קינוחים

  • פיצפוצי אורז / אילנה צפריר

    100 גרם שוקלד מריר- מומס
    2 כפות גדושות חמאת בוטנים – מומסת
    כף סילאן
    2 וחצי כוסות פיצפוצי אורז

    אופן הכנה:
    לערבב את הכל ביחד
    לגלגל כמה כפות בנייר אפיה
    להכניס למקפיא.

    בתאבון !

  • עוגת גבינה / אילנה צפריר

    החומרים

    5 ביצים
    1 ק"ג גבינה 9%
    1 שמנת חמוצה
    1.5 כוסות סוכר
    1.1/4 כוס קמח תופח
    2 שקיות סוכר וניל
    לקרם

    1 שמנת מתוקה
    1 שקית פודינג וניל

    ההכנה

    להקציף היטב את 5 החלבונים עם חצי כוס סוכר
    להוסיף את הסוכר וניל
    את החלמונים
    את השמנת
    את הגבינה
    את הסוכר הנוסף
    לערבב הכל
    ולהוסיף בסוף את הקמח.
    לשמן תבנית ולפזר מעט קמח (על כל התבנית)
    הכי חשוב להניח את התבנית בתוך תבנית עם מים
    להכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות
    לאחר שהעוגה מקבלת צבע חום ( בערך חצי שעה ) להוריד את החום ל-150
    ואחרי רבע שעה ל-100 מעלות עד למצב של כ-60 מעלות
    ולבדוק עם קיסם
    (כל התהליך בערך שעה וקצת)
    לאחר כיבוי התנור להשאיר את העוגה בתנור עם הדלת פתוחה

    קצפת
    שמנת מתוקה + רבע כוס חלב
    פודינג וניל
    להקציף

  • עוגת גבינה 5 דקות עבודה / אילנה צפריר

    לבסיס:
    250 חבילה ביסקוויטים פתי בר – מפוררים גס
    100 גרם חמאה – מרוככת
    1 כף סוכר
    גרידת לימון מלימון אחד ואפשר פחות (או בלי)
    לערבב היטב – ולשטח בתבנית .

    הבלילה: להקציף במיקסר
    שמנת מתוקה – מיכל
    להוסיף 1 כוס סוכר
    1 שמנת חמוצה – ולערבב
    500 גרם גבינה 9% ולערבל במיקסר
    1 שקית ג'לטין (14 גרם) מעורבבים בתוך 3 כפות מים קרים .
    לצקת על הביסקוויטים.

    להכניס למקרר.

    ואם את רוצה את כל המחמאות אז : מחית אוכמניות למרוח קופסא שלמה על העוגה , והחברה עפים.

    אפשר בלי אוכמניות אבל עם שוקולד מקופלת מפורר ולפזר

  • עוגת סולת וקוקוס / ענבל בן ברוך

    6 ביצים
    כוס שמן
    כוס מיץ תפוזים
    כוס קוקוס
    כוס סולת
    כוס קמח
    1 אבקת אפיה
    2 סוכר וניל
    גרד לימון
    כוס סוכר

    להקציף את החלבונים עם הסוכר ואז להוסיף את כל החומרים

    סירופ
    לבשל כוס מים וכוס סוכר וחתיכת לימון עד שהסוכר נמס ואז להשקות את העוגה ישר כשהיא יוצאת מהתנור חמה

  • עוגת קרמבו / ענבל בן ברוך

    מפרידים 6 ביצים
    מקציפים 6 חלבונים+ 6 כפות סוכר
    כשנהיה קצף יציב מאוד מורידים למהירות נמוכה ומוסיפים את החלמונים
    מוסיפים אינסטנט פודינג שוקולד
    משטחים בתבנית ואופים 20 דקות בחום של 170 מעלות עד שהתערובת יבשה לגמרי
    מתקרר ומכינים גנאש לעוגה

    גנאש

    חבילה שוקלד מריר
    חצי שמנת מתוקה
    ממיסים במיקרו ושופכים על העוגה
    מכניסים למקרר

    בתאבון

  • עוגת שוקולד פרווה / כרמית גל

    כוס שמן
    כוס סוכר
    2 כוסות קמח תופח
    2 ביצים
    חצי כוס שוקולית
    חצי כוס קקאו
    כוס מים פושרים
    כוס מים רותחים

    לערבב את כל החומרים, להוסיף מים פושרים ולערבב
    ואז להוסיף מים רותחים לערבב במהירות
    להכניס לתנור ל-160 מעלות אחרי חצי שעה להכניס קיסם ולראות אם העוגה מוכנה.

    להכניס את העוגה למקרר וכשהיא קרה להגיש אותה.
    לשמור במקרר

  • עוגיות בריאות / אילנה צפריר

    200 גרם שומשום
    200 גרם פקאנים שבורים גס
    200 גרם זרעי חמנייה
    200 גרם גרעיני דלעת
    200 גרם סוכר חום
    200 גרם חמוציות
    אפשר להוסיף מה שבא.
    4 חלבונים
    מערבבים הכל
    עם כפית להניח על תבנית אפיה 190 מעלות בין 13- 15 דק'
    להוציא בסיום האפיה מהתנור ולחכות שיתקרר.

    בתאבון!

  • עוגת שוקולד משובחת / ענבל בן ברוך

    כוס ו-3/4 מים
    40 גרם קקאו = 4 כפות קקאו
    כוס שמן
    500 גרם סוכר- 2 כוסות סוכר ועוד 1/4
    כפית סודה לשתיה

    מניחים בסיר עמוק את המים, קקאו, שמן וסוכר (יש להקפיד שהסיר יהיה עמוק כי התערובת תופחת לאחר ששמים בה את הסודה לשתייה) ומבשלים עד לרתיחה ואז מכבים ומוסיפים את כפית הסודה לשתיה ומערבבים מהר. התערובת תטפח במעלה בסיר.

    נותנים לתערובת להתקרר כ 20 דקות ומעבירים לקערת מיקסר ומוסיפים:

    3 ביצים
    350 גרם קמח- שתיים וחצי כוסות
    שקית סוכר וניל
    2 כפיות אבקת אפיה

    מערבבים במיקסר ושופכים לתבנית עגולה מס 24 או 26 ואופים בחום של 170 מעלות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.

    סירופ להרטבת העוגה:
    2 כפיות סוכר
    כפית קקאו או נס קפה
    כוס מים רתוחים

    שמים את כל החומרים בכוס גדולה ואז מרטיבים את העוגה בעזרת כף.

    קצפת:
    2 כוס חלב
    4 כפות סוכר
    מיכל שמנת מתוקה 500 גר
    2 שקית אינסטנט פודינג וניל

    מכניסים את כל החומרים לקערת מיקסר ומקציפים במהירות 4-5 עד לקבלת קצפת תופחת ויציבה.

    אופן הרכבת העוגה:
    לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין יש לחצות אותה לחצי, להרטיב את החלק התחתון עם הסירופ ואז למרוח בערך מחצית מכמות הקצפת ואז להניח את החלק העליון ולהרטיב גם אותו בסירופ ולמרוח את יתרת הקצפת מעל העוגה ובצידיה.

  • רולדה וניל / הילה ברקן

    להפריד 7 ביצים.
    החלבונים להקציף לקצף ממש יציב.
    להנמיך מיקסר למינימום להוסיף את החלמונים
    ואחד אינסטנט פודינג וניל לתערובת אחידה.
    על תבנית גדולה עם נייר פרגמנט מרוסס בשמן לשטח התערובת לריבוע גדול בעובי 1 סנטימטר.
    לאפות עד להתייצבות וצבע זהוב אבל לא לייבש.
    מיד כשיוצא מהתנור לפרוס עליה מגבת מטבח נקייה ולגלגל לרולדה.
    לצנן.
    להקציף 1 שמנת מתוקה
    עם 1 כוס חלב קטנה
    ועוד אינסטנט פודינג וניל.
    לקלוף נייר הפרגמנט ולמרוח בפנים הקרם.
    לגלגל לרולדה.
    להמיס שוקולד מריר 100 גרם עם קצת חלב ולשים למעלה.
    בתאבון!

  • פאדג' שוקולד / הילה ברקן

    עוגה עגולה – עדיף. או 3 אינגליש קייק

    בקערה מערבבים:
    200 גרם חמאה מומסת,
    4 ביצים שלמות,
    כוס סוכר,
    שמנת מתוקה אחת,
    שמנת חמוצה אחת.
    עד שאחיד

    מנפים פנימה:
    כוס ורבע קמח רגיל,
    כפית גדושה אבקת אפייה,
    חצי כפית אבקת סודה לשתייה
    ושלושת רבעי כוס קקאו (אם יש קקאו איכותי עוד יותר טוב).
    מערבבים שוב, כמה שפחות.

    אופים בחום 180 כחצי שעה, עד שמתייצב וקיסם יוצא יבש.

    רוטב:
    ממיסים 200 גרם שוקולד, מה שבא, אני שמה 100 מריר ו- 100 חלב עם חצי מיכל שמנת מתוקה ויוצקים על העוגה כשחמה.
    שוב, אם מקפיאים, להקפיא בלי רוטב ואותו להוסיף רק על העוגה החמה לפני הגשה

  • חטיפי אנרגיה / מישל אלישע

    חצי כוס טחינה מלאה – אפשר להתחיל עם פחות ולבדוק בסוף אם צריך עוד
    חצי כוס סילאן – אפשר להתחיל עם פחות ולבדוק בסוף אם צריך עוד
    חצי כוס שומשום
    3 כוסות פצפוצי אורז
    מבשלים על קטנה את הטחינה, סילאן ושומשום – מגיעים כמעט לרתיחה וסוגרים את האש.
    מוסיפים לסיר את פצפוצי האורז ומערבבים.
    שופכים לתבנית מיישרים ומסמנים קווים לחיתוכים או ששמים במנג'טים
    מכניסים למקרר

  • נשיקות שקד / מישל אלישע

    כוס שקדים
    3 כפות סילאן
    3 כפות טחינה גולמית
    1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
    אופן הכנה
    טוחנים את השקדים במג'ימיקס חזק (ניתן לטחון גס),
    מוסיפים סילאן וטחינה לאט לאט עד שמתקבל מרקם אחיד
    עם ידיים לחות מגלגלים לכדורים ומניחים בקופסה.
    במידה ויש צורך בנוזל, מוסיפים עוד סילאן, טחינה ותמצית וניל ביחסים הקודמים.
    עדיף לשמור במקפיא.

  • לחמניות מתוקות (מאפינס) / מישל אלישע

    ¼2 כוסות סובין שיבולת שועל
    ½ כוס אגוזים קצוצים
    ¼ כוס צימוקים / חמוציות/ תמרים לחים חתוכים קטן
    1 שקיק אבקת אפיה
    ¼ כוס פשתן טחון + ¼ כוס שומשום מלא טחון
    ¼ כוס דבש / מולסה
    קורט מלח
    ¼1 כוסות חלב סויה / מים
    2 ביצים או רק החלבונים
    2 כפות שמן

    הוראות הכנה:
    מחממים תנור ל-200 מעלות.
    מערבבים יחד: סובין, אגוזים, צימוקים, אבקת אפיה, ודבש.
    בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם החלב/מים והשמן.
    בוחשים את הקערה הרטובה לתוך היבשה.
    יוצקים את התערובת לתוך תבנית בעלת 12 שקעים.
    אופים למשך 15-17 דקות ובודקים בעזרת קיסם (הלחמניות צריכות להיות מעט לחות אך לא רטובות).

  • גלידה אננס / עדנה מינץ

    המצרכים:
    200 גרם אננס מיובש.
    2\1 כוס מים.
    כוס אגוזי קשיו.
    6-8 תמרים.
    2 כוסות קוביות קרח.
    אופן ההכנה:
    משרים את האננס 10 דקות.
    מעבירים לבלנדר את האננס, מים, קשיו וטוחנים.
    מוסיפים את קוביות הקרח וטוחנים 20-30 שניות

  • עוגת שוקולד וקוקוס (ספרילה) / הילה ברקן

    עוגה אחת עגולה
    מחממים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר עם 50 גרם חמאה. מניחים בצד לצינון.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.
    במיקסר טורפים 4 ביצים, 1 כפית תמצית וניל ו 2 כוסות סוכר במשך דקה עד שהתערובת תפוחה. מוסיפים 1 כוס שמן ו-1 פחית חלב קוקוס וטורפים היטב.
    מוסיפים 3 כוסות קמח תופח מנופה ו 2 כוסות קוקוס וטורפים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה.
    מעבירים לקערה נפרדת 1/3 מתערובת העוגה ומערבבים עם תערובת השוקולד הפושרת.

    מרכיבים את העוגה בעזרת שתי מצקות: משמנים תבנית ומניחים במרכזה כמות של מצקת מהתערובת הבהירה. מניחים מעל (במרכז התערובת הבהירה) כמות של מצקת מתערובת השוקולד. ממשיכים באותו אופן להניח את שתי התערובות לסירוגין.
    הבנת? אם לא תשאלי אותי זה הכי פשוט בעולם.
    אופים כשעה, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

  • עוגת מייפל ואגוזים / הילה ברקן

    3 תבניות אינגליש קייק/תבנית אחת עגולה
    · מקציפים במיקסר לקציפה תפוחה:
    · 6 ביצים שלמות
    · 2 כוסות סוכר
    · 4 סוכר וניל
    · מערבבים פנימה רק עד שהעיסה אחידה- לא לערבב יתר על המידה:
    · 2 גביעים שמנת חמוצה
    · 1 כוס שמן
    · 3 כוסות קמח רגיל (לנפות)
    · 1 שקית אבקת אפייה
    · על כל עוגה מפזרים למעלה אגוזים קצוצים (מה שבא) סה"כ כוס אגוזים לשלושת האינגליש
    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים בחום בינוני כ-40 דקות
    מוציאים מהתנור ומיד מוזגים על העוגה סירופ מייפל בנדיבות- על כל עוגה 3/4 כוס
    *אם מקפיאים אז אחרי האפייה לא לשים מייפל, להקפיא, להפשיר בחימום בתנור ולשים מייפל לפני ההגשה

  • עוגיות חמאה / אילנה

    קילו קמח
    2 כוסות סוכר
    2 מזולה בטעם טבעי
    2 סוכר וניל
    2 אבקת אפיה
    גרידת לימון
    לערבב הכל במיקסר
    מתקבל בצק רך
    לרדד ולהכין עוגיות בצורות

  • עוגת טחינה ואגוזי לוז / אליעד זלמנוביץ

    רכיבים:
    ביצים 3
    ממתיק 1/2 כוס
    סילאן 1/2 כוס
    יוגורט עזים 300 גרם
    טחינה גולמית 1/2 כוס
    שמן קנולה 1/2 כוס
    קמח כוסמת 1.5 כוסות
    אבקת אפיה 1 שקית

    לציפוי: כוס אגוזי לוז קצוצים גס 1/4 כוס
    שומשום 3 כפות
    סוכר חום (דמררה) 3 כפות

    הכנה: במיקסר מערבלים את הביצים הממתיק והסילאן כ – 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
    מוסיפים את היוגורט, טחינה והשמן ומערבים לתערובת אחידה.
    מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.
    מערבבים את חומרי הציפוי בקערית
    משמנים היטב את התבנית ומפזרים את חומרי הציפוי על בסיס והדפנות. יוצקים את התערובת ואופים 50 דקות ב 170 מעלות. עד שקיסם יוצא לח עם פירורים.

    לאחר צינון – מוציאים מהתבנית והופכים ומגישים.

מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!

    שינוי גודל גופנים
    ניגודיות