יש אסטרונאוטים במכללה האקדמית כנרת

בראשית השבוע החולף שבו לארץ מבריסל חמישה ילדים הלומדים במרכז למדע ודעת במכללה האקדמית כנרת, לאחר שהייה בת שבוע ימים במתקן של NASA בבלגיה.

ארבעה בנים ובת, תלמידי כיתות ז'-ח', הלומדים במרכז למדע ודעת, בראשותו של דר' אלון לוי, מנהל המרכז, שבו ממחנה אימונים לאסטרונאוטים בבריסל, בו שהו כחלק ממשלחת רשמית של משרד החינוך, אשר כללה 29 תלמידים ממרכזים שונים בארץ. המחנה שהיה, ללא ספק, אירוע שיא, אשר סיכם פרויקט של שנה שלמה, בו נחשפו הילדים לנושאי חלל, טילים וחיים בחלל, לפי תכניות לימודים של NASA – סוכנות החלל האמריקאית, הותיר בילדים חוויות של פעם בחיים.

דר' אלון לוי, מנהל המרכז למדע ודעת במכללה האקדמית כנרת, אשר ליווה את הילדים, סיפר: "במחנה התאמנו הילדים במתקנים המדמים את השהות בחלל החיצון, שחלקם הגדול אף היה בשימוש בתכניות החלל. במהלך שלושת הימים הראשונים של השהייה בבלגיה עברו הילדים סדרת אימונים אשר הכשירה אותם, כאסטרונאוטים לצורך ביצוע משימה של הטסת מעבורת חלל, הרכבה והצבה של לווין תקשורת במסלול מסביב לכדור הארץ בתנאי חוסר כבידה. במהלך המשימה מלאו הילדים תפקידים שונים, הן בחדר בקרה, והן בסימולאטור (בגודל מלא עם כל המכשור) הקיים במעבורת חלל. לאחר שסידרת האימונים הושלמה (למרות תקלות יזומות ע"י המדריכים: במחשבי המעבורת, נפילה פתאומית ברמות החמצן ועוד...), עלתה המעבורת בהצלחה השמימה... והילדים שבו לעמק".