ביקור מלג ות"ת במכללה

2 באפריל 2013

פרופ' מנואל טרכטנברג, יו"ר הות"ת של המועצה להשכלה גבוהה
ביקר במכללה האקדמית כנרת

ביקור חשוב של הועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה נערך לפני חופשת הפסח במכללה האקדמית כנרת בראשותו של יו"ר הות"ת, פרופ' טרכטנברג ובכירים נוספים ממשרדו.
במהלך הביקור הציגו ראשי המכללה: יו"ר הועד המנהל, אלוף במיל אילן בירן, נשיא המכללה, פרופ' שמעון גפשטיין ומנכ"ל המכללה, ד"ר זאב דרורי, את תוכניות הלימודים בשני בתי הספר,
בית הספר למדעי החברה והרוח ובית הספר להנדסה, את התוכניות החדשות שהמכללה מעוניינת לפתוח
ואת הפיתוח הפיזי המואץ של המכללה.

לצד הפיתוח האקדמי, הוצגו לאנשי הות"ת גם תוכניות הפיתוח הפיזי של המכללה, אשר חלקן נמצאות בשלבי ביצוע מתקדמים. בקמפוס דרום, מצידו השני של כביש 90, מתרחבת המכללה למספר פרויקטים: מתחם תחנת הרכבת ההיסטורי של צמח הכולל שחזור של המבנים הקיימים, מרכז מבקרים של רכבת ישראל ומרכז ללימודי ארץ ישראל. הפרויקט המשמעותי ביותר בקמפוס דרום, הוא פרויקט המעונות, הכולל 250 יחידות של מעונות עבור הסטודנטים, אשר יהווה פיתרון משמעותי עבורם ויחולל שינוי גדול באזור כולו. הפרויקט שיוצא לדרך כבר בחודש הבא, צפוי להסתיים עם תחילתה של שנת הלימודים באוקטובר 2014.

שיאו של הביקור, היה המפגש המרגש עם נציגי הסטודנטים מהמחלקות השונות וראשי המחלקות, שנערך בספרייה המרשימה של המכללה על שפת הכנרת, בו נחשפו אנשי הות"ת לסיפורים האישיים והאתגרים הלימודיים של הסטודנטים הלומדים באחד המקומות המיוחדים והיפים ביותר בארץ, במכללה האקדמית כנרת.

אחרי ששמעו אנשי הות"ת את הסטודנטים מהמחלקות השונות, אמר פרופ' טרכטנברג לסטודנטים ולאנשי המכללה: "בעודנו יושבים כאן, אל מול הנוף העוצר נשימה שיש לכם כאן, מה שקובע באמת זה הנוף האנושי.

כל הביקור הזה היה שווה בעיקר בשביל החוויה הטובה והמרגשת של המפגש איתכם, סטודנטים יקרים.

רוב השנה אנחנו יושבים במשרדינו בירושלים ועוסקים בניהול ובטיפול ב – 67 מוסדות לימוד ובכ – 300,000 סטודנטים, וכל העבודה שלנו שווה רק בשביל לבוא ולשמוע אתכם הסטודנטים ואת הסיפור האישי של כל אחד מכם, זאת העוצמה של העבודה שלנו. אל מול המים של הכנרת המלאה, אתם נותנים דרור לשאיפות האישיות שלכם, אשר משתלבות עם המשימות הלאומיות של מדינת ישראל, וזוהי משמעות אדירה מבחינתנו. תמשיכו ותצליחו".

לתמונות נוספות לחצו כאן

לפרטים נוספים: שרון סחר, דוברות ויח"צ, המכללה האקדמית כנרת – 054-6769356