נתונים מגדריים

מדיניות מוסדית

המכללה האקדמית כנרת מייחסת חשיבות לקידום וייצוג נשים באקדמיה ולהעלאת המודעות כלפי סוגיה זו. בהיותה מוסד אקדמי הנותן מענה לקהילות המגוונות במרחב עמק הירדן, הגליל התחתון, טבריה, בית שאן והסביבה - פועלת המכללה לקידומם של בני המגזרים השונים בכלל ולקידום מעמדן של הנשים בפרט, הן בפן המינהלי והן בפן האקדמי, ומדיניותה המוסדית מקדמת ייצוג נשים בצורה פרופורציונאלית למספרן באוכלוסייה הכללית בפריפריה ואף מעבר לכך:

• מזה כשמונה שנים משמשת פרופ' נירית רייכל – פרופ' חבר ומומחית להיסטוריה ולפילוסופיה של החינוך - כיועצת הנשיא לקידום מעמד האישה, תפקיד אשר מעוגן בתקנות האקדמיות של המכללה. כיועצת הנשיא לקידום נשים במכללת כנרת מתמקדת פרופ' רייכל במיצוי היכולות האקדמיות של נשות הסגל האקדמי והמנהלי מתוך אמונה שניתן להגיע לשוויון אקדמי ומנהלי מבלי להתפשר על מצוינות, ללא קשר למגדר. במסגרת תפקידה פועלת פרופ' רייכל לקידום השוויון המגדרי באוניברסיטה, להנגשת מידע רלוונטי בנושא העצמה נשית ולקידום נשים במסלולים האקדמיים והמנהליים. כחלק מתפקידה בוחנת פרופ' רייכל את המתרחש במכללה בתחום ומביאה לפתחו של הנשיא נושאים הדורשים התייחסות. מאחר ובמכללה לא קיימים מסלולים לתארים מתקדמים (שני ו/או שלישי) מתמקדת פרופ' רייכל במתן כל סיוע אפשרי לקידום ולהצטיינות סטודנטיות מהמגזרים השונים ולקליטת הסטודנטיות המצטיינות במסלולים לתארים מתקדמים במוסדות להשכלה גבוהה.

• המכללה האקדמית כנרת מקפידה לתת ייצוג הולם לנשים בוועדות האקדמיות. נשים מהוות כ- 25% מחברי המועצה האקדמית והן שותפות פעילות בוועדת המינויים, בוועדה לפיתוח אקדמי, בוועדת מחקר והשתלמויות בוועדת הוראה, בוועדת ספריה, בוועדת אתיקה, בוועדת משמעת, בוועדת ערעורים ואף עומדות בראש חלק מהן. בנוסף המכללה מקפידה על ייצוג נשי בועדות המוקמות לצורך טיפול בסוגיות העולות על סדר היום המכללתי.

• בפורום ההנהלה הבכירה של המכללה חברות שתי נשים מתוך חמישה חברים, ביניהן דיקנית ביה"ס למדעי החברה והרוח וסמנכל"ית הכספים.ההוראה, המזכירה האקדמית, ראשת המנהל אקדמי, ראשת מטה ההנהלה וממונה מוסדית בנושא תקווה ישראלית באקדמיה מבקרת המכללה, חשבת השכר, מנהלת היחידה ללימודי תעודה, מנהלת ספריה, ראשת מנהל בית ספר להנדסה וראשת מנהל בית הספר למדעי החברה והרוח

• ועדת המינויים האקדמית של המכללה מעודדת קידומן של נשים בסולם הדרגות האקדמיות תוך מודעות למאפייני הצרכים הייחודיים של נשים בכלל ואימהות בפרט.

• המכללה מעודדת ותומכת בהתפתחותן המחקרית של חברות הסגל במכללה. כ-20% מבין מקבלי ומקבלות מענקי המחקר בשנה"ל תשע"ז היו נשים . בשנה"ל תשע"ח כ-32% מבין מקבלי ומקבלות מענק המחקר הן נשים.

• מדיניות קידום הנשים במכללה באה לידי ביטוי בולט גם בטיפוח הסטודנטיות, בראש ובראשונה בהגדלת מספרן בכל אחת מתוכניות הלימוד הקיימות במכללה ובפרט בבית הספר להנדסה המעודד את קידומן והשתלבותן של נשים במקצועות ההנדסה. הצהרת מדיניות זו נכללת בפרסומים השונים של בית הספר להנדסה ובאה לידי ביטוי בעיקר בקבלה ללימודים, או בדיון על מצב אקדמי של סטודנטיות במהלך הלימודים. במצבים אלה הסוגיה המגדרית מובאת בחשבון השיקולים, מבלי, כמובן, להתפשר על הרמה הנדרשת של ההישגים.
• המכללה פועלת לעידוד הצטיינותן של הסטודנטיות כדי שיצליחו להשתלב במשק ו/או ימשיכו את התפתחותן האקדמית. עידוד ההצטיינות נעשה בין היתר על ידי מלגות ופרסים מוסדיים, כמפורט להלן:

מקבלות מלגה תשע"ז

סה"כ מקבלי מלגה