קרן פולברייט

קרן פולברייט

סטודנטים ובוגרים יקרים שלום רב,

בימים אלה המכללה יצרה קשר עם תכנית פולברייט, אחת התכניות המפורסמות והיוקרתיות ביותר בעולם לחילופי סטודנטים ומרצים. התכנית נחשבת לספינת הדגל של הממשל האמריקני, ובוגריה הטביעו את חותמם על העולם האקדמי. מבין בוגרי תכנית פולברייט בישראל, שניים זכו בפרס נובל.
להלן מספר מלגות העשויות לעניין את בוגרי המכללה אשר מעוניינים להמשיך את לימודיהם לתארים מתקדמים. יש לציין כי תכנית פולברייט מוצאת לנכון לקדם סטודנטים בוגרי מכללות בכלל ומכללות מן הפריפריה בפרט.

מלגות פולברייט ללימודי תואר שני
הקרן מציעה חמש מלגות לסטודנטים מצטיינים המעוניינים להתחיל את לימודיהם לתואר שני באוניברסיטה אמריקנית בשנה האקדמית 2018/19. הטבות לעמיתי התוכנית:

• מימון שכר לימוד אגרות נלוות, לתקופה מרבית של שנתיים.
• דמי כלכלה חודשיים למלגאי, בהתאם לאומדנים של IIE, לשנתיים לכל היותר
• קצבות עבור ספרים, העשרה מקצועית וציוד
• הטבות רפואיות מוגבלות למלגאי בלבד, במשך תקופת המלגה
• כרטיס טיסה הלוך ושוב מתל-אביב למוסד האקדמי האמריקאי, למלגאי בלבד
• פגישת הכנה והכוונה לקראת היציאה לארה”ב
• עזרה מוסדית בארה”ב התומכת בויזות, אירועים ורישות חברתי ואקדמי

מלגות Outreach ללימודי תואר שני
במסגרת תוכנית ה-Outreach של פולברייט יוענקו כחמש מלגות לסטודנטים מצטיינים המעוניינים להתחיל את לימודיהם לתואר שני באוניברסיטה אמריקנית בשנה האקדמית 19/ 2018.
המלגות מיועדות לערביי ישראל וכן לישראלים ממוצא אתיופי.

לפרטים נוספים לחץ כאן

מענקי פולברייט לעוזרי הוראה בשפות זרות (ערבית)
במשך שנה אקדמית אחת (9 חודשים) עמיתי תכנית עוזרי ההוראה הישראלים מלמדים ערבית ובמקביל לומדים לפחות שני קורסים לסמסטר בלימודי ארה”ב או בשיטות הוראה. העמיתים גם מסבירים ומדגימים את התרבות והערכים שלהם לאמריקאים באמצעות השתתפותם במועדונים, מגוריהם במעונות שבהם הדיירים מדברים שפות זרות, והשתתפותם בתכניות הסברה המכוונות לקהילות הסובבות.
לפרטים נוספים לחץ כאן
הסטודנטים והבוגרים של המכללה האקדמית כנרת מוזמנים ליצור קשר עם קרן פולברייט ולהציע מועמדותם למגוון האפשרויות

בהצלחה
הילה ברקן