אודות מכון כנרת למחקר קשרי חברה ביטחון ושלום ע"ש רא"ל דן שומרון

מכון כנרת למחקר קשרי חברה ביטחון ושלום ע"ש רא"ל דן שומרון

אודות מכון כנרת למחקר קשרי חברה ביטחון ושלום ע"ש רא"ל דן שומרון

כללי

מכון "כנרת" למחקר קשרי חברה, ביטחון ושלום, מוקם כמכון למחקר וללימוד יחסי הגומלין בין החברה לבין סוגי הביטחון במדינת ישראל, בראיה רב תחומית והשוואתית.המכון יעסוק בין השאר, בהיבטים הכלכליים, החברתיים, התרבותיים, המדיניים והאסטרטגיים ובהשלכותיהם המעשיות.

מיקומה של מכללת כנרת מהווה בסיס ואבן שואבת למחקר, לימוד ודיון בנושאים גיאו-אסטרטגיים הייחודיים למרחב. מפגש הגבולות ישראל-סוריה-וירדן, מהווה כר נרחב למחקר ולדיון בנושאים מדיניים כלכליים וביטחוניים דוגמת הגבולות והסדרי השלום העתידיים. מקורות המים במרחב מהווים יעד לימודי ומחקרי ובסיס לשיתוף פעולה בין אזורי לעתיד.

המכון יהווה בסיס לפיתוח הרצאות וסדנאות בנושאי: חינוך, חברה, פריפריה, תעשייה, מים, איכות סביבה וביטחון.

מטרות המכון:

1. המכון יחתור להרחבת המחקר, להעמקת הידע ולהקמת התשתית המחקרית הבין-תחומית הנדרשת לפיתוח תחומי ענייניו המובהקים.
2. המכון יעודד מחקרים בין-תחומיים בתחום עיסוקו.
3. המכון יחתור לשמש במה לדיון ולמחקר אקדמיים של סוגיות בתחום התמחותו ואשר עומדות על סדר היום הציבורי.
4. המכון יהווה כתובת ואכסניה לקשרים בין המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן לבין גורמים חיצוניים בעלי עניין מחקרי משותף, בנושאי התמחותו.

ועדת היגוי ומחקר של המכון:

אלוף (מיל') אילן בירן, יו"ר הועד המנהל של המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן.
פרופ' שמעון גפשטיין, נשיא המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן.
ד"ר זאב דרורי, מנכ"ל המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן, מרצה במחלקה ללימודי ארץ ישראל של המכללה האקדמית כנרת.
פרופ' איל בן ארי, יו"ר מכון "כנרת" ע"ש רא"ל דן שומרון, מרצה לאנתרופולוגיה וסוציולוגיה, חוקר ופעיל חברתית.
ד"ר ראובן גל, עמית מחקר בכיר מכון כנרת ע"ש רא"ל דן שומרון למחקר קשרי חברה, ביטחון ושלום, יו"ר ומיסד אגודת חוקרי צבא – חברה בישראל.
פרופ' אלון קדיש, ראש מחלקת היסטוריה של צה"ל.
פרופ' חיים שקד, פרופ' ללימודי המזרח התיכון, ראש המחלקה ללימודי המזרח התיכון באוניברסיטת מיאמי. ממקימי מכון דיין לאסיה ולאפריקה ומכון יפה ללימודים אסטרטגיים באוניברסיטת תל אביב.
פרופ' עמיקם נמירובסקי, מרצה בכיר לאלקטרוניקה בבית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב, המכללה האקדמית כנרת.
פרופ' ארנון סופר, החוג לגיאוגרפיה באוניברסיטת חיפה וראש קתדרת חייקין לגיאואסטרטגיה.
ד"ר אודי לבל, מרצה בכיר וראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, אוניברסיטת אריאל.
פרופ' מיכאל לסקר, מרצה בכיר במחלקה ללימודי המזרח התיכון, אוניברסיטת בר אילן, ראש אקדמי חטיבת אוניברסיטת בר אילן במכללה האקדמית כנרת, יו"ר המכון לחקר המחתרות ע"ש מנחם בגין.
ד"ר עמיר בר אור, מרצה באונ' העברית בירושלים ובמכללה האקדמית כנרת, איש סגל בכיר במכון "כנרת".
ד"ר אלון גלבמן, ראש המחלקה למנהל תיירות ומלונאות, המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן.
גב' שלומית שומרון, יועצת ארגונית למערכות חינוך, חברה וקהילה.
תא"ל במיל' אמיר ראובני.

פעילות המכון:

1. ייזום וביצוע מחקרים: עיקר פעילות המכון היא בייזום מחקרים במסגרתו, לבד או בשיתוף עם גופים אחרים.
2. המכון ייזום ויקיים ימי עיון וכנסים, וישתף פעולה עם גופים אחרים. בכנסים ובימי עיון אלה יידונו תוצאות המחקרים המבוצעים במכון וכן נושאים אחרים בתחומי פעילותו, במגמה להביא לידיעת הציבור ידע רלוונטי ולעורר עניין ודיון ציבורי.
3. המכון ייתן הרצאות וסדנאות על ידי חבריו ועל ידי אחרים בתחום פעילותו.
4. המכון יפתח קשרים עם מוסדות אקדמיים מקבילים בארץ ובחו"ל.
5. הוצאה לאור של עבודות מחקר ופרסומים מדעיים לרבות כתב עת.
6. עידוד ההוראה בתוכניות ההכשרה בתחומי התמחותו של המכון ביחידות השונות של המכללה ובגופים אחרים, וסיוע לתלמידים המעוניינים להכשיר עצמם להתמחות.
7. בניית מערכת של קשרי קהילה במטרה לקרב את אוכלוסיית עמק הירדן, עמק בית שאן והגליל למחקר המתבצע בתחום, ולפתח מוקדי עניין קהילתיים בפעילותו השוטפת של המכון.
8. שיתוף פעולה עם צה"ל, מערכת הביטחון והתעשיות הביטחוניות, לדיון בסוגיות הקשורות לפעילות המכון.