הודעה לעיתונות: המכללה האקדמית כנרת חנכה את בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל

טקס חנוכת בניין בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל

הודעה לעיתונות: המכללה האקדמית כנרת חנכה את בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל

השר עוזי לנדאו ברך בטקס חנוכת בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב שנערך ביום ראשון, 16 בדצמבר 2012, במכללה האקדמית כנרת, בהנחיית חה"כ נחמן שי. את בנייתו חלמו והגו חברי הנהלת קרן אחי עזר לפני מספר שנים, להוקיר ולהנציח את מורשתו של אחי רכוב ז"ל, איש אשכולות מוכשר ופורץ דרך במדעי המחשב, מדעי המוח וביו-טכנולוגיה. בפרויקט היו שותפים קרן רש"י, שגם ניהלה אותו, הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה והמועצה האזורית עמק הירדן. המבנה תוכנן ע"י האדריכל גבי שוורץ.

בית הספר להנדסה העובר למשכנו החדש כולל חמש מחלקות: הנדסת תעשיות מים, הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מערכות מידע והנדסת איכות ואמינות. כיום לומדים בבית הספר למעלה מ – 400 סטודנטים. בית הספר להנדסה קבע בחזונו לפתח תוכניות לימודים המשלבות אקדמיה ויישום על מנת להכשיר את הדור הבא של המהנדסים בישראל.

יו"ר קרן אחי עזר, יעל רכוב: "בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל, הינו פרויקט ההנצחה המרכזי של הקרן בשיתוף עם קרן רש"י. זהו יום השנה העשירי למותו של אחי, איש מיוחד שרבים וטובים נרתמו להנצחתו. אחי הביא את אופן חשיבתו המיוחדת לפתחן של ממשלות, חברות ענק, כמו גם חברות קטנות בראשית דרכן, מפעלי תעשיה ובנקים והיה לאדריכל של פתרונות מחשוב עבורם. הוא הפך במשך השנים למרצה מבוקש ויועץ בתחומים שמעבר לטכנולוגית מידע למנהיגים וראשי ארגונים גדולים בארצות רבות. בית הספר להנדסה במכללה האקדמית כנרת, לחופה של הכנרת, מנציח את זכרו ורוחו של יקירנו, אחי, בדרך הראויה והנכונה ביותר".

אדריכל המבנה, גבי שוורץ: "המשאב המשמעותי ביותר של המכללה הוא המיקום היוצא דופן, על גדות הכנרת אל מול הרי הגולן. מאפיין זה היווה מרכיב עיקרי בתכנון בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב. נקודת המוצא לתכנון הפרויקט הייתה תפיסה של אדריכלות בת קיימא שעקרונותיה: משא ומתן בין סביבה, קהילה וכלכלה. המבנה מאופיין במערכת כיתות בגדלים שונים המאפשרים מקבצי לימוד ושני אולמות ייחודיים להרצאות הפונים לנוף הכנרת. הנוכחים בהרצאה חווים גם את הנוף והסביבה. בבניין זה יצרנו מרחב ציבורי חיצוני הממשיך את הפיתוח הסביבתי של חוף הכנרת לתוך הבניין. מרחב זה יוצר מקומות לאתנחתא בהפסקות מהלימודים וסוג של כיתה פתוחה להרצאות מיוחדות ואף להקרנות סרטים והופעות. אין ספק כי שהייה באודיטוריום הפתוח תהווה סוג של חוויה מיוחדת ותשמש כמוקד לאירועים. המרחב הפתוח מבוסס על עיצוב המדרגות על פי פרשנות לקוד "אסקי", המכיל את שם הבניין ואת הלוגו של החברה שאחי רכוב עמד בראשה שנים רבות".