כנס חקר מדעי משותף לתלמידי כיתות ח' בעמק הירדן

כנס חקר מדעי משותף לתלמידי כיתות ח' בעמק הירדן

ביום א' האחרון התקיים בפעם הראשונה במכללה האקדמית כנרת, כנס חקר מדעי משותף לתלמידי כיתות ח' בעמק הירדן. הכנס סיכם השתלמות מורים שנערכה במכללה האקדמית כנרת, במרכז האקדמי לנוער, בשיתוף משרד החינוך ובהדרכת ד"ר ליאורה גלס אלון.
פעילות המרכז האקדמי לנוער במכללה היא חלק מפעילות "גליליום", אשכול רשויות גליל מזרחי, המאגד 15 רשויות ושם לו למטרה לקדם את הפיתוח, הצמיחה, החינוך ואיכות החיים באזור. האשכול מוביל תהליכים ומיזמים החוצים את המסגרות המקומיות של הרשויות לקידום החינוך המדעי בצפון.
במסגרת הכנס, עברו המורים השתלמות שמטרתה לתת כלים להעברת פעילויות מחקר בקרב התלמידים ובמקביל, התלמידים לקחו חלק בפעילות מחקר מדעי משותף בין בתי הספר. כל קבוצת מחקר הכילה תלמידים ממספר בתי ספר ואלו עסקו בגידול אצת ספירולינה כמקור מזון.
בכנס, שבו השתתפו כ-100 תלמידי העמק, נכח ראש המועצה האזורית עמק הירדן עידן גרינבאום, מנהלת אגף החינוך עפרה פייקוב, מפמ"ר מדעים ד"ר אביבה בריימר, מפקחות המדעים של מחוז צפון הגב נורית ברגר גיל והגב אילנית אייזיק, מנהלי בתי הספר, מורי המדעים ונציגות משרד החינוך.
בתום הכנס, הציגו קבוצות התלמידים את החקר וממצאיו לכלל המשתתפים.