הודעה לעיתונות

11 בפברואר 2013

תלמידים מבית הספר אפיקי ירדן בעמק הירדן ביקרו במרכז האקדמי כנרת לנוער
במכללה האקדמית כנרת

תלמידי כיתה ח' מבית הספר אפיקי ירדן, בליווי מנהלת בית הספר, אורה אולמן ומורתם למדעים, יעל גלסמן, הגיעו למעבדת המים של המכללה האקדמית כנרת ליום מרוכז בכימיה, במסגרת פעילות המרכז האקדמי כנרת לנוער. הפעילות אשר הייתה חלק משיתוף פעולה בין המכללה לבין צמח מפעלים אזוריים ובראשו המנכ"לית דיאנה בוגוסלבסקי, נתנה הזדמנות לתלמידים לחוות למידה במעבדה מתקדמת במוסד אקדמי והעניקה להם חוויה משמעותית. ובסופו של יום כתבה המורה למדעים, יעל גלסמן: "בקבוצה בה הייתי ראיתי שמחת עשייה וסקרנות. הילדים העלו מעצמם את עוצמת הוולטאז' והתרשמו מהתוצאות. בסיכום שערכתי בכיתה שאלו הילדים - מתי נוסעים שוב למכללה ? מקווה שיהיה המשך למיזם החשוב הזה".

ד"ר ליאורה גלס אלון, ממובילי הקמתו ופיתוחו של המרכז: "המרכז האקדמי כנרת לנוער, פועל על מנת לחזק ולעודד את הפוטנציאל של תלמידים צעירים באזור הצפון לבחור להתמחות בתחומי המדעים והטכנולוגיה. יום חשיפה נושאי, כמו שעברו תלמידי אפיקי ירדן, תורם למטרה זו".

פרופ' שמעון גפשטיין, נשיא המכללה האקדמית כנרת: "החשיפה לאקדמיה בקרב בני הנוער בכלל ובתחומי המדעים והטכנולוגיה בפרט, הינו מהלך ותפיסת עולם חינוכית ההולכת ומתפתחת, ותופסת תאוצה במוסדות להשכלה גבוהה רבים בארץ ובעולם. במכללה האקדמית כנרת קיימת תשתית אקדמית ופיסית הולמת להקמת מרכז אקדמי לנוער אשר ליבו יהיה העיסוק במדעים.

המרכז האקדמי כנרת לנוער, מוקם מתוך צורך לאומי חברתי להגביר נגישות להשכלה גבוהה בקרב תלמידי הפריפריה הצפונית של מדינת ישראל בכלל, סובב כנרת, העמקים וציר הערים בית שאן – טבריה בפרט. המרכז יפעיל תוכניות אזוריות ייחודיות שמטרתן להביא לחיזוק הפוטנציאל של תלמידים צעירים באזור הצפון וגידול משמעותי במספר תלמידי הצפון הפונים, מתקבלים ומצליחים בלימודים במוסדות אקדמיים בדגש על הפקולטות המדעיות".

לפרטים נוספים: שרון סחר, דוברות ויח"צ, המכללה האקדמית כנרת, 054-6769456