מנכ"ל קרן רש"י, מר איציק תורג'מן, ברך בטקס

טקס חנוכת בניין בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל

מנכ"ל קרן רש"י, מר איציק תורג'מן, ברך בטקס

"כפי שאמרו קודמיי, בית הספר להנדסה כאן בסובב כנרת, הינו גורם מפתח, ובעל פוטנציאל גבוה לחולל פיתוח וקידום של תעשייה מתקדמת באזור. אולם תרומתו הגדולה ביותר בעייני, של ביה"ס להנדסה, היא בתהודה ובאור המדעי טכנולוגי שהוא יביא לדור הצעיר באזור הגליל המזרחי ובתוכו כמובן הערים טבריה ובית שאן. ביה"ס על סגל מרציו ומעבדותיו, יהווה בסיס מדעי איתן לבנייתו של דור צעיר, נוער מקומי, אשר יראה עצמו פונה ללימודי הנדסה ומדעים ובעתיד ישתלב ואף יוביל הקמת ופיתוח תעשייה מתקדמת ועתירת ידע באזור.

אנו בקרן רש"י, רואים בחינוך הנוער למצוינות בתחומי המדע והטכנולוגיה, משימה לאומית, ומשקיעים בכך חלק ניכר ממרצנו ומשאבינו, הן בבניית תשתיות פיזיות והן בפיתוח ויישום תוכניות למצוינות במדעים וטכנולוגיה לבני נוער בכל רחבי הפריפריה של מדינת ישראל. קרן רש"י רואה עצמה שותפה אמיתית לדרך ולרעיון של מכללת כנרת. בניית הספרייה, הקמת בית אחי והתוכניות לפיתוחו של קמפוס דרום, נועדו לספק תשתיות מיטביות לצורך הכשרתו של דור העתיד של החברה הישראלית.
אנו בקרן מרגישים מחויבות עמוקה להמשך פיתוחה של המכללה, ובימים אלו אנו נרתמים לסייע בגיוס המשאבים הנדרשים להעמדת התשתית הפיזית למרכז האקדמי לנוער שמוקם בימים אלו, ולפעילות החשובה שלו בקרב בני הנוער באזור.
אנו רואים בסגל האקדמי של ביה"ס להנדסה היושב כאן באולם ובראשי המכללה: פרופ' גפשטיין ודר' דרורי, מניפים דגל חינוכי זה, על בסיסו של בית הספר להנדסה ותומכים וממנפים את עשיית המרכז האקדמי לנוער".