הנהלת המכללה

Prof. Shimon Gepstein - President of Kinneret College

נשיא המכללה - פרופ' שמעון גפשטיין

פרופסור שמעון גפשטיין נולד וגדל בפתח תקווה. הוא שימש פרופסור מטעם הפקולטה לביולוגיה בטכניון, כיהן כדיקן הפקולטה לביולוגיה וכן ראש המרכז הקדם אקדמי בטכניון משנת 2006 ועד 2012.
פרופסור גפשטיין סיים את שלושת תאריו האקדמיים באוניברסיטת תל-אביב ואת השתלמות הפוסטדוקטורט באוניברסיטת קליפורניה בסנטה קרוז. כן כיהן כפרופסור אורח באוניברסיטאות: סטנפורד, ווטרלו (קנדה), ברן (שוויץ), אוניברסיטת גונס הופקינס, אוניברסיטת קליפורניה (דייויס) ואוניברסיטת סידני (אוסטרליה).
במסגרת תפקידו כראש המרכז הקדם אקדמי עמד פרופ' גפשטיין בראש החטיבה למכינות הקדם אקדמיות לצד החטיבה לנוער שוחר מדע. מטרת החטיבה לנוער שוחר מדע הינה הנגשת האקדמיה לתושבי הפריפריה, בדגש על השכבות הסוציו-אקונומיות הנמוכות. במסגרת פיתוח החטיבה לנוער שוחר מדע הופעלו תוכניות רבות, שמטרתן היא עידוד מצוינות לדוגמת "עתידים", "אופקים להיי-טק" ועוד. החטיבה למכינות קדם אקדמיות אמונה על הכשרת תלמידים, אשר לא עומדים בתנאי הסף לקבלה לטכניון, להגשים אותם על מנת שיוכלו לרכוש לעצמם עתיד בתחומי מקצועות ההנדסה. המרכז הקדם אקדמי שם לו למטרה לחשוף אוכלוסיות מגוונות וייחודיות למדעים ולטכנולוגיה, ועל כן הופעלו במרכז התוכניות הבאות: תוכנית "נעם" (לאוכלוסיה הערבית), תוכנית "חלמיש" (לאוכלוסיה החרדית), "ניצני הטכניון" (לאוכלוסיה הדרוזית) וכן תוכנית עידוד תחום המדעים בבתי הספר התיכוניים בחסות נשיא המדינה, מר שמעון פרס.
במסגרת תפקידיו בטכניון הוא מילא, בנוסף לפעילויות המחקר וההוראה, תפקידים נוספים. בין השנים 1994-1997 שימש דיקן הפקולטה לביולוגיה. בין השנים 2002-2003 שימש סגן דיקן הפקולטה לביולוגיה לענייניי הוראה ויו"ר ועדת ההוראה בפקולטה לביולוגיה וכן בוועדות ללימודי מוסמכים בפקולטה לביולוגיה ובוועדה הבין יחידתית לביוטכנולוגיה.
פרופ' גפשטיין כיהן כחבר בוועדת הקבע (סנאט) ללימודי הסמכה ומוסמכים, כחבר בוועדות מכינות (אקדמיות) של הפקולטות ביולוגיה, הוראת המדעים והטכנולוגיה ולימודים הומניסטיים ושל הפקולטה ללימודי חוץ של הטכניון. היה חבר הוועדה לשיפור ההוראה בטכניון, יו"ר הוועדה הכלל טכניונית של סגל וסטודנטים וכן יו"ר בית הדין המשמעתי (לערעורים) לסטודנטים בטכניון. פרופ' גפשטיין כיהן בוועדת רוזן לשיפור ההוראה בטכניון מטעם מוסד נאמן. כן השתתף בוועדות מרכזיות הקשורות במחקר ופיתוח, כמו ועדת הפיתוח של סנאט הטכניון. הוא שימש כחבר במכון המים ע"ש גרנד בטכניון, חבר במכון גרנד לאנרגיה בטכניון (GTE) וחוקר במסגרת מרכז המצוינות למחקר בישראל - ICORE בנושא של אנרגיה חליפית (קונסורציום בין הטכניון, מכון וייצמן ואוניברסיטת בן גוריון).
לאורך השנים זכה פרופ' גפשטיין במספר פרסים למצוינות בהוראה ובמחקר, ביניהם: פרס הרשל ריץ לחדשנות ופיתוח מחקר יישומי (1997); פרסי הוראה במשאל המרצה המצטיין בטכניון (ברציפות החל משנת 1983); מרצה מצטיין מתמיד טכניוני (10 שנים ברציפות מרצה מצטיין טכניוני); פרס ג’קאנו להוראה מצטיינת בטכניון (2002); פרס מאני להוראה מצטיינת בטכניון (1993,2005).לאחרונה זכה פרו"פ גפשטיין בפרס היוקרתי "פרס ינאי" לתרומה מיוחדת להוראה באקדמיה (2011).
פרופ' גפשטיין עוסק בפיתוח גישה ושיטה חדשניות ללימודים בקורסים רבי משתתפים. שיטה זו אומצה ע"י קוורטריון הטכניון (2010) כמודל מומלץ לכל הקורסים הבסיסיים בטכניון. בעקבות פיתוח זה פורסמו מספר מאמרים בכתבי עת בינלאומיים להוראה אקדמית ובכנסים לאומיים ובינלאומיים על פיתוח שיטות חדשניות בהוראת הביולוגיה באקדמיה.
מחקריו של פרופ' גפשטיין עוסקים בהבנת תהליכי התפתחות והזדקנות צמחים. יישומי מחקרים אלו באים לידי ביטוי בשטח הביוטכנולוגיה החקלאית. פיתוחים בולטים שנובעים ממחקרים אלו קשורים בפיתוח טכנולוגיות, המבוססות על הנדסה גנטית לדחיית הזדקנות צמחים, הארכת חיי מדף של ירקות ופירות וכן של צמחים חסכני מים, שיכולים לגדול באזורים צחיחים.
בין תפקידיו החוץ אקדמיים ניתן למצוא: נשיא האגודה הישראלית למדעי הצמח 1994-1996; יו"ר מכהן של וועדת ההיגוי הלאומית לביוטכנולוגיה של המדען הראשי של משרד החקלאות; חבר מכהן בוועדה האקדמית והוועד המנהל של המוזיאון המדעי הלאומי -מדע-טק; חבר מכהן בוועדת ההיגוי והייעוץ המקצועי של פארק המדע בבאר שבע ופיתוח תערוכת הגנטיקה; חבר בוועדות שיפוט של האקדמיה הלאומית למדעים בישראל, הקרן הדו לאומית ישראל-ארה"ב וקרן קמח למחקר חקלאי (דו לאומי ישראל ארה"ב) של משרד המדע; סגן יו"ר בכנס גורדון הבינלאומי היוקרתי Gordon Conference on Plant Senescence) 2012), והוא נבחר ליו"ר הבא של הכנס Gordon Conference on Plant Senescence.
בתחום הספרות האקדמית פרופ' גפשטיין חבר במערכות כתבי עת מדעיים (Israel J of Plant Sciences Plant Science) ומשמש שופט מדעי בכתבי עת לאומיים ובין לאומיים כגון:
. Planta , Physiol Plantarum, Plant and Cell Physiol. PNAS, Plant Cell, Plant Physiol
באמתחתו של פרופ' גפשטיין יש מעל 60 פרסומים בכתבי עת מדעיים בין לאומיים, והוא עסק בהנחיית מעל 50 סטודנטים לתארים גבוהים (מוסמך ודוקטורט).

מנכ"ל המכללה - מיכאל (מיקי) לב

נולד וגדל בקיבוץ יגור,
שרת כטייס ומפקד בחיל אויר (אל"ם מיל.), בין תפקידיו – מפקד טייסות כפיר ו- F-15, מפקד פו"מ, ראש מינהל הבטיחות והביקורת (מבק"א) ומונה למפקד בסיס.
בוגר תואר שני באוניברסיטת צי ארה"ב במונטריי, קליפורניה.
ניהל את לה"ב, לימודי ניהול למנהלים בכירים בפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב.
בהמשך היה סמנכ"ל מש"א ותפעול ברבוע כחול ישראל וכן סמנכ"ל מש"א של קבוצת תנובה.
שימש כמנהל אגף הכשרת בכירי משרדי הממשלה במכון למנהיגות וממשל בג'וינט ישראל.
בין תפקידיו השונים עסק בייעוץ אסטרטגי וניהולי בחברות עסקיות גדולות, בינוניות וקטנות וכן בצה"ל ובמערכת הבטחון.

בעלי תפקידים

שם תפקיד טלפון דוא"ל