מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל, ביקר בשבוע שעבר במכללה

מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל, שמי כהן, ביקר בשבוע שעבר במכללה האקדמית כנרת במטרה לבחון שיתופי פעולה עתידיים. ראשי המכללה, ראש המועצה האזורית עמק הירדן ועוזרת דיקן בית הספר להנדסה, קיבלו את פניו וסיירו עימו במתקני הקמפוס.

בין עיקרי הנושאים שהועלו להמשך שיתוף פעולה בין הרשות לפיתוח הגליל למכללה האקדמית כנרת: שילוב סטודנטים ללימודי ניהול תיירות ומלונאות בשלב ההתמחות בפעילות בנושא תיירות ברשות, סיוע נוסף בהקמת מעבדות ובהצטיידותן, וזאת בהמשך לתמיכה הכספית של הרשות בהקמת מעבדת הידראוליקה לטובת המסלול היוקרתי של הנדסת תעשיות מים. שיתופי פעולה נוספים: לקיחת חלק פעיל בתהליך בחינת הקמת אוניברסיטת הגליל, פעולות משותפות לשמר את הצעירים בגליל גם אחרי לימודיהם - שילוב של מגורים ותעסוקה, תמיכה וחיזוק נוער מהפריפריה - המכללה תשמש בית להעצמה וחיזוק של צעירים מהפריפריה בעלי כישורים מתאימים ופוטנציאל ללמוד הנדסה, סטודנטים מבית הספר להנדסה יחנכו צעירים מבית שאן וטבריה במקצועות המדעיים (מתמטיקה, פיסיקה, אנגלית וביולוגיה), במטרה להכין אותם להשתלב בלימודי מדעים אחרי שחרורם מצה"ל, סטודנטים מבית הספר להנדסה יתוגמלו במלגות.

פרופ' שמעון גפשטיין, נשיא המכללה האקדמית כנרת, הודה לכהן: "למכללה האקדמית כנרת ולרשות לפיתוח הנגב והגליל היסטוריה ארוכת שנים של שיתופי פעולה רבים ומגוונים, אשר תרמו רבות למכללה, בהגשמת המטרות הנגזרות מחזונה. בטוחני, כי הרשות, בהובלתך, תמשיך להיות שותפה אמיתית במינוף המכללה האקדמית כנרת בפרט והאזור כולו בכלל".