"סביבה והנדסה – אחד עם השני או אחד נגד השני ?"

במסגרת סדרת ההרצאות של בית הספר להנדסה במכללה האקדמית כנרת, בנושא: האם הירוק הוא גם ירוק, מכלול ההיבטים וההשלכות של תעשייה בחשיבה סביבתית, נפגשו סטודנטים מבית הספר להנדסה עם פרופ' יורם אבנימלך, שבין תפקידיו הרבים, שימש במשך חמש שנים כמדען הראשי של המשרד לאיכות הסביבה. אבנימלך נתן דגש לאזור הכנרת והגליל וציין בפני הסטודנטים את מפעל "ספן" בעמק הירדן - מפעל כימי שנסגר ע"י המשרד לאיכות הסביבה, כתוצאה מזיהום אוויר.

פרופ' יורם אבנימלך, מוסמך הפקולטה לחקלאות ברחובות, בתחום מדעי הקרקע, קיבל את תואר הדוקטור באוניברסיטה העברית. שימש כדיקן הפקולטה להנדסה אזרחית בטכניון. מבין תפקידיו הרבים, שימש חמש שנים כמדען הראשי של המשרד לאיכות הסביבה, ניהל את יחידת המחקר "אגן היקוות הכנרת", עבד במכון התקנים האמריקאי, לימד, ייעץ וחקר באוניברסיטאות בהולנד, אוסטרליה, ארה"ב ובארצות אסיה.
"אנחנו מצויים במהפכה סביבתית, מהפכה בעלת עצמה והשפעה בדומה למהפכה התעשייתית", ציין פרופ' אבנימלך והוסיף: "מדינת ישראל עברה שינוי תרבותי, מהפגנת שפע, לתרבות חסכון במשאבים. במערכת השלטונית הישראלית קיים חוסר באנשי מקצוע, זהו תחום שיש בו המון מקום ליצירתיות".