דבריה של גב' יעל רכוב בטקס

טקס חנוכת בניין בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל

דבריה של גב' יעל רכוב בטקס

קרן אחי עזר, הנהלתה ותומכיה, חבריו ומשפחתו של אחי רכוב עליו השלום, גאים היום להעניק למכללת כנרת מפתח לבניין חדש, לאבן דרך בהתפתחות בית הספר להנדסה. כולנו מאחלים ומקווים שיהיה זה בית למצוינות, ליצירתיות, לחדשנות וליזמות שהם ארבעת היסודות שאפיינו את אחי בכל אשר עסק.

למפתח הזה יש כמה שותפים ואנא הרשו לי לציין כאן כמה מהם: ראשית, מר אלי אלאלוף, סגן נשיא קרן רש"י, שפתח לי את דלת משרדו, הקשיב לבקשתי ליצור שותפות בפרויקט הבנייה הזה וענה לי מייד בחיוב. שנית, הנהלת מכללת כנרת, מי שהיה אז הנשיא פרופ' חנוך לביא והמנכ"ל זאביק דרורי שהיו בעלי החזון והשכילו לטוות את כל החוטים לכלל מארג שאפשר את הבנייה; האדריכל גבי שוורץ שתכנן בניין לתפארת; אנשי קרן רש"י, המועצה האזורית עמק הירדן ובראשה מר יוסי ורדי, אנשי הפיקוח על הבניה של משרד מיכה ברנע ופועלי הבניין של הקבלן עזיז. אני מבקשת לציין במעמד זה במיוחד שני אנשים - את שרגא רונן ואת יפתח שגיא שעשו הכל כדי שנהיה מרוצים. לסיום, אני מבקשת להודות לכל אחד מחברי הנהלת קרן אחי עזר על חברות אמת, הירתמות ללא גבול והליכה שכם אל שכם במימוש היעדים שהצבנו לעצמנו. בהזדמנות זו אני מבקשת לציין את אלו שתרמו לקרן, חברים, קרובים ומשפחה שבלעדיהם לא היינו יכולים להיות כאן היום.

מרגש אותי לראות כאן היום עשרות אנשים שהכירו את אחי, הוקירו את זכרו וטרחו להגיע עד לעמק הירדן הערב. הגיעו לכאן חברים מכל קצוות העולם- מאוסטרליה, דרום אפריקה, ארה"ב, אנגליה, שוויץ, גרמניה ואירלנד. הגיעו לכאן לכבד את האירוע עמיתים לעבודה ושותפים לדרכו של אחי מעולם המחשוב והתוכנה, מתחום הבנקאות, המשפטים ומדעי המוח. הגיעו לכאן חברים ובני משפחה שאהבו את אחי והעריכו אותו.

ויש משהו שלמדתי בעשר השנים האחרונות, מאז שנפטר: שהמשותף לכל האנשים אלו היא הידיעה וההכרה שהייתה להם זכות גדולה לפגוש אותו ושהוא ראוי להנצחה הזאת.

רבותי, בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב במכללה האקדמית כנרת היא פקולטה בצמיחה המכשירה מידי שנה עשרות מהנדסים לתעשייה הישראלית. מהנדסים אלו מאפשרים את הפיתוח הכלכלי של האזור ואת חיזוק הפריפריה הצפונית של מדינת ישראל. הסטודנטים באים ברובם מרקע סוציו אקונומי נמוך ולימודיהם מתאפשרים בזכות מלגות שהנהלת המכללה משכילה לגייס. חלקם הם דור ראשון להשכלה גבוהה; חלקם הם בני מיעוטים שהמכללה מאפשרת להם להשתלב בעולם הטכנולוגיה המתקדמת. בגלל כל אלה מצאה קרן אחי עזר את בית הספר להנדסה במכללת כנרת ראוי לתרומה נכבדה.

ליוויתי את 14 חודשי הבנייה בהתרגשות הולכת וגוברת. לא היה כמעט שבוע שלא עברתי לידו או שנכנסתי לראות כיצד הוא מתקדם. ברמה הכי אישית, זאת התגשמות של חלום.

ועכשיו שיסלחו לי חברי קרן אחי עזר על שלא שיתפתי אותם במה שיקרה בעוד רגע.

פרופ' בר, דיקן בית הספר להנדסה, האם אתה מוכן לגשת הנה בבקשה?

אני מבקשת לנצל במה זאת ולהעניק לדיקן ביה"ס להנדסה ע"ש אחי רכוב, פרופ' יעקב בר, שי קטן – מפתח. מפתח שישמש תזכורת שבית זה הוא אוהלה של תורת ההנדסה, מקום בו נותנים את המרחב הראוי למצוינות, יצירתיות, חדשנות ויזמות. ואם אפשר גם בקשה – בבוא היום אנא מסור אותו לדיקן הבא.

תודה רבה.