סקרנים צעירים בכנרת (א'-ו')

סקרנים צעירים בכנרת (א'-ו')

"מתחילים אקדמיה מבראשית"

המדע והטכנולוגיה הם חלק מחיי היומיום של ילדינו הצעירים. העולם המודרני חושף את ילדנו כבר בגיל צעיר לעולם מופלא ומתקדם זה. אנו יודעים היום שקיימת חשיבות רבה לחשיפת התלמידים לעולם המדע כבר בגיל צעיר בדרך של חוויה והתנסות אשר תעודד אותם לחקור ולבדוק תופעות שונות המעודדות פיתוח חשיבה מדעית.
המרכז האקדמי לנוער הפועל במכללה האקדמית, מתבסס על מעבדות המחקר המתקדמות הקיימות במכללה, זאת כדי לטפח את החינוך המדעי הבלתי פורמאלי ולעודד סקרנות ופיתוח חשיבה מדעית בקרב הילדים הצעירים. למרכז ניסיון עשיר ביצירת חומרים לימודיים ומאגר מתפתח ומתחדש של תכנים ודרכי למידה מגוונות המותאמות לכלל האוכלוסייה.
החוגים עוסקים בתחומי דעת עיקריים ובנושאים מגוונים: ביולוגיה, אסטרונומיה וחלל, מדעי התזונה, חושים, כימיה, שעשועי מדע, עולם החרקים, חשמל ועוד. החוגים מאפשרים לתלמידים להתנסות בחוויה מדעית בדרכי למידה מגוונות משולבים במשחק, בחקר וגילוי, בפעילות מעבדתית מרתקת, שימוש במדיה, בנית דגמים הממחישים תופעות מדעיות ועוד.

למי מיועדים החוגים?

החוגים מיועדים לתלמידי בתי ספר היסודיים המתעניינים בעולם הסובב אותנו באופן כללי, בעולם החי והצומח, ובתופעות יומיומיות אחרות , מדובר בתלמידים "חקרנים" וסקרנים. החוגים, מותאמים לגיל התלמידים וליכולתם ההתפתחותית והרגשית.
כל הפעילויות משלבות התנסות מעשית ומבטיחות חוויה מיוחדת ומפתחת סקרנות, בכל אחד מהחוגים יתקיימו ימי שיא הכוללים פעילות במעבדות מתקדמות במכללה.

החוגים המתקיימים בשנה"ל תשע"ד:

1. מדענים צעירים
פעילות לתלמידי כתות א- ג' המתבססת על חשיפה התנסות וחוויות מעולם המדע, התלמידים יכירו תהליכים מדעיים, יגלו מרקמים חדשים בעזרת החושים האם חוש הטעם והריח משפיעים אחד על השני? כיצד מתפקד בעל חיים ללא חוש ראיה? החוג יתמקד בשני נושאים עיקריים: שעשועי מדע ופעילות בנושא חושים כל תלמיד יכין תוצרים אישיים.

2. "הצבע כבלש"
פעילות לתלמידי כתות ד'-ו': האם ניתן להשתמש בצבע כבלש? כיצד תזהו מסמך מזויף?מהו עיוורון צבעים? איך נוצרים צבעים, באמצעות תגובות כימיות שונות?על שאלות אלו ואחרות, ננסה לענות במהלך תהליך החקר. יחד נלמד תופעות שונות, הקשורות לצבע בתחומי המדע השונים, ונערוך ניסויים בכימיה, פיסיקה, אופטיקה, ביולוגיה, אקולוגיה, בוטניקה, גנטיקה ועוד.

3. חוג רובוטיקה
פעילות לתלמידי כתות ד'- ו': קורס רובוטיקה המתקיים במכללת כנרת אחת לשבוע במהלך שנת לימודים, מקנה ידע בתכנון , בניה , פתרון בעיות תוך שימוש בכלים מתקדמים ובחשיבה לוגית יצירתית, בתכנות רובוטים חכמים מסדרת NXTבאמצעות ערכות הדרכה. הכול נעשה בעבודה קבוצתית ובתכנון. קבוצתית. השיעור משמש מנוף לקידום ידע טכנולוגי, יכולת חשיבה מסדר גבוה ופיתוח מיומנויות בפתרון בעיות.

4. חוג אסטרונומיה
פעילות לתלמידי כתות ד'-ו': סדרי הגודל ביקום ומיקומנו בו. מערכת השמש, טילים ולווינים – שיגור, להלכה ולמעשה,שעשועי פיסיקה (בליסטיקה וכבידה, כח החשמל, אור).
מפת השמים – עקרונות התצפית בכוכבים וקבוצותיהם.האם קיימים "חייזרים" ? - תהליכי התפתחות חיים, איך ניתן למצוא?, תולדות כדור הארץ .

מה הייחודיות בחוגים?

מתן במה לתלמידים המתעניינים במתרחש סביבם: במדע, טכנולוגיה, ביאולוגיה ועוד..
עידוד וטיפוח חשיבה מדעית מחקרית תוך עידוד יוזמה אישית, חשיפה לתכנים מדעיים, פיתוח סקרנות וראיה מדעית

מהם ימי הפעילות בתשע"ד:

ימי רביעי בשעות אחר הצהריים מ 16:00 עד 17:30
עלות: 1,100 ₪ לחוג שנתי. הפעילות תתחיל לאחר החגים.
לפרטים והרשמה: גב' מיכל מילגר – michalm@kinneret.ac.il / 050-7801488