בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב

אדריכל הבניין:
אדר' גבי שורץ, שורץ בסנוסוף אדריכלים
הבניין נחנך ב: 16.12.2012

הבניין נבנה בסיועם הנדיב של:
קרן אחי עזר
קרן רש"י
המכללה האקדמית כנרת
"משרד החינוך - המועצה להשכלה גבוהה"
המועצה האזורית עמק הירדן

אחי רכוב (1945 – 2002)
יליד ירושלים, איש אשכולות שהתעניין, למד, והתמחה כל חייו בשורה ארוכה של נושאים בעולם המדע והאומנויות. עסק במגוון תחומים טכנולוגיים והגיע להישגים מרשימים ברמה בינלאומית בהמצאה, פיתוח ויישום פתרונות מחשוב מורכבים.
ייעץ למנהיגים ולראשי ארגונים גדולים וכיהן בהנהלות בכירות של מוסדות פיננסיים וחברות תוכנה ברחבי העולם. זכה בפרסים ובאותות על פועלו וב – 2001 אף הוענק לו תואר פרופסור למדעי המוח מטעם אוניברסיטת סווינבורן באוסטרליה.

קרן אחיעזר – קרן אחי עזר הוקמה ע"י חבריו של אחי רכוב ז"ל באוקטובר 2006.
פועלה הייחודי של הקרן בישראל במסגרת הנצחת זכרו ופועלו של אחי רכוב ז"ל, יוצאת דופן, כך גם פועלה של הקרן במכללה האקדמית כנרת, תרומה ייחודית לפיתוחה וצמיחתה של המכללה.
בית הספר להנדסה של המכללה האקדמית כנרת נקרא על שמו של אחי רכוב ז"ל.
המכללה מעריכה את ידידיה בקרן אחי עזר ומודה להם על פועלם זה.

על הבניין
אדריכל גבי שוורץ: "מבנה בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב ז"ל, מאופיין במערכת כיתות בגדלים שונים המאפשרים מקבצי לימוד. הבניין מכיל שני אולמות הרצאות ייחודיים הפונים לנוף הכנרת - הנוכחים בהרצאה חווים גם את הנוף והסביבה – אין ספק כי חוויות לימוד באולמות אלה היא ייחודית.
בבניין זה יצרנו מרחב ציבורי חיצוני הממשיך את הפיתוח הסביבתי של חוף הכנרת לתוך הבניין. מרחב זה יוצר, מקומות אתנחתא בהפסקות הלימודים השגרתיות והן כסוג של כיתה פתוחה להרצאות מיוחדות ואף להקרנות סרטים והופעות.

הנצחת אחי רכוב
הנהלת קרן אחי עזר, בחרה בבית הספר להנדסה במכללת כנרת כפרויקט המרכזי של הנצחת אחי ז"ל. מעבר לקריאת הפקולטה והבניין ע"ש אחי, הוא הונצח שם במספר אלמנטים, חלקם ייחודיים:

1. שלט המספר אודות אחי בכניסה לבניין.

2. מיצג אומנותי שהוכן ע"י גב' דניאלה וכסלר בו אינטרפרטציה שלה על ה"עץ" מתוך הלוגו של חברת MSS International Ltd. שאחי עמד בראשה למעלה משני עשורים. המיצג עשוי ממקשי מקלדות מחשב.

3. ארכיטקט המבנה, גבי שוורץ, בחר להטביע את שם הבניין (ACHI RACOV ENGINEERING SCHOOL 2012), תוך שימוש בקוד ASCII, במרחב הציבורי. את הריבועים בשחור לבן המייצגים שפה בינארית, מחליפים על המדרגות החיצוניות ריבועים ירוקים (0) וריבועים עם ה"עץ" (1).

ייעוד הבניין

שטח בניין בית הספר להנדסה ע"ש אחי רכוב הוא כ 3,900 מ"ר.
בבניין שני אולמות ((Auditorium הפונים צפונה לכיוון הכנרת, שש עשרה כיתות לימוד פרונטאליות, שלוש כיתות מחשבים. הכיתות מצוידות במערך מולטימדיה מובנה ומתקדם. בבניין נמצאים משרדים של בית הספר להנדסה ומשרדי בית הספר למדעי החברה והרוח.

הפרויקט נוהל ע"י קרן רש"י.

המכללה האקדמית כנרת, מודה באופן מיוחד למר אלי אללוף, מנכ"ל קרן רש"י.