לימודי מערכות מידע בניהול  - תואר ראשון B.Sc. בוגר במדעים
.B.Sc במערכות מידע בניהול

לימודי מערכות מידע בניהול - תואר ראשון B.Sc. בוגר במדעים

לימודי מערכות מידע

המידע הוא משאב חיוני בעולם המודרני. כמות המידע גדלה בקצב מסחרר ואיתה גדלה חשיבותו של מומחה מערכות המידע.

חשיבותו של המידע ניכרת בכל מקום: במנועי חיפוש דוגמת Google, ברשתות חברתיות דוגמת facebook, במסחר מקוון (קניות מוצרים, מסחר בבורסה), וכן בתוך מפעלים וארגונים, כגון: בנקים, מערכות בריאות, מפעלי היי-טק, זרועות הצבא, משרדי הממשלה, אוניברסיטאות, חברת החשמל, רשתות שיווק ועוד.

ניהול מערכת מידע ופיתוחה מחייבים בקיאות, הן בהיבטים הניהוליים, הארגוניים והאנושיים והן בהיבטים הטכנולוגיים של מערכות מידע ממוחשבות. לפיכך, קיים צורך רב בכוח אנושי מיומן בתחום של מערכות המידע.

מבנה תוכנית לימודי מערכות מידע בניהול

תוכנית הלימודים במחלקה למערכות מידע בניהול הינה תלת שנתית. התוכנית מכילה:
א. קורסי יסוד - בעיקר מתמטיקה, הנותנים תשתית ידע. חלק זה הוא נכס חשוב המהווה בסיס לכל הכשרה, עם התאמות לפי הדרישות הספציפיות של כל מקצוע.
ב. קורסים בסיסיים - המקנים ידע בסיסי רחב בדיסציפלינות השונות של מערכות המידע ושל ניהול, ומכינים את הסטודנט לפעילות בכל ענף מקצועי במערכות המידע, אליו הוא עשוי להגיע.
ג. קורסי התמחות - המקנים ידע מעמיק והבנה בתחום הניהול (פיתוח כישורי ניהול, יזמות, התנהגות ארגונית ועוד) ובתחום לימודי מערכות מידע (מסדי נתונים, רשתות תקשורת, מידול עסקי, טכנולוגיות מסחר אלקטרוני, כריית נתונים, ועוד).
ד. פרוייקט שנתי בתעשייה, אותו מבצעים הסטודנטים בשנת הלימודים השלישית.

כיווני התפתחות וקידום מקצועי לבוגרי תואר במערכות מידע בניהול

בוגרי התוכנית ללימודי מערכות מידע יוכלו לעבוד כמנהלי מערכות מידע, מפתחי מערכות מידע וכיועצי מיחשוב. הם עשויים תוך זמן קצר למצוא עצמם מנהלים צוותי פיתוח, מנהלים פרויקטים וכמנהלי יחידות מחשב ומערכות מידע בארגונים ובמפעלים.
מכיוון שיש שימוש נרחב בכל מקום בידע ממוחשב, מרחב אפשרויות התעסוקה של בוגרי המחלקה ללימודי מערכות מידע הנו רב. בוגרי המחלקה ללימודי מערכות מידע יוכלו להיות מועסקים בסקטור הפרטי ובסקטור הציבורי באירגונים שונים ובהם: בתי תוכנה המפתחים מערכות מידע, חברות ייעוץ למיחשוב וכן באירגונים כגון: בנקים, חברות כספים וביטוח, משרדי ממשלה ומועצות מקומיות, צבא וביטחון, מפעלי תעשייה, מוסדות רפואיים, אירגוני שיווק ומסחר אלקטרוני, אוניברסיטאות ומוסדות מחקר ועוד.

הענקת התואר מותנית באישור המל"ג