אודות

אודות

חזון

המרכז האקדמי לנוער כנרת, הוקם, על מנת לפתח ולהפעיל תוכניות ייחודיות שמטרתן להביא לחיזוק הפוטנציאל של תלמידים צעירים באזור הצפון והגדלה משמעותית במספר תלמידי הגליל והגולן הפונים, מתקבלים ומצליחים בלימודיהם במוסדות להשכלה גבוהה, בדגש על הפקולטות למדעים. המרכז מציע תמיכה מערכתית כוללת מגיל הרך ועד סיום בית הספר התיכון המתבססת על מגוון פעילויות לילדים, תלמידים, מורים ולבורנטים. עבודת הארגון מתבצעת תוך תיאום ושיתוף עם מערכות החינוך באזור ברמת הגדרת צרכים, בחירת דרכי פעולה והערכה. הארגון רואה מקום לטיפוח ראייה אזורית אך יחד עם זאת מתן מענה ייחודי מקומי לבתי הספר. עבודת הארגון ממוקדת התעדכנות תמידית והתאמה לצרכים משתנים תוך מתן מענה קהילתי רחב.

מטרות המרכז

• הגדלת הזיקה למדעים וטכנולוגיה (יסודי-על יסודי)
• טיפוח מצוינות.
• הגדלת מספר התלמידים הבוחרים ומתמידים בלימודי מדעים וטכנולוגיה בהיקף 5 יחידות לימוד מכיתה י'.
• הגדלת מספר התלמידים הכותבים עבודת גמר בהיקף 5 יחידות לימוד במדעים וטכנולוגיה כחלק מבחינות הבגרות.
• קידום מקצועי של מורי מדעים ולבורנטים.
• בניית מערך שיתוף פעולה בין בתי הספר והמכללה.
• העלאת שיעור הבנות הלומדות מדעים.
המרכז (אשר החל את פעילותו כפיילוט בשנה"ל תשע"ג) פועל במגוון תוכניות לקידום המטרות: ימי העשרה מדעיים, תוכניות מצוינות מדעית לחטיבות הביניים, פרויקטי גמר ועבודות גמר בהיקף 5 יחידות לימוד, חוגי מדע לצעירים, מחנות קיץ מדעיים ותוכניות הכשרה למורים ולבורנטים. הפעילויות יתבססו על תשתיות מעבדתיות מתקדמות תוך שילוב: בתי הספר, הסגל האקדמי של המכללה והתעשייה באזור הצפון.

דרכי פעולה:
המרכז פועל במגוון תוכניות לקידום המטרות: ימי העשרה מדעיים, חוגי מדע בחטיבות הביניים, תוכניות מצוינות מדעית, עבודות גמר בהיקף 5 יחידות לימוד ותוכניות הכשרה למורים. הפעילויות מתבססות על תשתיות מעבדתיות מתקדמות ,הסגל האקדמי בפקולטה למדעים ואנשי הוראת המדעים הובילו פיתוח תוכניות ייחודיות המדגישות התנסות חווייתית פעילה ופיתוח מיומנויות חשיבה. במטרה ליצור תהודה לפעילות המדעית האקדמית של בני הנוער בתוכניות המרכז מתקיימים אירועי שיא קהילתיים המשלבים הורים, תלמידים נוספים מבתי הספר וקהילה רחבה. באירועים אלו לוקחים חלק פעיל ומשמעותי תלמידי התוכניות השונות על ידי הצגת תוצרי הפרויקטים שלהם. כמו כן מושם דגש על שילוב סיורים באתרים ומוזיאונים רלוונטיים באזור מתוך כוונה ליצור חיבור למקום.

קהל יעד
התוכניות מכוונות לתלמידי גן עד יב', מורי מדעים ולבורנטים. התוכנית מכוונת לתלמידים יהודים, ערבים, דרוזים ובדואים

צוות המרכז האקדמי לנוער בכנרת
ד"ר ליאורה גלס-אלון- מנהלת שלוחה 04-6653630 liora@kinneret.ac.il