בשרי

  • קציצות / אילנה צפריר

    חצי ק"ג בשר אדום טרי טחון (2,5)
    חופן פטרוזיליה קצוצה
    1 בצל בינוני – קצוץ
    2 ביצים
    2 חופני קמח מצה
    מלח
    פלפל שחור
    בהרט

    לקרוץ בגודל הרצוי ולטגן

    בסיר לפרוס תפוחי אדמה ועליו להניח את הקציצות המטוגנות
    (מכמות של חצי ק"ג יוצא בערך 18-20 קציצות)

    במחבת לטגן מעט שמן עם בצל קצוץ , להוסיף פפריקה אדומה כף+, לערבב מעט ותיכף להוסיף את רסק העגבניות 2 כפות לערך , אפילן מעט פחות,לצקת חצי כוס מים להוסיף מלח , פלפל שחור ומעט מעט קינמון ממש על קצה הכף.
    לתת לתבשיל לרתוח מעט ולהוסיף מעט מים אם צריך .
    לצקת את הבלילה על הקציצות ולהוסיף מים בגובה הקציצות , לבשל עד לרתיחה ואח"כ להחליש את אש , על אש נמוכה עד להצטמצמות המים.

  • קציצות ברוטב / דודו כהן

    חצי קילו בשר טחון
    לגרד בצל ולסחוט
    1 תפוח אדמה בינוני מגורד ולסחוט
    1 ביצה
    כף פירורי לחם
    1/4 צרור פטרוזיליה
    מס' עלי כוסברה
    לטבל את הקציצות:
    מלח
    פלפל שחור
    ראס אל חנות
    כף רסק עגבניות
    לתת לבלילה לנוח חצי שעה במקרר
    ליצור כדורים
    אופציות:
    לטגן מעט את הקציצות
    או
    לסדר אותם בתבנית ולהזליף מעט שמן
    או
    לשלוק במים
    לאחר מכן להכין רוטב
    רוטב:
    לטגן בצל
    להוסיף רסק עגבניות קטן
    להוסיף מים
    כשרותח להוסיף מים
    טיבול:
    פפריקה אדומה, ראס אל חנות חצי כפית סוכר
    כשהרוטב רותח להכניס את הקציצות ולבשל 30 דק'

  • קציצות על האש / דודו כהן

    1/2 קילו בשר טחון
    1/4 צרור פטרוזיליה
    לקצוץ סלרי דק דק
    בצל מגורד
    תבלינים:
    פלפל שחור
    מעט ראס אל חנות
    מלח
    לעשות קציצות ולהכניס מקל קינמון

  • בשר צלי עם גרגירי חומוס / אילנה

    מטגנת בשר צלי בסיר
    מוסיפה פרוסות של פלפלים אדומים
    2-3 שיני שום
    כוס חומוס שכבר בושל
    ומוסיפה לחצי מהכמות שבסיר מים
    טיבול: מלח, פפריקה אדומה וחריפה, כורכום וכמון
    להוסיף צרור כוסברה ולבשל על אש נמוכה

  • תבשיל בשר עם אורז / אליעד זלמנוביץ

    מצרכים:
    אורז מלא – 1/4 כוס
    אורז אדום – 1/4 כוס
    אורז שחור – 1/4 כוס
    אורז בסמטי – 1/4 כוס
    400 גרם כבד עוף
    400 גרם לבבות עוף
    בצל יבש – 2
    מלח
    פלפל
    שום כתוש – 3 שיניים

    אופן הכנה:
    1. משרים את כל סוגי האורז יחד למשך לילה.
    2. מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים, חצי כפית מלח וכף שמן זית.
    3. חותכים את הבצל לרצועות. מתגנים עד השחמה. מוסיפים את הכבד והלבבות. מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך רבע שעה.
    4. מוסיפים את האורז המבושל, מלח, פלפל ושום כתוש. מבשלים הכל יחד במשך 10 דקות על אש נמוכה.
    • ניתן להוסיף בחמש דקות אחרונות של הבישול רבע כוס חלב קוקוס ולערבב.

מתעניינים/ות בלימודים באקדמית כנרת?

מלאו את פרטיכם/ן ויועץ לימודים יחזור אליכם בהקדם!

    שינוי גודל גופנים
    ניגודיות