פעילויות מתוכננות לשנת הלימודים תשע"ד

פעילויות מתוכננות לשנת הלימודים תשע"ד

פיתוח מקצועי של מורים: תוכנית מוחו"ת ( שילוב של מורים-חוקרים ותעשיינים):
1. פיסיקה.
2 מתמטיקה.
3. מים.

מצוינות מדעית חט"ע-1
1. קבוצות עתודה למנהיגות מדעית כיתה ז', וכיתה ח'.
2. קבוצה למצטיינים בפיזיקה כיתה ט' תוכנית ע"ש אחי רכוב ז"ל.

עבודות גמר בהיקף 5 יחי"ל.
עבודות חקר בנושאים מדעיים. העבודות מונחות על ידי אנשי סגל המכללה.

הקמת תחנת חקר בנושא מים.
תוכנית תלת שנתית י – י"ב לנוער מצטיין בנושא טכנולוגיות מים וחקלאות בשיתוף עם "הזנק עתידים", תעשייה, הרשות לפיתוח הגליל.

"תוכנית מגשימים" (סייבר) - "תוכנית מגשימים" הינה תוכנית מצוינות תלת שנתית ללימודי מחשבים וסייבר לבני נוער בכיתות י' - י"ב'. לתכנית שותפים: משרד הביטחון, צה"ל, קרן רש"י, המטה הלאומי הקיברנטי, משרד החינוך (בהובלת ד"ר אורנה שמחון) גופי ביטחון שונים, רפא"ל, ומפעל הפיס. מטרת התוכנית היא להגדיל משמעותית את מספר בוגרי מערכות החינוך בפריפריה המתמיינים לגופי הסייבר בצה"ל ובמערכת הביטחון.

קבוצת מנהיגות נוער מדעית. פרויקט בשיתוף בית יציב, התכנית למנהיגות מדעית משלבת לימוד מדעי יחד עם עידוד מנהיגות חברתית, ויצירת בסיס איתן להכנסתם של בני נוער רבים ללימודי מדעים פיזיקה ואסטרונומיה, תוך העצמה אישית וחברתית. מדריכים צעירים שנבחרים להדריך עוברים תהליכי הכשרה מתקדמים בנושאי מנהיגות ומדעים ומקבלים אחריות רבה יותר בהפעלת הפעילות השוטפת בישובים. בסיום לימודי התיכון מועמדים המדריכים הצעירים לאחת משלוש אפשרויות: עתודה אקדמית, שנת שירות ושירות צבאי או שירות לאומי. בוגרי התכנית שבצעו שירות צבאי/לאומי מועמדים למלגה ללימודים אקדמיים. במסגרת האקדמיה, ממלאים הסטודנטים תפקיד משמעותי ברצף החינוך המדעי כאשר הם חונכים בני נוער בתכנית.

נבחרות מדע. הגשת עבודות ופרויקטים מצטיינים לתחרויות ארציות.

פרויקטי חקר מדעי. לימוד מקצועות המדעיים בבתי הספר על ידי למידת חקר, לדוגמה לימוד נושא המים בבתי הספר היסודיים בעמק הירדן תוך ביצוע פרויקטים בשיטת החקר על ידי התלמידים.

תוכנית מדעים– יסודי, גן, קהילה: חוגי מדע. חוגי מדע בשעות אחר הצהריים, במכללה האקדמית כנרת 4 חוגים (אסטרונומיה, רובוטיקה, הצבע כבלש ומדענים צעירים) ובמתנ"ס חיספין 2 חוגים (חוקרים צעירים ומדענים צעירים)

ירידים מדעיים. יריד מדעיים ובו תחנות עם הדגמות והפעלות בנושאים מדעיים, , לקהילות בעמק הירדן ובטבריה, יריד לחשיפת תוכנית מנהיגות מדעית המיועד לתלמידי בתי הספר היסודיים בעמק ובטבריה.

ימי חשיפה והעשרה (גן-יב') וסיורים מדעיים בדגש מים. ימים מרוכזים הניתנים במכללה במגוון נושאים שונים לתלמידי בתי ספר יסודיים ותיכוניים. בימים אלה מקבלים התלמידים העשרה והעמקה בנושאי הלימוד תוך שימוש במשאבי המכללה.

מחנות וקייטנות קיץ בנושאי מדע.