לימודי כלכלה ומימון השקעות - תואר ראשון רב תחומי של אונ' בר-אילן

כלכלה ומימון השקעות

לימודי כלכלה ומימון השקעות - תואר ראשון רב תחומי של אונ' בר-אילן

על הלימודים: לימודי מימון השקעות וכלכלה

סגל ההוראה של חטיבת לימודי מימון השקעות וכלכלה מורכב ממרצים בכירים ופרופסורים ברמה גבוהה המקפידים על ידע עדכני בתחום.
הלימודים לתואר בכלכלה ומימון השקעות מקנים לסטודנט ידע בהבנת התנהגות כלכלית של משקים לאומיים ושל היחידות הכלכליות המרכיבות משקים אלה. לימודי מימון השקעות וכלכלה מכוונים ליצירת הבנה כוללת של התופעות וההתפתחויות הכלכליות בעולם ובמשק הישראלי תוך שימת דגש על הנחלת דרך חשיבה כלכלית ועל הקניית כלים לניתוח תופעות חברתיות כלכליות.

חטיבת לימודי מימון השקעות וכלכלה משלבת כחטיבה שנייה את אחת משתי החטיבות הבאות:
מנהל עסקים: הלימודים מכשירים את הסטודנטים לקראת השתלבותם במגזרים השונים של הפעילות העסקית במשק. הלימודים מתאימים לאלו המעוניינים להשתלב בעולם הכלכלי והעסקי. תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים מקנה ידע עיוני וכלים לניתוח והבנת בעיות כלכליות, הן ברמת הפירמה והצרכן והן ברמת המשק הלאומי על קשריו הבינלאומיים.
מימון והשקעות: הלימודים מקנים ידע נרחב בתחומים של מימון, ייעוץ השקעות, ניירות ערך, ניהול תיקי לקוחות ועוד.
הלימודים כוללים קורסי חובה וקורסי בחירה המותאמים לצרכים בשוק העבודה.

מבנה תוכנית הלימודים - לימודי מימון השקעות וכלכלה

חטיבה ראשונה (כלכלה)
חטיבה שנייה (מינהל עסקים/לימודי מימון והשקעות)
חטיבת לימודים מתודולוגיים
חטיבת לימודי השלמה
חטיבת קורסי יסוד ביהדות

כיווני התפתחות וקידום מקצועי במסגרת לימודי מימון השקעות וכלכלה

בוגרי התואר ללימודי מימון השקעות וכלכלה יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בהתאם לדרישות המוסד המקבל.
כמו כן ניתן להתקבל לתוכנית מיוחדת ללימודי חשבונאות באוניברסיטת בר –אילן לסטודנטים שעוברים בהצלחה את הקורסים הבסיסיים בכלכלה, בכפוף לקבלה לתוכנית ע"י אוניברסיטת בר-אילן.
לסטודנטים בחטיבה שנייה בלימודי מימון והשקעות ניתן לגשת למבחנים והתמחות בייעוץ השקעות ובניהול תיקי השקעות בפיקוח הרשות לניירות ערך ובכפוף לדרישותיהם המשתנות מעת לעת.
בוגרי המסלול משתלבים במגזר הבנקאי, במוסדות ציבוריים ובמנהל הפיננסי. בוגרי המסלול עובדים ככלכלנים בחברות ובגופים ציבוריים, כעובדים בבנקים ובשוק ההון וכיועצי השקעות ומנהלי תיקים. חלקם עובדים בשיווק מכירות או רכש.
כמו כן משמשים לימודי מימון השקעות וכלכלה בסיס לתפקידים ניהוליים שונים.

* אין הרשמה לשנה א', הלימודים מתקיימים לשנים ב' ו – ג' בלבד.