סרט סטודנטים מצטיין בכנס כנרת השני לתקשורת חברה וסביבה

בכנס כנרת השני לתקשורת חברה וסביבה, שיערך השבוע (שלישי, 20 במרץ) במכללה האקדמית כנרת, במעמד חה"כ דב חנין, יוענק אות הוקרה ופרס כספי לסרט סטודנטים מצטיין בתחום התקשורת החברתית. מתוך מספר עבודות סטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה, בחרה ועדת הפרס את הסרט: "אף אחד חוץ מאיתנו", סרט סטודנטים מבית הספר לקולנוע וטלוויזיה במכללה האקדמית ספיר.

מתוך נימוקי ועדת הפרס, בראשותו של יצחק רובין, ראש המרכז לתקשורת ומרצה בכיר במחלקה לתקשורת במכללה האקדמית כנרת: "הסרט "אף אחד מאיתנו", מאחד בתוכו מסרים חברתיים חשובים הנוגעים לקבוצות שוליים בחברה הישראלית, כמו גם מסרים אוניברסאליים. בשל מסריו החברתיים המחודדים ומעוררי המחשבה של הסרט החושפים את הצופה למחוזות ומצוקות לא מוכרים בחברה והישגיו האומנותיים – הקולנועיים יוצאי הדופן, ראוי סרט זה לפרס".

יוזמת הכנס, המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית כנרת ובראשה, הפרופ' חוה תדהר, שבנוסף לאיכות האקדמית, שמה לה למטרה, להדגיש בלימודי התקשורת את האחריות החברתית, אותה היא מטמיעה בתהליך הכשרת דור של אנשי תקשורת המודעים ומקדמים תקשורת חדשה.

בכנס יוצגו נתונים עדכניים של מדד כנרת לדעת הקהל וצפיותיו בקשר לסיקור התקשורתי של נושאי חברה וסביבה לעומת הסיקור התקשורתי בפועל של נושאים אלה בכלי התקשורת השונים. בכנס יתקיים רב שיח בהשתתפות חוקרי תקשורת מהאקדמיה, עיתונאים, נציגי גופי תקשורת ודוברים של ארגונים חברתיים וסביבתיים והוא יהווה פתח לשיח ציבורי בנושאים אלה. הכנס יזמן ויעודד יצירת קשר, שותפות והבנה הדדית בין ארגוני תקשורת, ארגונים חברתיים וארגוני סביבה.

לדף האירוע של הכנס

להלן הסרטים המתמודדים על פרס "סרט סטודנטים שקידם נושאי חברה וסביבה" שיוענק בכנס:

הסרט הזוכה: "אף אחד חוץ מאיתנו"

אנדרי גיבור הסרט, אשר עלה מברית המועצות רק עם אביו מגלה שכדי להציל את חייו של אביו החולה הוא צריך להשיג תרופה יקרה שעולה כ- 30 אלף שקל- סכום הנראה כמעט לא מציאותי בשביל אנדרי שנמצא בארץ כמעט לבד ועובד בעבודה זמנית.
תסריט: אלכס פלבניק ורומן שומונוב, במאי: רומן שומונוב, מפיקה: סיון פירוזי, ביה"ס לתקשורת במכללת ספיר
להורדת הסינופסיס המלא לחצו כאן

סרט תדמית על פרוייקט עתידים

סרט תדמית על פרוייקט עתידים השם למטרה מרכזית לקידום הצעירים בפריפריה למתן הזדמנות שווה וגישור פערים בחברה הישראלית