המרתון המסורתי לחשיבה מתמטית במרכז מדע ודעת למחוננים ומצטיינים

פרופ' ישראל אומן, זוכה פרס נובל לכלכלה, שלח שאלה מאתגרת למשתתפי המרתון המתמטי ע"ש ויקטור פרץ, שנערך אתמול, כמידי שנה במרכז למחוננים ומצטיינים במכללה האקדמית כנרת.
אלון לוי, מנהל המרכז: "יום זה הוא יום חג, המציג, דרך החידות, הסדנאות והאתגרים המחשבתיים, את המתמטיקה לא רק כמקצוע הנלמד בבית הספר, אלא גם כאתגר מחשבתי, מסקרן ומאתגר".

במרתון השתתפו כ – 120 ילדים (עד כיתה ח') - ילדי המרכז במכללה וכן נציגים ממרכזי מחוננים מכל רחבי הצפון, נציגי בתי ספר באזור: טבריה, בית שאן, עפולה, רמת הגולן, עמק המעיינות ועמק הירדן והורי הילדים המשתתפים.
השאלות למרתון נכתבו ע"י מורים מהמרכז, מרצים למתמטיקה מהמכללה האקדמית כנרת, נציגי תורמים ומחתן פרס נובל לכלכלה, פרופ' ישראל אומן. תורמים רבים נרתמו לסייע בהענקת הפרסים עבור הילדים הזוכים בתחרות. בין התורמים: חברת "אפימילק", חברת "מנורה", חברת "פוקס מינד" ומוזיאון המדע בחיפה ובירושלים.
בטקס נכחו גם נציגי אגף המחוננים והמצטיינים ונציגי מחוז צפון של משרד החינוך. למקום הראשון הגיע אביב טור פז, תלמיד כיתה ח' מקיבוץ טירת צבי (נכדו של פרופ' אבי רביצקי).

זיו אופיר, סמנכ"ל המכללה האקדמית כנרת, ברך בשם הנהלת המכללה: "המכללה האקדמית כנרת רואה בפיתוח הקשר עם האזור בו היא ממוקמת, חשיבות גדולה ביותר. קידום החינוך בכלל והחינוך המדעי בפרט, צועד יד ביד עם פיתוחן של המחלקות האקדמיות טכנולוגיות לתואר ראשון במכללה וכך גם תשתית המעבדות האקדמיות הקיימות במכללה, המשמשות את "הסטודנטים הצעירים", אשר חלקם יושבים כאן באולם". ובהקשר של הסטודנטים הבוגרים, הרי הם מקבלים בתום לימודיהם האקדמיים תואר B.A. משמעות צרוף האותיות הוא: "בן – אדם", צרוף מילים זה מושלם רק כאשר הסטודנט, מלבד לימודיו האקדמיים, עוזר גם לזולת. אם לומר זאת בהקשר שלכם, אל תשכחו שבעת עיסוקכם במספרים, בדיאגראמות ובמשוואות, יש דבר אחד שאסור שישכח, והוא אולי החשוב מכל... היחס לאדם באשר הוא אדם, לחבר לכתה, או לחבר בפייסבוק".