ימי העשרה מדעיים בבתי הספר

ימי העשרה מדעיים בבתי הספר

התלמידים מגיעים למפגש חד פעמי או לסדרה קצרה של מפגשים במכללה.
חשיפה לתכנים ולפעילויות בתחומי דעת שונים, כאשר הדגש הוא על יצירת חוויה מדעית מיוחדת ומעשירה עבור התלמידים.
במהלך הפעילויות נחשפים התלמידים לאקדמיה ולפרוצדורות מעבדתיות, כאשר הדגש מושם על מתן ערך מוסף שהתלמידים אינם יכולים לקבל בבית הספר.
במסגרת ימי הניסוי מוצעים גם סיורים והרצאות מדען.

מטרות הפרויקט:
העשרה – חשיפה לנושאי מדע והיכרות עם שיטות עבודה, כלים וחומרים במעבדה
חשיפה לאקדמיה – לסגל, למכללה, לאווירה בקמפוס המכללה. הפעילויות מונחות על ידי מומחים בתחום המדעים והוראת המדעים ומשלבות פעילות של אנשי סגל אקדמי וחוקרים פעילים. ימי הניסוי והסיור המוצעים מותאמים לתכניות הלימוד השונות בתחומי המדעים.
לתלמידי ז'-ח' מוצעים ימי העשרה החושפים את התלמידים הצעירים לנפלאות המדע בצורה חווייתית במטרה ליצור זיקה לתחומי המדע.

ימי שיא בבית הספר
פעילויות מדעיות חווייתיות אותן ניתן לנייד אל בתי הספר. מטרת הפעילויות היא חשיפת תלמידים צעירים למקצועות המדעים בצורה חווייתית בכדי ליצור זיקה לתחומי המדע ובכך להגדיל את מספר התלמידים הבוחרים להתמחות במגמות מדעיות בכיתה י'. הפעילויות מיועדות לתלמידי חטיבות הביניים- כיתות ז/ח/ט ואינן דורשות ידע מדעי מקדים. כל פעילות נמשכת שעתיים אקדמיות.