נשיא המכללה, פרופ' שמעון גפשטיין, ברך בטקס

טקס חנוכת בניין בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל

נשיא המכללה, פרופ' שמעון גפשטיין, ברך בטקס

"השר עוזי לנדאו, נציגי המועצה להשכלה גבוהה, חברי הנהלת קרן אחיעזר ומשפחת רכוב, חברי הנהלת קרן רש"י, מר יוסי ורדי, מר אילן בירן וחברי עמותת המכללה, סגל מנהלי ואקדמי וסטודנטים יקרים.
קצרה היריעה מלהכיל את שמות כל האנשים הרבים והטובים שחברו יחד במאמץ, בהשקעה ובהרבה אמונה על מנת שנוכל אנו לעמוד כאן הערב ולברך על חנוכת בית הספר להנדסה על שם אחי רכוב ז"ל.
בניית מבנים בקמפוס אקדמי יכולה להראות למתבונן מבחוץ כעניין טכני למדי, כשבפועל לא כך הדבר. הקמת מבנה, כבית אחי, מאפשרת את פיתוחו של בית הספר להנדסה, מאפשרת לסגל המרצים מרחב עבודה הולם, לסטודנטים כיתות מאובזרות ומעבדות לימודים ומאפשרת למכללה לתת מענה מתאים לצרכיה האקדמיים המשתנים.
האדריכל, גבי שוורץ, שב והפגין גישה אדריכלית ייחודית, המועצה להשכלה גבוהה, קרן אחיעזר, קרן רש"י והמועצה האזורית עמק הירדן התגייסו לאתגר ותרמו מכספם ביד רחבה, צוותי הפיתוח והבנייה עשו לילות כימים ולפנינו מונחת התוצאה המרגשת.
את בית אחי יפקדו בכל יום כ- 400 תלמידי בית הספר להנדסה, הם ייהנו משלוש מעבדות מחשבים מאובזרות, שני אודיטוריומים רחבי ידיים ושבעה עשר כיתות לימודים. כמו כן, יפקדו את בית אחי כ- 80 ראשי המחלקות וחברי הסגל של בית הספר להנדסה, לרשותם עומדים שני אגפי משרדים וחדר מורים.
מתקני המכללה הופכים עם השנים לשוקקי חיים ובזכותם המכללה מביאה את חזונה מהתיאוריה אל המעשה ומנגישה את בשורת ההשכלה הגבוהה לתושבי הפריפריה. אני מבקש לברך את עמיתי, פרופ זאב דרורי, מנכ"ל המכללה, על הובלת תחום הפיתוח הפיזי על הצד הטוב ביותר. כמו כן, ברצוני לברך את פרופ' בר, דיקן ומייסד בית הספר להנדסה, את חברי הסגל והסטודנטים על כי זכו במשכן חדש ומפואר לבית ספרם.
מעיון בסיפור חייו של אחי רכוב ז"ל, ברור לי שאין מתאים ממנו להוריש את שמו ומורשתו לבית הספר להנדסה. אדם סקרן, רחב אופקים אשר הקדיש עצמו למציאת ופיתוח פתרונות מחשוב שכיום נדמים לנו ברורים מאליהם אך בזכותו הפכו לפורצי דרך של ממש. קרוביו וחבריו מעידים עליו כי מלבד היותו איש מקצוע מהמעלה הראשונה היה אחי קודם כל בן אדם בעל רגישות מיוחדת לפריפריה, חבר נאמן, בעל ואבא אוהב, אשר פעל במרץ לתמיכה באלו שלא שפר עליהם גורלם.
השילוב של מקצועיות ואנושיות הוא מה שאני מאחל ומייחל לו במכללה האקדמית כנרת.
מי ייתן ומסדרונות בית אחי ימלאו קולות חווית לימודים, מחקר ואיכות אקדמית. ומי ייתן ונזכה להיפגש כאן, על שפת הכנרת, לעוד מאורעות מרגשים כאלו".