טקס חלוקת מחשבים לתלמידי "תוכנית מגשימים"

טקס חלוקת מחשבים לתלמידי "תוכנית מגשימים"

ביום א' התקיים במכללה טקס חלוקת מחשבים נישאים לנערים ונערות הלומדים בתוכנית מגשימים במכללה. הטקס נערך במעמד: נשיא ומנכ"ל המכללה, נציגי מערכת הביטחון, מפעל הפיס, משרד החינוך, מנהלי בתי הספר ומחלקות החינוך. מחר תשודר כתבה שצולמה על הפרויקט במהדורת החדשות של ערוץ 1 ובמקומות נוספים (אשלח עדכון בהמשך).
מגשימים הינה תוכנית מצוינות תלת שנתית ללימודי מחשבים וסייבר לבני נוער בכיתות י' - י"ב'. לתוכנית שותפים: משרד הביטחון, צה"ל, קרן רש"י, המטה הלאומי הקיברנטי, גופי ביטחון שונים, רפא"ל, משרד החינוך ומפעל הפיס. מטרת התוכנית היא להגדיל משמעותית את מספר בוגרי מערכות החינוך בפריפריה, המתמיינים לגופי הסייבר בצה"ל ובמערכת הביטחון. התלמידים ממומנים על ידי מערכת הביטחון, כל תלמיד מקבל מחשב נייד, קייטנות בתחומי הסייבר בחופשים והעדפה בגיוס למערך הסייבר. באוקטובר נפתחו במכללה שתי כיתות (22 תלמידים) של תכנית מגשימים. התלמידים אשר תנאי הסף לקבלתם, הנם: חמש יחידות מתמטיקה, חמש מחשבים ופיסיקה, עברו מבחנים קפדניים על ידי (משרד הביטחון) ומוינו מתוך עשרות מועמדים. התלמידים מגיעים מהתיכונים: בית ירח, נופי גולן, גאון הירדן, ישיבה תיכונית טבריה, במעלה נופרים (טבריה), אורט במעלה (טבריה), בית שאן. הלימודים במהלך השבוע מתקיימים במכללה ובחופשות מבית הספר, מתקיימות קייטנות ייעודיות בנושאי הלימוד.