50 מלגות של קרן דוד פרידמן הוענקו לסטודנטים מהמכללה

חברי קרן דוד פרידמן, בראשותו של דוד פרידמן, הגיעו למכללה האקדמית כנרת, בכדי להעניק לסטודנטים מבית הספר להנדסה ומהמחלקה לתיירות ומלונאות את מלגות הקרן, הנמצאת בקשר הדוק עם המכללה משנת תשס"ט. הסטודנטים העומדים בקריטריונים הכלכליים של הקרן לקבלת המלגה, נדרשים לתת 120 שעות פעילות למען הקהילה. קרן פרידמן אף תרמה סכום מכובד להקמת מעבדות מים עבור המחלקה להנדסת תעשיות מים בבית הספר להנדסה.

קרן דוד פרידמן מעניקה מדי שנה, מאות מלגות בנות 1000 דולר כל אחת, לסטודנטים הלומדים במכללות אקדמיות בצפון. מהקרן נמסר שהסטודנטים מקבלי המלגות יקבלו אותן מדי שנה, עד לסיום לימודיהם. אחד התנאים לקבלת המלגה הוא נטילת חלק בפעילות למען הקהילה.
הקרן נוסדה בשנת 2006 מתרומתם הנדיבה של מר פר שטנברג וגב' מונה ליז לינדהולם משוודיה, אשר רואים בפיתוח המשאב האנושי בפריפריה צורך חיוני למדינת ישראל בכלל, ולקהילה בגליל בפרט. תרומתם באה לעודד ולחזק פלורליזם וערכים דמוקרטיים, הומניזם ועזרה לזולת. חשובה מאוד בעיניהם תרומתם של הסטודנטים לקהילה בקרבה הם יושבים. דוד פרידמן, מנהל הקרן, מציין, שהנהלת הקרן בוחנת בקפידה רבה את הפניות אליה והתאמתן לחזונם של התורמים.

חנן הורוביץ, מנהל דיקנט הסטודנטים במכללה האקדמית כנרת, ציין כי: "מלגות דודיק פרידמן מסייעות באופן ישיר ומשמעותי לסטודנטים הן במסלול האקדמי והן לסטודנטים הלומדים בבית ספר להנדסה. יתר על כן בפעם הראשונה אישרה הקרן מלגה ייחודית בגובה של כ-4,000 ₪ - מצטיין פעילות חברתית. הזוכה במלגת הצטיינות זו יקבל במקביל גם מלגת לימודים מהקרן".