סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה בכנס הבינלאומי למדע

בכנס הבינלאומי למדע, טכנולוגיה והנדסת תוכנה SwSTE 2012 של האיגוד הבינלאומי IEEE הנערך בשבוע שעבר בהרצלייה ומתקיים אחת לשנתיים, השתתפו סטודנטים מהמחלקה להנדסת תוכנה בבית הספר להנדסה במכללה האקדמית כנרת.

בכנס לקחו חלק בו כ-250 מהנדסי תוכנה מהאקדמיה ומהתעשייה, וכן כ-40 מרצים, מתוכם 10 מחו"ל. הכנס כלל מסלולים אקדמיים ומסלולים תעשייתיים, בהם הוצגו ונדונו נושאים בחזית הידע של עולם התוכנה, כגון התמודדות עם הכמויות הרבות של המידע (Big Data), מחשוב "ענן", אבטחת מידע (Cyber Security), מערכות תעשייתיות גדולות, מידול של תוכנה ועוד. פאנל הסיכום של הכנס, בו השתתפו כמה מבכירי תעשיית התוכנה הגלובאלית בישראל, עסק בחיזוי התפתחויות התוכנה בעשר השנים הבאות.

ביוזמת ראש המחלקה להנדסת תוכנה, דר' עמיר תומר, החליט בית הספר להנדסה במכללה האקדמית כנרת, לממן את השתתפותם של סטודנטים משנה ב'. כל סטודנט בחר לעצמו את מסלולי העניין המתאימים לו, והשתתף בהרצאות בתחומים השונים.

דר' עמיר תומר, ראש המחלקה להנדסת תוכנה, היה מהמקימים של כנסי SwSTE בישראל ושימש פעמיים כיו"ר ועדת התוכנית. בכנס הציג ד"ר תומר עבודה שערך במסגרת עבודת המחקר שלו בנושא "מתודולוגיות מידול של מערכות עתירות תוכנה" אותה הוא מבצע כמחקר ממומן של המכללה האקדמית כנרת.