אלדד בק במכללה האקדמית כנרת

אלדד בק במכללה האקדמית כנרת

עיתונאי ידיעות אחרונות הוותיק, המתגורר בברלין ב-12 השנים האחרונות, הגיע ביום רביעי האחרון (24.12.2014) למועדון העיתונות של המחלקה לתקשורת MediaIL במכללה האקדמית כנרת, ודיבר על המציאות הגרמנית של ימינו, ועל יחסיה המורכבים של ישראל עם גרמניה על רקע זיכרון העבר.
הרצאתו של אלדד בק, כתב ידיעות אחרונות באירופה, ניתנה על רקע פרסום ספרו האחרון והמדובר בשנה האחרונה, "גרמניה, אחרת". הספר מתאר את גרמניה הנתפסת כבעלת ברית גדולה של ישראל מזווית אחרת, ומערער בו על התפיסה האוטופית של גרמניה כמדינה שהתמודדה עם עברה. למעשה, אמר בק בהרצאתו, הגרמנים מאוד מנסים להתנתק מזיכרון העבר המעיק עליהם. לראייה, בק מספר על כך שבגרמניה אין חובה ללמוד בבתי הספר על השואה ועל מלחמת העולם השנייה.
"בסוף המלחמה", אומר בק, "נשארו כ-10 מיליון חברים במפלגה הנאצית. הם לא נעלמו, אלא שולבו במערכות השונות במערב ובמזרח גרמניה". הצעירים בגרמניה כיום, הצאצאים של הנאצים ממלחמת העולם השנייה, אומר בק, חשים כי עבר זמן רב מאז אותם ימים, ואין הם מעוניינים להתמודד עם אותו זיכרון מעיק. ישנם חריגים, אבל מתוך 82 מיליון גרמנים, רובם לא מתמודדים עם ההיסטוריה. יתירה מזאת, בק הציג ממצאים של סקר שנערך לפני חודשיים בגרמניה, המצביע על כך ש40% מהגרמנים סבורים כי מעשיהם של הישראלים אל הפלסטינים, זהים למעשי הגרמנים אל היהודים בתקופת מלחמת העולם השנייה.
השנה מציינים 50 שנה לכינון יחסי הידידות בין ישראל לגרמניה, ועל פי בק, הגיע הזמן שנדבר בכנות על הבעיה שנוצרה, בה לגרמנים מותר לבקר את ישראל בכל צורה, אך לישראלים אסור להביע ביקורת על הגרמנים. "זה דבר מאוד לא בריא ביחסים בין ידידים", אומר בק.
הרצאתו של בק ניתנה במסגרת מועדון העיתונות של המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית כנרת, MediaIL. הסדרה כוללת מפגשים עם דמויות בולטות מעולם העיתונות והתקשורת, שעוסקים בנושאי תקשורת וחברה, עבור תלמידי ומרצי המכללה והציבור הרחב. במפגשים קודמים במסגרת מועדון MediaIL, הגיעו דמויות בולטות מעולם התקשורת כגון נחום ברנע, עודד בן עמי, ח"כ ד"ר נחמן שי, אמיר אורן, רון בן ישי ועוד.

בהרצאה השתתפו סטודנטים ומרצים מהמכללה, וגם לראשונה הגיעו והשתתפו בהרצאה כיתות י"א מבי"ס תיכון בית ירח, שקיבלו שיעור באזרחות על גרמניה אל מול מחאת המילקי.

ד"ר לאה מנדלזיס, ראשת המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית כנרת:
"הרצאתו של אלדד בק היוותה צוהר למערכת היחסים של ישראל וגרמניה שגם שנים רבות לאחר השואה היא עדין רוויות מטענים ועל התפיסה המורכבת של ישראלים את החיים בגרמניה בשנת 2014. הרצאתו הייתה הזדמנות לקבל הצצה לעולמו של עיתונאי ישראלי וותיק המצוי בשליחות ארוכה מטעם מערכת תקשורת ישראלית, ולתובנות המיוחדות העולות ממעמד זה. המחלקה לתקשורת תמשיך לארח דמויות מרכזיות מעולם התקשורת, שיציגו את הסוגיות החברתיות והתקשורתיות בארץ ובעולם מנקודת מבטן המיוחדת, לטובת התלמידים, סגל המכללה, ותושבי האזור ".

Main Image
Item 1 of 0