הכנס ה 6 של האגודה ללימודים ביזנטיים

30 בדצמבר 2013

המחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית כנרת תארח לראשונה
את הכנס של האגודה הישראלית ללימודים ביזנטיים

הכנס השישי של האגודה הישראלית ללימודים ביזנטיים שיעסוק בחידושים בחקר כנסיות ומנזרים בארץ ישראל יערך (בפעם הראשונה) במכללה האקדמית כנרת, ביוזמת המחלקה ללימודי ארץ ישראל
ביום חמישי, 16 בינואר 2014.

האגודה הישראלית ללימודים ביזנטיים היא חלק מהאגודה הבינלאומית, וחברים בה כל החוקרים העוסקים בהיסטוריה, ארכיאולוגיה, ספרות, אמנות של התקופה הביזנטית (מאה - 4 עד למאה ה 7).
זהו הכנס השישי של האגודה, והוא הכנס הראשון המתקיים במכללה, שכן כל חמשת הכנסים שקדמו לו התקיימו באוניברסיטאות. הכנס הנוכחי יעסוק בחידושים בחקר כנסיות ומנזרים בארץ ישראל, בתקופה שבה הגיעה הארץ לשיא פריחתה היישובית והכלכלית. בתקופה זו, בה שלטה בארץ האימפריה הנוצרית, נבנו מאות כנסיות ומנזרים ששרידיהם בולטים בנופה של הארץ עד היום.

ד"ר מרדכי אביעם וד"ר יעקב אשכנזי, מרצים במחלקה ללימודי א"י ויוזמי הכנס, מוסיפים: "מחקרים חדשים שנערכו בשנים האחרונות, מאפשרים לנו לשחזר את נופיה של הארץ בתקופה הפורחת ביותר בתולדותיה. למחקרים אלה יוקדש הכנס.
בכנס ישתתפו פרופסורים ומרצים בכירים מרוב אוניברסיטאות המחקר בארץ, ארכיאולוגים בכירים מרשות העתיקות וכן אורחים מחו"ל. בין יתר החידושים, יוצגו בכנס הממצאים יוצאי הדופן מהחפירות שהתקיימו באתר כלא מגידו, שחשפו את אחד ממבני התפילה הקדומים ביותר בעולם הנוצרי. כמו כן, יידונו הממצאים החדשים מחפירות העיר טבריה, שחשפו כנסייה מרשימה, הממצאים המרהיבים מהכנסייה שנתגלתה בתחומי מפעל נשר ברמלה, עם רצפות הפסיפס המרשימות שלה ועוד".

לפרטים נוספים: שרון סחר, דוברות ויח"צ, המכללה האקדמית כנרת, 054-6769356