נתונים מגדריים

מדיניות מוסדית

המכללה האקדמית כנרת מייחסת חשיבות לקידום וייצוג נשים באקדמיה ולהעלאת המודעות כלפי סוגיה זו.
בהיותה מוסד אקדמי הנותן מענה לקהילות המגוונות במרחב עמק הירדן, הגליל התחתון, טבריה, בית שאן והסביבה - פועלת המכללה לקידומם של בני המגזרים השונים בכלל ולקידום מעמדן של הנשים בפרט, הן בפן המינהלי והן בפן האקדמי, ומדיניותה המוסדית מקדמת ייצוג נשים בצורה פרופורציונאלית למספרן באוכלוסייה הכללית בפריפריה ואף מעבר לכך:

• מזה כשמונה שנים משמשת פרופ' נירית רייכל – פרופ' חבר ומומחית להיסטוריה ולפילוסופיה של החינוך - כיועצת הנשיא לקידום מעמד האישה, תפקיד אשר מעוגן בתקנות האקדמיות של המכללה. פרופ' רייכל בוחנת את המתרחש במכללה בתחום ומביאה לפתחו של הנשיא נושאים הדורשים התייחסות.

• המכללה האקדמית כנרת מקפידה לתת ייצוג הולם לנשים בוועדות האקדמיות. נשים מהוות כ-30% מחברי המועצה האקדמית והן שותפות פעילות בוועדת המינויים, בוועדה לפיתוח אקדמי, בוועדת מחקר והשתלמויות בוועדת הוראה, בוועדת ספריה, בוועדת אתיקה, בוועדת משמעת, בוועדת ערעורים ואף עומדות בראש חלק מהן.

• בבואנו לבחון את ההתפלגות המגדרית בהתייחסות לתפקיד ראשי המחלקות במכללה ניתן לראות כי ישנו ייצוג לנשים. דיקן ביה"ס למדעי החברה והרוח היא אישה ומחצית מראשי המחלקות בבית הספר למדעי החברה והרוח הן נשים.

• בפן המינהלי, נשים מהוות חלק בלתי נפרד מגופי המנהלה במכללה. עם מובילות המנהלה במכללה נמנות: סמנכ"לית הכספים, המזכירה האקדמית, מבקרת המכללה, חשבת השכר, מנהלת היחידה ללימודי תעודה, מנהלת ספריה וראשת מנהל בית ספר להנדסה.

• ועדת המינויים האקדמית של המכללה מעודדת קידומן של נשים בסולם הדרגות האקדמיות תוך מודעות למאפייני הצרכים הייחודיים של נשים בכלל ואימהות בפרט. בחמש השנים האחרונות קודמו תשע מחברות הסגל לדרגת מרצה בכיר, ושתי חברות סגל קודמו לדרגת פרופסור חבר.

• מדיניות קידום הנשים במכללה באה לידי ביטוי בולט גם בטיפוח הסטודנטיות, בראש ובראשונה בהגדלת מספרן בכל אחת מתוכניות הלימוד הקיימות במכללה ובפרט בבית הספר להנדסה. כחלק ממאמצי המכללה לצמצום הפער בין מספרי הסטודנטים והסטודנטיות בבית הספר להנדסה, ובמסגרת היענותה של המכללה ל"קול קורא לתכנית קידום וייצוג נשים במוסדות להשכלה גבוהה" שהפיצה המל"ג, עיצבה המכללה פרויקט רוחב לקידום מערכתי של סטודנטיות לעתיד בבית ספר להנדסה. תכנית מפורטת של הפרויקט נשלחה למל"ג ומטרתה לחשוף את תלמידות האזור למקצועות ההנדסה הנלמדים במכללה, ובפרט למקצוע הנדסת התוכנה הנדרש כיום במשק הישראלי, כל זאת תוך קידום הנערות, הכוונתן והכנתן ללימודי המשך אקדמיים. בנוסף, המכללה פועלת לעידוד הצטיינותן של הסטודנטיות כדי שיצליחו להשתלב במשק ו/או ימשיכו את התפתחותן האקדמית. עידוד ההצטיינות נעשה בין היתר על ידי מלגות ופרסים מוסדיים, כמפורט בהמשך למסמך זה.

לסיכום, נציין כי בכוונתה של המכללה לקיים תהליך חשיבה מוסדי במטרה לקדם ולפתח את סוגיית קידום וייצוג הנשים, על נגזרותיה השונות, ובהתאם להמלצות ועדות המל"ג שהוקמו לבחינת הנושא.

סטודנטים
• ההרכב המגדרי של הסטודנטים על פי מחלקה:

ניהול תיירות ומלונאות

לימודי ארץ ישראל

חינוך וקהילה

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

הנדסת איכות ואמינות

הנדסת מערכות מידע

הנדסת תוכנה

הנדסת תעשיות מים

לימודים רב תחומיים

סה"כ בעצמאי

התפלגות מגדרית של זכיות סטודנטים במלגות ופרסים מוסדיים

א. מלגות הניתנות מטעם המכללה: זכר - 272 נקבה - 618
ב. פרסים מוסדיים: זכר - 24 נקבה – 32

מעקב אחר דוקטורנטים ופוסט דוק' – לא רלוונטי למוסדנו.

סגל
  • התפלגות מגדרית של הסגל הבכיר (חברי סגל) הקיים בכל דרגה:

מרצה

ביה"ס להנדסה

סגל בתקן

מורים מן החוץ

• התפלגות מגדרית של קידום הסגל האקדמי הבכיר מדרגה לדרגה בין השנים 2011-2016:

• זכר

מרצה