פתיחת שנת הלימודים תשע"ב

את שנת הלימודים תשע"ב, פתחה המכללה האקדמית כנרת, בחגיגיות ובדגש על יחס אישי לסטודנט

הנהלת המכללה, ראשי המחלקות, אנשי הסגל האקדמי ואגודת הסטודנטים, יפגשו ויברכו, באופן אישי,  את מאות הסטודנטים הנרגשים, במהלך ימי הלימודים הראשונים שלהם במתחם מיוחד וחגיגי אשר הוקם בכניסה לקמפוס.

שנת הלימודים האקדמית תשע"ב נפתחת היום באופן רשמי. כ – 2,000 סטודנטים יפקדו השנה את ספסל הלימודים במכללה האקדמית כנרת. הסטודנטים החלו את לימודיהם במסגרת תחומי הלימוד השונים שמציעה המכללה.

בתמונה: נשיא המכללה מברך את הסטודנטים ואת סגל המכללה בשנת לימודים פורייה ומוצלחת.

במסגרת התואר הראשון ילמדו הסטודנטים בשני בתי ספר:

בבית הספר להנדסה, בו לומדים הסטודנטים לתואר ראשון ((B.Sc., יתקיימו לימודים במחלקות: הנדסת תעשיות מים, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת מערכות מידע, הנדסת תוכנה והנדסת איכות ואמינות בתעשיות האלקטרוניקה. בבית הספר תחנך השנה מעבדת מים חדשה, בעלת ציוד מתקדם, ללימודי כימיה ומיקרוביולוגיה, אשר תאפשר לסטודנטים בהנדסת תעשיות מים, לצד הלימודים העיוניים, גם התנסות מעשית. המעבדה הוקמה בסיוע נדיב של קרן אריסון.

בבית הספר למדעי החברה והרוח, לומדים הסטודנטים לתואר ראשון (B.A.) במחלקות לתיירות ומלונאות, מדעי ההתנהגות, תקשורת, ולימודי ארץ ישראל.

במסגרת הלימודים בחסות האקדמית של אוניברסיטת בר-אילן, ילמדו הסטודנטים לתואר ראשון (B.A.) בפסיכולוגיה, בקרימינולוגיה, ובתוכנית לתואר רב תחומי בחטיבות כלכלה ומנהל עסקים, כלכלה ומימון השקעות, ניהול וארגון, מדעי המדינה, חינוך, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה, משאבי אנוש וקרימינולוגיה.

בנוסף, מציעה המכללה מגוון רחב של קורסים במסגרת היחידה ללימודי תעודה, בית הספר למכינות, ומסלולי לימוד לאנשים עובדים.

פרופ' אריה רטנר, נשיא המכללה האקדמית כנרת, ציין כי: "במכללה יושם דגש על מצוינות בהוראה, יחס אישי לסטודנטים ושילוב בין אווירת לימודים אקדמית לבין סביבה נינוחה ורגועה על שפת הכנרת." עוד ציין פרופ' רטנר

כי: "המכללה נמצאת בתנופת פיתוח, אשר כוללת הקמת מבנה חדש לביה"ס להנדסה והרחבת הקמפוס למתחם חדש מדרום לכביש 92, אשר יקרא "הקמפוס הדרומי". בנוסף, שוקדת המכללה בימים אלה על הגשת תוכניות אקדמיות חדשות לתואר ראשון, אשר כבר בקרוב תצעדנה את המכללה לתחומי לימוד חדשים".