ינקי מרגלית השאיר את הסטודנטים פעורי פה...

ינקי מרגלית, יזם חברתי ומייסד חברת התוכנה "אלאדין", השאיר את הסטודנטים מבית הספר להנדסה במכללה האקדמית כנרת, פעורי פה... ובעיקר עם הרבה מאוד מוטיבציה יזמית.

ינקי מרגלית, יזם חברתי, משקיע, מייסד חברת התוכנה "אלאדין" ויו"ר Space.IL, נפגש בשבוע שעבר עם סטודנטים מבית הספר להנדסה במסגרת מפגשים בנושאי תעשייה, ניהול וכלכלה וניתן לומר שהמפגש היה סוג של התעמלות למוח.

מתי מתחיל העתיד, שואל מרגלית, ועונה: ממש בקרוב. מרגלית מסחרר את הסטודנטים ואת הקהל. השלב הבא באבולוציה הוא עכשיו, הוא אומר. כבר הצלחנו ליצור חיים מלאכותיים במעבדה ובקרוב רובוטים יתחילו ללדת ילדים ותוכנות יתחילו לכתוב תוכנות ויסגרו את הפער בין האנושי למלאכותי. האתגר הכי גדול של האנושות הוא ליצור גיבוי של כדור הארץ ושל האנושות מחוץ לכדור הארץ.

ככל שאנחנו מתקדמים, הוא אומר, אנחנו מתקדמים יותר מהר. אם תצעדו 24 צעדים בגידול אקספוננציאלי (מעריכי, כלומר שכל צעד הוא כפול מהצעד הקודם) לאן תגיעו? חלק אומר לכנרת, חלק אומר לאירופה. לא, אומר מרגלית: תגיעו לירח. ולכן אנחנו, כיצורים מבוססי פחמן, לא מסוגלים בכלל לתפוס מה מתרגש עלינו. מהו העתיד, מקשה מרגלית, אדם מועשר בסיליקון או אולי סיליקון מועשר באדם?

הטכנולוגיה והקדמה משרתות אותנו כאינדיבידואלים ומעצימות אותנו. לטכנולוגיה תפקיד קריטי וחשוב. מרגלית לא עוצר ושואל את הסטודנטים: האם אתם מודאגים ? ועונה: אני מודאג ! טכנולוגיה מביאה איתה גם דברים רעים. כחלק מהקדמה, תעלה האבטלה, להרבה מאוד אנשים לא תהיה עבודה. בעתיד בשביל לעבוד אנשים ישלמו הרבה מאוד כסף.

מרגלית מסיים ואומר: היכולת של כל אחד מאיתנו להמציא, אף פעם לא הייתה גבוה יותר. אני אופטימי היום יותר מאי פעם, זוהי התקופה הכי טובה.