ביקור הסטודנטים מהמכללה האקדמית כנרת בוותיקן ברומא

ביקור הסטודנטים מהמכללה האקדמית כנרת בוותיקן ברומא

אנשי הוותיקן ברומא התרגשו לגלות את החיבור של הסטודנטים הלומדים במכללה האקדמית כנרת, השוכנת על שפת אגם הכנרת, המקום בו גדל שמעון, תלמידו המובהק של ישו, שהתחיל כדייג בכנרת וסיים כאפיפיור הראשון ברומא.

סטודנטים מהמחלקה ללימודי ארץ ישראל, במכללה האקדמית כנרת, זכו לביקור נדיר בקרית הוותיקן ברומא, איטליה, במסגרת סיור לימודי בן חמישה ימים ברומא, איטליה, בהדרכת סגל מרצי המחלקה: ההיסטוריון וחוקר הדתות, דר' יעקב (יקי) אשכנזי והארכיאולוג, דר' מרדכי (מוטי) אביעם.
בביקור מרגש שנערך אתמול (רביעי) בוותיקן, פגשו הסטודנטים את שגריר ישראל בוותיקן, מרדכי (מוטי) לוי ונציג בכיר של מדינת הוותיקן. אנשי הוותיקן התרגשו לראות את הכתוב על החולצות האחידות שלבשו הסטודנטים: Kinneret – College on the Sea of Galilee - מכללה על שפת ים הגליל, המקום בו גדל שמעון, שהתחיל כדייג בכנרת וסיים כאפיפיור הראשון ברומא.

הסטודנטים סיפרו שהשגריר ארגן במיוחד עבורם סיור נדיר ומכובד בשני אתרים בקרית הוותיקן, אשר אינם פתוחים לתיירים כלל. לאחר שורה של בדיקות אבטחה קפדניות בידי חיילי משמר הוותיקן השוויצרים' הלבושים במדיהם הססגוניים, פגשו את השגריר שהציג בפניהם את נציג מדינת הוותיקן ואת המדריך שילווה אותם, חוקר צעיר ונמרץ שכתב ספר אודות הקברים שתחת הבסיליקה. לחצו ידיים, הצטלמו בחולצות המכללה הסגולות, ובנות צוות השגרירות העניקו לכל אחד מהמשתתפים סיכה מיוחדת עליה דגל ישראל ודגל הוותיקן.
לאחר הוראות קפדניות ואזהרה מקלסטרופוביה, נפתחו הדלתות המאובטחות אל מעבה האדמה במסדרון טחוב וחשוך, אל החפירות שתחת הבסיליקה של סן פייטרו, שם נערכה היכרות עם יסודות הכנסייה הראשונה שבנה במקום הקיסר קונסטנטינוס במאה הרביעית לספירה. במהלך המסלול נחשפו הסטודנטים אל מערכות קבורה מגוונות המלוות בכתובות מסקרנות ופסיפס אחד מיוחד ויוצא דופן במסרים האומנותיים והתיאולוגיים שבו.
לאחר מעבר בכמה דלתות מאובטחות נוספות, הגיעו לבסוף אל גולת הכותרת של המסלול, המקום בו על פי המסורת הקתולית קבור תלמידו המובהק של ישו – שמעון, הוא פטרוס הקדוש, מייסד הקהילה הנוצרית ברומא והבישוף הראשון שלה. אנשי הוותיקן שליוו את הסטודנטים, התרגשו לראות את הכתוב על החולצות האחידות שלבשו – Kinneret – College on the Sea of Galilee - מכללה על שפת ים הגליל, כי זה המקום בו גדל שמעון, שהתחיל כדייג בכנרת וסיים כאפיפיור הראשון ברומא. לאחר שיצאו ממעבה האדמה אל פני השטח לביקור בכנסייה הענקית של פטרוס שנבנתה מעל קברו במאה ה- 16, ובמקומה של הכנסייה הקודמת שבנה הקיסר קונסטנטינוס. זו הכנסייה הגדולה בעולם, עם הכיפה הגבוהה בעולם ועם הקדושה הגדולה ביותר בעולם הקתולי.

לאחר הביקור בכנסיה, ליווה אותם השגריר אל הסיור השני, אתר חדש ומעניין שעדיין לא נפתח לציבור, בלב ליבה של קריית הוותיקן – בית הקברות הגדול ששכן על גבעת הוותיקן עד המאה ה- 4. שוב ירדו הסטודנטים אל מתחת לפני הקרקע, אל חפירות ארכיאולוגיות מרתקות, שם הדריך אותם מנהל החפירות, ארכיאולוג הוותיקן, Dr. Giandomenico Spinola. הם שמעו מפיו סקירה מקיפה על אופן התנהלות החפירות במקום הרגיש הזה, ראו ממצאים מיוחדים ומרתקים ושמענו גם על פרויקט השימור והשחזור המיוחד המבוצע במקום במקביל להמשך החפירות והמחקר.

לבסוף, עברו דרך אוסף הפסלים האדיר, ראו את יצירותיו של הצייר רפאל, את שטיחי הקיר הענקיים והמרהיבים, את מפות הענק העתיקות וכמובן שלא ויתרנו על סיום ראוי ליום מרתק ומרגש זה – לימוד מעמיק על יצירתו המונומנטלית של מיכאל אנג'לו בקפלה הסיסטינית!