכללה האקדמית כנרת
מהנדסת מים ראשית של פיקוד צפון – אזרחית עובדת צה״ל.

סטודנטית לתואר שני בהנדסה וניהול תשתיות במכללה האקדמית להנדסה אפקה בתל אביב. באפריל 2019 השתתפתי במשלחת לאוגנדה, לספק מים באיכות ראויה לשתייה לשלושה בתי ספר באזור נידח יחד עם מהנדסת נוספת במסגרת ארגון helpapp. פעילה חברתית ומקדישה זמן להתנדבויות ומעורבות חברתית בקהילה בתחומים שונים. (הנדסה בקרב נשים במגזר הערבי, מיזמים בתחום איכות הסביבה, פוליטיקה מוניצפאלית..)

גב' טלי כהן
בעלת תואר שני במנהל עסקים

מנהלת את תחום החינוך הבלתי פורמלי בבתי הספר היסודיים בגליל התחתון. מרכזת את תחום החונכויות במחלקה לניהול משאבי אנוש במכללה האקדמית כנרת. מרצה ומתרגלת סטטיסטיקה ויישומי מחשב במכללה האקדמית כנרת.

גב' מריה גרצקי – המחלקה ללימודי א"י

תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון במסלול המחקרי. בשלהי תזה על הניאו-ליברליזציה של ההשכלה הגבוהה