המכללה לוקחת חלק באירועי שבוע הספר העברי תשע"ב

אין מקום ראוי יותר לקיים בו מפגש תרבות, המוקדש כולו לשירת רחל וחייה, מאשר בבניין הספרייה במכללה האקדמית כנרת, השוכן על שפת אגם הכנרת ומשקיף על מקום קבורתה של רחל המשוררת, בבית העלמין של קבוצת כנרת

במסגרת אירועי שבוע הספר העברי, תארח המכללה האקדמית כנרת, ביום חמישי, 14 ביוני 2012, בבניין הספרייה היפיפה השוכן על שפת אגם הכנרת, מפגש תרבות שיעסוק כולו בשירת רחל וחייה.
לכנרת נתייחד מקום חשוב בשירה ובספרות של ארץ ישראל. שירים רבים נכתבו על הכנרת, רובם הפכו לנכסי צאן ברזל של התרבות העברית בארץ.
במכללה האקדמית כנרת, חולקים כבוד לרחל המשוררת, שכתבה על הכנרת יותר מכולם, שאהבה את הכנרת, חיה על שפת האגם וקבורה בבית העלמין של קבוצת כנרת.
במפגש תתארח גם הסופרת זיוה שמיר, שהוציאה לאחרונה את הספר "רקפת – ענווה וגאווה בשירת רחל", שהוא למעשה המחקר האקדמי הרציני הראשון שמוקדש לרחל בלבד.

במפגש שיערך במעמד מר יוסי ורדי, ראש המועצה האזורית עמק הירדן, פרופ' אריה רטנר, נשיא המכללה האקדמית כנרת, דר' זאב דרורי, מנכ"ל המכללה האקדמית כנרת, ישתתפו: פרופ' צבי לוז, חבר קיבוץ דגניה ב', דר' מימי חסקין, מכללת סמינר הקיבוצים, פרופ' עוזי שביט, אוניברסיטת ת"א, סמינר הקיבוצים, מוקי צור, חבר קיבוץ עין גב ודר' אורי מילשטיין, אוניברסיטת ת"א.

עם סיום המפגש, יערך מופע משירי רחל – אל מול כנרת.

ההזמנה למפגש

בתמונות:
הקהל הרחב אשר לקח חלק במפגש שירת רחל, זכה גם למופע אינטימי משירי רחל, עם הזמר דודו אלהרר, על מרפסת הספרייה אל מול נופו הקסום של אגם הכנרת, לעת שקיעה.