כבוד למכללה האקדמית כנרת !

הודעה לעיתונות
20 ביוני 2013

כבוד למכללה האקדמית כנרת !
יו"ר האסיפה הכללית ויו"ר הוועד המנהל
קיבלו תארי דוקטור מהטכניון

התעשיין אלישע ינאי והאלוף במילואים אילן בירן, זכו בתואר דוקטור לשם כבוד,
על פעילותם רבת השנים לקידום ההשכלה הטכנולוגית והביטחון במדינת ישראל.

יו"ר האסיפה הכללית, אלישע ינאי ויו"ר הוועד המנהל של המכללה האקדמית כנרת, האלוף במילואים אילן בירן, קיבלו השבוע תואר דוקטור לשם כבוד מטעם הטכניון בחיפה.

אלישע ינאי, הוא אחת הדמויות המובילות בתעשיית האלקטרוניקה בישראל. עד לאחרונה הוא כיהן כנשיא ומנכ"ל מוטורולה ישראל. לאחר פרישתו ממוטורולה ייסד חברה משלו. בנוסף לקריירה משגשגת כתעשיין, הוא פעיל במשך שנים רבות כמקדם של ההשכלה הטכנולוגית הגבוהה בישראל. הוא יזם והיה פעיל בפורום "חינוך 2000" אשר במסגרתו שולבו עובדים רבים, וכיהן כנציג התעשיינים במועצה להשכלה גבוהה משנת 2002 ועד שנת 2007.
כיום הינו יושב ראש איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בישראל.

האלוף (במיל) בירן כיהן בעמדות מפתח בצה"ל ובמגזר העסקי בישראל. במסגרת תפקידיו כיהן כמח"ט גולני, כאלוף פיקוד המרכז, מנכ"ל משרד הביטחון, יו"ר דירקטוריון בתי הזיקוק לנפט, נשיא ומנכ"ל חברת בזק; יו"ר דירקטוריון YES טלוויזיה בלווין; יו"ר דירקטוריון רפא"ל, חבר הוועד המנהל במכון למדיניות ואסטרטגיה במרכז הבינתחומי בהרצליה ויו"ר הוועד המנהל המכהן במכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן.
האלוף בירן הוא בעל תואר ראשון בכלכלה ובמנהל עסקים מאוניברסיטת בר אילן; דיפלומה כעמית מחקר לאסטרטגיה וכלכלה פוליטית מאוניברסיטת ג'ורג' טאון בוושינגטון; ובוגר בית הספר הגבוה של חיל הנחתים בצבא ארצות הברית.

נשיא המכללה האקדמית כנרת, פרופסור שמעון גפשטיין ברך את שני הדוקטורים החדשים ואמר: "הכבוד שניתן לאלישע ינאי ואילן בירן עם קבלת התואר ד"ר לשם כבוד מהטכניון, מוסיף תוקף לחשיבות פעילותם במכללה האקדמית כנרת למטרת פיתוח ההשכלה האקדמית בפריפריה".

לפרטים נוספים: שרון סחר, דוברות ויח"צ, המכללה האקדמית כנרת, 054-6769356